Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Convivència Dimarts, 2 de febrer de 2021

L’Ajuntament ofereix una formació per a obtenir el Certificat de Primera Acollida

Està adreçada a persones estrangeres immigrades o que siguin nouvingudes al municipi i té per objectiu donar-los eines per a facilitar la seva incorporació a la societat catalana. El document té validesa jurídica i és d’utilitat en els processos d’estrangeria en relació a les tramitacions d’arrelament social i modificació o renovació d’autoritzacions de residència

La Regidoria de Convivència ofereix una formació per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida adreçat a persones estrangeres immigrades, que no disposen de permís de residència o que són nouvingudes al municipi. Es tracta d’un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria o d’adquisició de la nacionalitat. La formació constarà d’un curs de 120 hores sobre llengua catalana, àmbit laboral i coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, i s’oferirà en dos horaris, un de matí i un altre de tarda. Les inscripcions per a participar-hi es podran fer a partir de 8 de febrer a través del correu electrònic convivencia@esparreguera.cat o bé trucant al 93 884 26 61 o al 671 45 07 85. La regidoria prepara també una formació prelaboral adreçada a persones que requereixin d’una formació prèvia a la formal, amb un nivell baix de coneixement de llengua catalana, castellana i d’alfabetització.

La regidora d'Igualtat i Diversitat, Sara Gómez, ha subratllat la importància d'aquest curs, que s'impartirà per primera vegada a Esparreguera, per a "seguir potenciant l'apoderament de les persones a través de la formació com a element clau d'inclusió i coniexement de la societat". La formació per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida està subvencionada per la Generalitat de Catalunya i anirà a càrrec de professionals de la Fundació FICAT, dedicada a la defensa dels drets de les persones i dels col·lectius que es troben en risc o en situació d’exclusió social. La formació està adreçada a persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i les retornades majors de 16 anys, així com persones estrangeres nouvingudes al municipi, persones que no disposen de permís de residència o a aquelles que sí que en tenen per tal de no caure en la irregularitat sobrevinguda. El certificat dona eines inicials que faciliten la incorporació a la societat catalana i és d’utilitat en els processos d’estrangeria en relació a les tramitacions d’arrelament social i modificació o renovació d’autoritzacions de residència.

El curs començarà a finals de febrer i s’oferirà en horari de matí, dilluns i dimecres de 9.15 a 12.15h, pensant en aquelles persones que hagin de portar els nens a l’escola i anar-los a recollir al migdia. I en horari de tarda, de 3.15 a 7.15h. Les classes es faran de manera presencial a la sala d’actes de Can Pasqual que s’ha habilitat amb 20 cadires amb reposabraç i disposa de ventilació interior i la distància de seguretat adequada per a poder acollir als alumnes. La formació per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida consta de 3 mòduls: un de 90 hores de llengua catalana i dos de 15 hores cadascun d’àmbit laboral i coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic. Les persones interessades en la formació es poden posar en contacte amb la Regidoria de Convivència enviant un correu electrònic a convivencia@esparreguera.cat o trucant al telèfon 93 884 26 61 o al 671 45 07 85.

D’altra banda, la regidoria també prepara una formació prelaboral que es preveu que es posi en marxa el mes d’abril i que permetrà donar continuïtat a la formació per a l’obtenció del Certificat de Primera Acollida. En aquest cas estarà adreçada a totes aquelles persones que puguin requerir d’una formació prèvia a la formal i hi podran accedir persones amb un nivell baix de coneixement de llengua catalana, castellana i d’alfabetització així com persones que no disposen de permís de residència. La finalitat d’aquesta formació serà incidir en el procés educatiu orientat cap al desenvolupament integral de la persona i constarà de diferents mòduls que oferiran coneixements sobre l’acollida municipal, lectoescriptura, alfabetització digital, competències i habilitats laborals, suport en la prospecció del mercat laboral i acompanyament en la continuació de la formació.

La formació es durà a terme a la sala d'actes de Can Pasqual