Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

Grup musical

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda, Oficina d'Atenció Ciutadana Divendres, 26 de febrer de 2021

Disponible la guia de bonificacions i exempcions municipals per l’any 2021

Aquest any s’incorporen descomptes del 95% en l’IBI per als habitatges destinats al lloguer social i de fins al 95% en l’IBI i l’IAE per al foment de l’ocupació en empreses declarades d’especial interès o d’utilitat municipal. La guia es pot obtenir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT) o descarregar en format digital des del web municipal

L’Ajuntament ja ha publicat la guia breu que recull totes les bonificacions i exempcions municipals a què tenen dret la ciutadania i les empreses d’Esparreguera durant aquest any 2021. El document incorpora les novetats aprovades en les ordenances fiscals vigents en els àmbits de l’habitatge i la promoció econòmica. D’una banda, la bonificació del 95% de la quota íntegra de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) d’ús residencial per a habitatges destinats a la mediació en el lloguer social. I de l’altra, descomptes de fins al 95% en la quota tributària municipal de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l’IBI per a aquelles empreses que portin a terme activitats declarades d’especial interès o utilitat municipal en les que concorrin circumstàncies de foment de l’ocupació. El document detalla a més tots els descomptes dels quals es pot gaudir agrupats de forma molt visual en funció de diferents col·lectius i situacions. El consistori n'ha editat 2.000 unitats en format paper que es repartiran a la ciutadania a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) i a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT). El document també es pot descarregar en format digital des de la web municipal.

Aquesta publicació municipal explica les diferents bonificacions que es poden demanar. Per exemple si s’és família nombrosa o monoparental hi ha descomptes en l’IBI de l’habitatge habitual, en la taxa de les escoles bressol municipals, la piscina d’estiu, l’Escola Municipal de Música i Dansa o la taxa de residus. Els pensionistes i jubilats també gaudeixen d’exempcions en tots els serveis de la Piscina de Can Pasqual i del Pavelló Poliesportiu, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, l’Escola Municipal de Música i Dansa o la taxa de residus. La guia també especifica els descomptes dels quals poden gaudir els aturats, les persones amb un grau reconegut de discapacitat, aquelles que disposen de pocs ingressos... A més, també concreta els d’altres casos més específics, com les persones que hagin de fer obres de rehabilitació, que utilitzin la deixalleria, facin autocompostatge o tinguin un vehicle històric o classificat com a Eco.

Aquest any a la llista de bonificacions i exempcions s’incorporen dues novetats. Aquelles persones que tinguin un habitatge destinat a lloguer amb renda limitada podran gaudir d’una bonificació del 95% de la quota íntegra de l’IBI d’ús residencial. Els immobles residencials que podran gaudir d’aquesta bonificació seran els habitatges d’inserció i els habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, sotmesos a una renda per sota del preu de mercat. A més, aquelles persones que tinguin o vulguin implantar una empresa poden accedir a bonificacions de fins el 95% de la quota de l’IAE i de l’IBI si realitzen activitats declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies de foment de l’ocupació que justifiquin aquesta declaració i, particularment, si es tracta d’una empresa especialment afectada per la pandèmia com ara les que pertanyen a la indústria de l’automoció, el tèxtil, el comerç, l’hostaleria, la restauració, el transport comercial, la informació, la comunicació i les activitats immobiliàries que acreditin que han mantingut el nombre de treballadors en la seva plantilla durant l’any 2020.

Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb aquesta notícia:

La guia de bonificacions i exempcions municipals es pot trobar en paper a l'OAC i a la UAT