Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/01/2021
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Salut Pública Divendres, 8 de gener de 2021

Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Can Comelles

Aquesta tarda s’administrarà la primera dosi de la vacuna a les persones usuàries de la residència nova i part de la plantilla. Les persones usuàries de la residència vella seran vacunades un cop es confirmin tots els resultats de les PCR realitzades en els darrers dies als avis i àvies. En cas que tots siguin negatius, dilluns se’ls hi administrarà també la vacuna

Aquesta tarda comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència municipal Can Comelles. Un equip de l’Institut Català de Salut es desplaçarà fins al centre per administrar la primera dosi de la vacuna a les persones usuàries de la residència nova i part dels treballadors i treballadores. Les persones usuàries de la residència vella seran vacunades un cop es confirmin tots els resultats de les proves PCR realitzades en els darrers dies als avis i àvies. En cas que siguin tots negatius, dilluns es vacunarien també els residents que viuen a l’edifici històric, així com la resta de la plantilla. Aquestes seran les primeres vacunes que s’administren a Esparreguera seguint el protocol del Departament de Salut, que en la primera etapa de vacunació ha establert la priorització dels col·lectius de risc, com els i les residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.

L'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat en declaracions a l’emissora municipal que “la residència de Can Comelles havia de ser de les primeres de Catalunya en rebre la vacuna, perquè és una residència municipal, gran i verda, però justament abans de l’inici de la campanya un positiu entre el personal del centre va fer retardar la vacunació, que finalment comença avui”. Actualment viuen a Can Comelles un total de 78 avis i àvies i el centre compta amb una plantilla formada per 75 treballadors i treballadores. Malgrat que estava previst poder vacunar avui a tots els residents i personal que han donat el seu consentiment, finalment només es vacunaran 65 persones, el nombre de dosis que pot proporcionar avui l’Institut Català de la Salut. La vacunació començarà per la residència nova, ja que l’edifici històric es troba confinat des del 24 de desembre, quan es va conèixer el resultat positiu d’una treballadora, que no presentava simptomatologia.

Tot i que totes les proves PCR realitzades a les persones usuàries fins al moment han donat negatiu, actualment s’està a l’espera de rebre els 3 darrers resultats per poder procedir al desconfinament del centre. Entre avui i demà s’espera poder tenir-los i, si es confirma que tots són negatius, el proper dilluns un equip de l’ICS tornarà a desplaçar-se a Can Comelles per a administrar la primera dosi de la vacuna als residents de l’edifici històric així com a la resta de personal. Seguint els protocols marcats pel Departament de Salut, la segona dosi de la vacuna serà administrada amb 21 dies de diferència. L’objectiu de la vacunació és arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia, perquè quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Les primeres dosis de la vacuna van arribar a Catalunya el 27 de desembre i, com que estan disponibles en una quantitat limitada, que anirà augmentant progressivament, s’han delimitat tres etapes de vacunació i s’ha establert la priorització dels grups a vacunar en cadascuna de les etapes en funció dels següents criteris: risc de morbiditat greu i mortalitat, d’exposició, d’impacte socioeconòmic i de transmissió, a més de criteris de factibilitat i acceptació. Basant-se en aquesta avaluació, els grups que s’estan vacunant en aquesta primera etapa són residents i personal sanitari i sociosanitari que treballa en residències de gent gran i d’atenció a grans dependents; personal de primera línia en l’àmbit sanitari i sociosanitari; altre personal sanitari i sociosanitari; i grans dependents (persones amb un grau III de dependència, és a dir, amb necessitat d’intenses mesures de suport) que no estiguin actualment institucionalitzats.

La residència Can Comelles comença avui la campanya de vacunació contra la Covid-19. Foto: Consell de Mallorca