Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Empresa, Promoció Econòmica Dilluns, 11 de gener de 2021

En marxa l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord

Aquest any el certamen tindrà 3 categories: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i “Millor idea jove de negoci”. El termini per participar en el concurs, que està organitzat pels departaments de Promoció Econòmica de vuit ajuntaments del Baix Llobregat Nord, finalitza el 15 de març

Avui s’ha obert el termini per presentar candidatures a l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, un certamen que s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa” i té per objectiu reconèixer i premiar l’esforç emprenedor i l’activitat empresarial al territori i alhora difondre la cultura emprenedora entre els joves. En aquesta nova edició s’han reformulat les categories per adaptar-les a la nova situació excepcional generada per la crisi sanitària de la Covid-19. El concurs passa així de les cinc categories d’edicions anteriors a tres: “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i “Millor idea jove de negoci”. Les candidatures es poden presentar fins al 15 de març als serveis d’atenció a emprenedors dels ajuntaments participants en la convocatòria.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està organitzat pels vuit ajuntaments de la zona nord de la comarca -Esparreguera, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires-, a través dels seus departaments de Promoció Econòmica, que uneixen esforços amb l’objectiu de capacitar i acompanyar empreses i persones emprenedores, contribuint a la seva recuperació i consolidació arran d’aquesta situació excepcional a través del programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”. En aquesta nova edició dels premis es proposen tres categories diferents. La de “Millor empresa creada a partir de l’any 2019” i “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” que tindran un premi de 3.000 euros per a l’empresa guanyadora, de 1.000 euros per a la segona classificada i 500 euros per a la tercera. I la categoria de “Millor idea jove de negoci”, adreçada a treballs realitzats per alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà o superior de centres d’ensenyament secundari, dotada amb un premi de 2.250 euros a repartir entre els centres d’ensenyament i l’alumnat participant. A més, la millor idea jove de negoci es publicarà al diari comarcal La Bústia.

El termini de presentació de les candidatures s’obre avui, 11 de gener, i finalitzarà el 15 de març de 2021. Podran participar en el concurs aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis organitzadors. S’exclouen expressament de la participació en el concurs les entitats sense afany de lucre i empreses el capital de les quals estigui participat per una administració pública. Tampoc podran participar-hi aquelles empreses que hagin estat premiades en edicions anteriors del concurs. El personal tècnic assessor de cada ajuntament organitzador podrà orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se a la persona tècnica del seu municipi.

En la passada edició del Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, van participar 8 empreses i 2 instituts de la vila que van presentar un total de 13 candidatures. Ceràmiques Sedó va quedar com a primera finalista a la categoria de "Millor Empresa en el Sector Comerç"; Le Doux Collage va quedar en segona posició a la categoria de "Millor Empresa en el Sector Serveis"; i l’Institut El Cairat es va endur el guardó com a centre de Batxillerat en la categoria "Millor Idea Jove de Negoci" per Safemeals. El concurs s’emmarca en el programa “Fem Xarxa, Fem Empresa”, iniciat al 2014, que permet oferir un seguit d’accions, cursos i tallers gratuïts destinats a empreses i emprenedors de la zona nord del Baix Llobregat pensats per potenciar l’esperit emprenedor a la comarca, dinamitzar el teixit empresarial i potenciar i reforçar les capacitats dels empresaris amb sessions de coaching i altres tècniques innovadores. El projecte es desenvolupa des dels departaments de Promoció Econòmica dels diferents ajuntaments que conformen la zona nord del Baix Llobregat i és finançat pel Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i tots els ajuntaments implicats.

Les candidatures es poden presentar fins al 15 de març