Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Can Comelles, Política, Salut Pública Dimarts, 9 de febrer de 2021

La Residència Can Comelles es prepara per a les eleccions del 14F

Per a garantir el dret a vot de les persones residents, el centre seguirà els protocols aprovats pel Departament de Salut i ja ha informat a les famílies de les condicions de seguretat que caldrà seguir per minimitzar el risc de contagi. Tots els avis i àvies han rebut ja les dues dosis de la vacuna contra la Covid-19 i han donat negatiu als tests d’antígens realitzats ahir

La Residència Municipal Can Comelles aplicarà els protocols aprovats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a facilitar la participació a les properes eleccions al Parlament de Catalunya de les persones residents. Amb aquest propòsit ha informat tant les persones usuàries com les seves famílies de les mesures de prevenció que caldrà posar en marxa i ha facilitat la declaració responsable que hauran de signar les persones que decideixin sortir de la residència per exercir el seu dret a vot. En aquests moments, la totalitat de les 78 persones usuàries i gairebé tota la plantilla professional de la residència ja han rebut les dues dosis de la vacunació contra la Covid-19, i han donat negatiu a les proves PCR practicades el dia 1 de febrer i els tests d’antígens fets durant la jornada d’ahir. Seguint les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, les persones usuàries de la residència vella es troben en confinament de manera preventiva, però aquest fet no impedirà que puguin sortir a votar durant la jornada del 14F.

D’entre totes les persones residents a Can Comelles, 8 d’elles han sol·licitat sortir de la residència durant la jornada del 14F per anar a votar. Ho faran després d’haver estat informades de les condicions de seguretat que cal respectar i d’haver signat una declaració responsable amb el compromís de seguir les mesures establertes per a minimitzar el risc de contagis. Entre aquestes recomanacions hi ha l’ús de mascareta FFP2 des de la sortida fins a la tornada al centre, portar el vot preparat per reduir el contacte amb els materials de la seu electoral, evitar l’ús del transport públic, estar el mínim temps possible fora de la residència, i posar especial atenció en la higiene de mans. Tenint en compte que les persones residents en centres de gent gran són considerades com a col·lectiu de risc, l’horari de sortida per a exercir el dret a vot serà de 19 a 12h per a les 8 persones que ho han sol·licitat.

Durant la jornada electoral, la Residència Can Comelles oferirà l’acompanyament de professionals de geriatria a les persones que surtin per anar a votar, per tal de donar-los eventual suport i evitar que puguin entrar en contacte amb persones de l’exterior. En tots els casos, s’evitarà l’entrada de familiars al centre per acompanyar les persones residents i s’informarà a totes les parts per a que s’eviti el contacte directe, es minimitzi el temps d’estada a l’exterior i es posi èmfasi en la higiene de mans. A la tornada, les persones que hagin sortit per a votar hauran d’evitar el contacte amb les altres persones usuàries fins que no s’hagin canviat la mascareta per una de neta, desinfectat el calçat, la cadira de rodes o el caminador, fet higiene de mans, i canviat la roba.

A partir de l’endemà de les eleccions es portarà un control estricte de símptomes durant 14 dies i, el mateix dia 15 de febrer, tornaran a fer-se proves PCR a totes les persones usuàries de la residència. Les proves diagnòstiques a les persones residents es fan de manera setmanal, alternant proves PCR i proves d’antígens. Les darreres proves practicades han resultat totes negatives per a les 78 persones residents i el conjunt de la plantilla professional del centre. Des de l’esclat de la crisi sanitària el març de 2020, la Residència Can Comelles s’ha mantingut com un dels centres geriàtrics més protegits de tot Catalunya amb 7 casos positius entre les persones usuàries i 5 entre el personal laboral. En el darrer any, no s’ha donat cap cas de defunció motivada per la Covid-19 a la residència de gent gran d’Esparreguera, que es manté entre el 2% de centres geriàtrics de Catalunya sense víctimes durant la pandèmia.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

Can Comelles es manté com un dels centres geriàtrics més protegits de tot Catalunya amb 7 casos positius entre les persones usuàries