Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 25/02/2021
Traducció automàtica

Faroles Plaça Esglèsia

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, TOCC Dimarts, 23 de febrer de 2021

El TOCC es vacuna aquesta setmana contra la Covid-19

Un total de 58 persones, entre personal laboral i persones usuàries, del Taller Ocupacional de Can Comelles rebran la primera dosi de la vacuna de Pfizer-Biontech. Aquest serà el tercer col·lectiu del municipi que s’immunitza, després de la residència municipal Can Comelles, que ja ha completat les dues dosis, i la policia local, a qui s’ha administrat la primera

Les persones usuàries i la plantilla professional del Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) es vacunaran contra la Covid-19 aquesta setmana seguint el Pla de Vacunació establert pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Entre demà i dijous d’aquesta setmana, s’administrarà la primera dosi de la vacuna de Pfizer-Biontech a un total de 58 persones, entre personal laboral i persones usuàries, 6 de les quals seran vacunades als Centres d’Atenció Primària (CAP) de les seves localitats de residència i la resta a la pròpia seu del TOCC. Amb aquesta sèrie de vacunacions s’inicia la campanya d’immunitat per al tercer col·lectiu dins la població d’Esparreguera després d’haver-se completat ja les vacunacions a la Residència Municipal de Gent Gran Can Comelles i d’haver-se aplicat la primera dosi al col·lectiu de la policia local.

Les vacunacions al TOCC començaran demà a les 10 del matí i és previst que durant el dia se n’administrin un total de 30 dosis: 23 a persones usuàries i 7 entre el personal laboral. Dijous es vacunaran les 22 persones restants, 9 membres de la plantilla laboral i 13 persones usuàries. Les 6 persones restants rebran la vacunació als seus CAP de referència i 3 persones usuàries no seran vacunades per prescripció mèdica, ja que han superat la Covid-19 recentment i és necessari un període d’entre 3 i 6 mesos després d’haver passat la malaltia abans no puguin rebre la vacuna. Finalment, unes altres 7 persones usuàries i una de les persones de la plantilla professional no rebran la vacunació pel fet d’estar ja vacunades. Les persones que se sotmetin a la primera dosi de la vacuna a partir de demà hauran de signar un consentiment.

En relació a la vacunació al Taller Ocupacional de Can Comelles, la regidora coordinadora de Drets Socials i Ciutadania, Maria Vallejo, ha subratllat “la importància que els col·lectius de risc siguin els primers en poder immunitzar-se davant de la Covid-19” i ha recordat que “a banda de les persones usuàries i la plantilla professional del TOCC, la Residència Municipal Can Comelles ja ha rebut les dues dosis de la vacunació com a col·lectiu especialment vulnerable durant la pandèmia, i que la Policia Local també ha rebut la primera dosi d’AstraZeneca en el marc de la campanya de vacunació als serveis essencials de Catalunya”. A la residència Can Comelles s’han vacunat un total de 137 persones, 70 usuaris i usuàries i 67 professionals, mentre que a la Policia Local han rebut la primera vacunació un total de 30 agents, la totalitat del cos excepte dos agents que superen el límit de 55 anys d’edat.

La campanya de vacunació al TOCC es durà a terme a les pròpies instal·lacions del taller ocupacional, on s’aplicaran les diferents mesures sanitàries i de prevenció que marquen els protocols. Es farà en espais ventilats i durant l’aplicació de les vacunes es mantindrà el personal en observació durant els minuts posteriors. La segona dosi de la vacuna s’administrarà d’aquí a tres setmanes, tal i com és prescriptiu. En paral·lel, a Esparreguera continuaran rebent la primera dosi de la vacuna els col·lectius i professionals dels serveis bàsics essencials, com ara farmacèutics, fisioterapeutes o docents. Els professionals del Centre d’Atenció Primària d’Esparreguera també varen ser vacunats a començaments del mes de gener com a col·lectiu assistencial bàsic.

El TOCC es vacuna aquesta setmana contra la Covid-19