Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 21/01/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística Dimarts, 12 de gener de 2021

Demà comença la matrícula per als cursos de català, que es faran tots de manera virtual

A causa de la situació actual no es pot oferir cap curs presencial i tots es faran a través de l’ordinador o bé en línia. La matrícula està oberta fins al 15 de gener i es pot fer a través de la web del Consorci per a la Normalització Lingüística i també es pot demanar assessorament a l’Oficina de Català d’Esparreguera a través del telèfon 93 772 92 92 o 634 75 78 45

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre demà el període de matriculació de nous alumnes per al segon trimestre dels cursos de català. A causa de la situació actual de la pandèmia per Covid-19, no es pot oferir cap curs presencial i tots es faran de manera virtual, amb classes a través de l'ordinador, o bé en línia, amb aprenentatge autònom i seguiment d’un tutor. A l’Oficina de Català d’Esparreguera l’oferta es compon de tres grups de nivell bàsic, dos en horari de matí i un en horari de tarda, que es faran de manera virtual i també s’ofereixen cursos en línia de tots els nivells A2, B1, B2, C1 i C2. La matrícula es pot fer, fins el 15 de gener, des la web del CPNL. Aquells alumnes que no puguin fer la inscripció en línia o que necessitin més informació sobre els cursos i nivells, poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Català local, trucant al 93 772 92 92 o al 634 75 78 45.

L’horari d’atenció telefònica de l’Oficina de Català durant els dies de matrícula, el 13, 14 i 15 de gener, serà dimecres, dijous i divendres de 10 del matí a 1 del migdia i dimecres i dijous de 5 de la tarda a 8 del vespre. L’atenció serà telemàtica i es podrà fer per via telefònica o per correu electrònic, escrivint a esparreguera@cpnl.cat. Des de l’Oficina de Català es podrà assistir en la matriculació de tots els cursos en línia que s’ofereixen des del CPNL i, a més, s’ofereixen tres cursos en la modalitat virtual. La tècnica de normalització lingüística de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Lourdes Marín, ha explicat que “tenim 3 cursos que havien de ser presencials, però que a causa de les restriccions sanitàries per frenar l’increment de contagis de Covid-19, començaran de manera virtual amb alguna sessió puntual de manera presencial”. Es tracta d’un grup de Bàsic 1, que s’impartirà en horari de matí dilluns i dimecres de 9.30 a 11.45h i dos grups de Bàsic 2, un en horari de matí, dimarts i dijous de 9.30 a 11.45h, i l’altre de tarda, dilluns i dimecres de 17.15h a 19.30h. “En aquests grups les classes es faran sempre dins l’horari, a través de videotrucades i amb els materials que oferim des de l’Oficina de Català”, ha apuntat Lourdes Marín.

A banda, el CPNL també ofereix cursos en línia de tots els nivells de català que, com explica la tècnica de normalització lingüística, “estan adreçats a alumnes més autònoms, ja que es treballa a través de la plataforma Moodle, que disposa de diferents continguts adaptats a cada nivell, i també s’utilitza l’eina Teams, per establir comunicació amb els alumnes”. Els alumnes que es vulguin inscriure per primera vegada, han d’acreditar el seu nivell de coneixements de català, ja sigui a través d’un certificat de coneixements de català o mitjançant una prova de col·locació, que es pot fer de manera gratuïta a través del mateix portal d’inscripcions. Les classes de tots els cursos començaran la setmana del 25 de gener i finalitzaran el 25 de març. Com a resposta a la crisi econòmica generada per la pandèmia, el Consorci ofereix els cursos bàsics totalment gratuïts i abarateix la resta de matrícules, sobretot les dels cursos elementals, que es rebaixen un 34%.

El període de matriculació per a nous alumnes és del 13 al 15 de gener