Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 16/04/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Educació, Medi Ambient Dimecres, 24 de març de 2021

La Regidoria d’Espai Natural reprèn les sortides i activitats educatives mediambientals

Aquestes accions estan obertes a tots els centres educatius i ofereixen activitats adaptades a tots els nivells d’ensenyament, des de sortides de flora i fauna i de geologia per conèixer l’entorn natural d’Esparreguera a d’altres relacionades amb la prevenció de residus. Durant aquest any ja s’han realitzat sis activitats i se n’estan programant més per al tercer trimestre

L’Ajuntament d’Esparreguera torna a oferir aquest curs les sortides i activitats educatives mediambientals per a l’alumnat de les escoles i instituts de la vila. La Regidoria d’Espai Natural va haver d’aturar l’any passat el seu programa amb els centres educatius a causa de l’emergència sanitària, però enguany l’ha reprès adaptant-se a les mesures sanitàries vigents. De moment s’han fet sis activitats amb les escoles Mare de Déu de la Muntanya, Pau Vila i El Puig i ja se n’han programat més per al tercer trimestre. Aquestes accions pedagògiques van adreçades a tots els centres del municipi, tant públics com concertats, en tots els nivells escolars i inclouen sortides de flora i fauna i de geologia, visites a la deixalleria municipal, xerrades sobre diverses temàtiques relacionades amb el medi ambient i col·laboracions en projectes que s’impulsin des dels centres. L’objectiu d’aquestes activitats és donar continuïtat a les polítiques ambientals que es desenvolupen al municipi i acostar-les a l’àmbit escolar.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha explicat que amb aquestes activitats “volem fer una tasca de sensibilització amb els nens i nenes del municipi, que són el futur d’Esparreguera, per donar-los a conèixer el nostre territori i conscienciar-los que hem de cuidar l’entorn”. Amb aquest propòsit s’ofereixen activitats relacionades amb la prevenció de residus, com visites a la deixalleria municipal de la mà de personal tècnic o treballadors de la instal·lació per a fomentar l’ús d’aquest equipament, així com activitats de caire mediambiental per donar a conèixer la flora, la fauna i la geologia local i difondre els valors ambientals del municipi. Aquestes formacions s’adapten a les edats i coneixements de l’alumnat i també es poden portar a terme activitats específiques relacionades amb les necessitats i projectes educatius dels centres en temes relacionats amb el medi natural i l’educació ambiental.

Durant aquest primer trimestre de l’any s’han realitzat sis activitats, dues amb l’escola Mare de Déu de la Muntanya amb qui s’ha fet una sortida de geologia per a les tres classes de Cicle Superior i una sortida de flora i fauna per als grups de Cicle Mitjà. Amb l’escola Pau Vila s’ha fet una visita guiada a la deixalleria municipal i a l’escola cooperativa El Puig s’ha dut a terme una xerrada sobre les bosquines d’arboç d’Esparreguera i la plantació d’arbres i una col·laboració que ha consistit en la col·locació de dos bancs al turó de les Ginesteres i la instal·lació d’una estació meteorològica. A més, també hi ha programada pel mes d’abril una activitat de plantació d’arbustos mediterranis als boscos de Can Roca amb l’alumnat de Cicle Infantil d’El Puig i està previst realitzar també diverses activitats amb l’escola Roques Blaves. Els centres que estiguin interessats en les sortides i activitats educatives mediambientals que s’ofereixen des de l’Ajuntament poden posar-se en contacte amb la Regidoria d’Entorn Natural o la d’Educació per a sol·licitar-les.

Sortida de flora i fauna per l'entorn de Can Roca. Font: Escola Mare de Déu de la Muntanya