preinscripcio.gencat.cat"> preinscripcio.gencat.cat"> preinscripcio.gencat.cat">
Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació Divendres, 12 de març de 2021

La setmana que ve comença la preinscripció per l’educació infantil, primària i ESO

A partir del 15 de març es poden presentar les sol·licituds per a la preinscripció als segon cicle d’educació infantil i educació primària; i a partir del 17 de març, per a l’educació secundària obligatòria. Aquest any la preinscripció serà únicament electrònica i s’haurà de fer a través del portal web preinscripcio.gencat.cat

El proper dilluns el Departament d’Educació obre el període de preinscripció escolar per als ensenyaments d’educació infantil de segon cicle, primària i secundària pel proper curs 2021-2022. A Esparreguera la preinscripció arrencarà amb 9 grups i 225 places de P3 i 9 grups i 270 places de 1r d’ESO. La preinscripció serà totalment electrònica i s’haurà de fer a través del portal web preinscripcio.gencat.cat. Aquelles famílies que necessitin suport per a realitzar-la, poden adreçar-se telefònicament als centres educatius d’Esparreguera o a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT) demanant cita prèvia. A partir del 15 de març i fins el 24 del mateix mes es poden presentar les sol·licituds per a la preinscripció als segon cicle d’educació infantil i educació primària; i entre el 17 i el 24 de març per a l’educació secundària obligatòria. Enguany, els períodes comencen en dies diferents per facilitar l’atenció a les famílies que necessitin suport, i també per tal que l’entrada de sol·licituds sigui més fluida.

Aquest any, com a novetat, la preinscripció es farà únicament de manera telemàtica i no s’acceptaran sol·licituds que es presentin únicament en paper. La sol·licitud es podrà fer durant les 24 hores del dia des de qualsevol ordinador, tauleta o mòbil connectats a Internet, accedint al web preinscripcio.gencat.cat. Per a fer-la cal presentar tota la documentació necessària per acreditar la identitat de les famílies sol·licitants -el llibre de família o altres documents relatius a la filiació i el DNI del pare, la mare o el tutor o la tutora de l’alumne- i l’acompliment dels criteris de prioritat d’assignació de places. Aquelles famílies que necessitin suport a l’hora de presentar la sol·licitud de preinscripció poden adreçar-se als centres educatius d’Esparreguera que hagin escollit com a primera opció, via telefònica o per correu electrònic, o a la Unitat d’Atenció Transversal (UAT) de l’Ajuntament d’Esparreguera. Per a accedir a aquesta seu municipal, ubicada al carrer de l’Hospital número 9, cal demanar cita prèvia a través del portal citaprevia.esparreguera.cat, per correu electrònic a uat@esparreguera.cat i via whatsapp al telèfon 667 994 268.

Aquest any els criteris de prioritat generals per decidir qui obté plaça en el cas que el nombre de sol·licituds sigui superior al nombre de places que ofereix el centre són que hi hagi germans o germanes que ja estudien al mateix centre educatiu o bé que el pare, la mare o el tutor o la tutora legal hi treballi; la proximitat geogràfica del domicili habitual o del lloc de treball del pare o la mare a l'escola, en aquest sentit, cal tenir en compte que Esparreguera està considerada zona escolar única; que la família percebi la renda garantida de ciutadania i si algun membre de la família té una discapacitat. A més, com a criteri de prioritat complementari en cas d’empat, puntuarà el fet que l’infant forma part d’una família monoparental o nombrosa. Com que aquest any els tràmits es fan de manera telemàtica, cal escanejar o fotografiar la documentació acreditativa dels criteris de prioritat generals i complementaris per ambdues cares i tenir-los disponibles en el dispositiu per tal de poder-los adjuntar al formulari de sol·licitud.

La matriculació serà del 14 al 18 de juny pel segon cicle d’educació infantil, primària i primer curs de l’ESO; i del 28 de juny al 2 de juliol per 2n, 3r i 4t d’ESO. La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà de l'11 al 17 de maig per al Batxillerat; del 10 al 21 de maig per als Programes de Formació i Inserció (PFI); del 15 d’abril al 4 de juny per als ensenyaments d’arts escèniques; i del 21 al 29 de juny per als ensenyaments impartits en centres i aules de formació d’adults.

Aquest any la preinscripció es farà únicament de manera telemàtica