Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 16/06/2021
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Hisenda Dijous, 25 de març de 2021

L’Ajuntament planifica el segon capítol d’inversions amb càrrec als romanents

Aquesta segona modificació de crèdit es portarà a aprovació al ple del mes d’abril i tindrà un valor d’aproximadament 5 milions d’euros, als que cal afegir una subvenció de 365.000 euros del Consell Comarcal. Alguns dels projectes que s’inclouran seran les obres d’arranjament del camp de futbol, la instal·lació de càmeres de control de trànsit i millores en l’enllumenat del nucli urbà

L’Ajuntament d’Esparreguera està planificant el segon paquet d’inversions amb càrrec als romanents de tresoreria després de la suspensió de les regles fiscals per al 2020 i el 2021 per fer front a la pandèmia de la covid-19. Al ple del passat novembre ja es va aprovar una inversió de 7 milions d’euros amb càrrec als romanents, que contemplava projectes com la construcció de l’annex del pavelló, l’enllumenat de Mas d’en Gall i Can Rial, la rehabilitació de l’Ateneu, un paquet d’ajudes socials i diverses inversions per a la contenció de la pandèmia. Ara, el govern municipal preveu fer una segona modificació de crèdit per valor d’aproximadament 5 milions d’euros, als que cal sumar una subvenció de 365.000 euros que el consistori rebrà dels romanents de tresoreria del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Les propostes d’inversions que s’estan treballant són fruit de les aportacions i les converses amb els diferents grups municipals i contemplen, entre d’altres projectes, les obres d’arranjament del camp de futbol, el tancament de pistes esportives, obres de millora de l’enllumenat al nucli urbà, millores en la mobilitat amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit i un paquet d’ajudes a través de la convocatòria de nous Plans Locals d’Ocupació.

Aquesta segona modificació de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria és previst que es porti a aprovació al plenari municipal del proper 21 d’abril. El regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols, ha explicat que “aquestes dies estem acabant de concretar les inversions, la proposta que estem ultimant és fruit de les aportacions de moltes persones i de les converses que hem mantingut amb els diferents grups municipals, per tant, no és una proposta exclusiva de l’equip de govern, sinó que hem volgut escoltar a tothom i crec que tothom se’n pot sentir part”. La quantitat d’aquest segon capítol d’inversions sumarà aproximadament 5 milions d’euros de romanents propis i 365.000 euros provinents dels romanents del Consell Comarcal del Baix Llobregat per a invertir en la reactivació econòmica i social del municipi. “En el primer cas haurem de fer una modificació de crèdit per a disposar d’aquests diners i, en el segon, acceptar la subvenció que ens dona el Consell i assignar-li una partida concreta d’entre totes les inversions que prevèiem”, ha apuntat el regidor de Serveis Econòmics.

En total s’estan valorant més de 40 actuacions que contemplen pràcticament tots els àmbits d’acció municipals. Entre els projectes que es vol incloure hi ha el canvi de l’enllumenat del centre del poble, on se substituiran les actuals lluminàries per llums leds, l’adquisició de maquinària per a netejar carrers i un procés participatiu sobre la reforma de les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon. En l’àmbit esportiu, es preveuen les obres d’arranjament del camp de futbol, el cobriment de les pistes esportives de Mas d’en Gall, el Barri Font i la zona esportiva i subvencions per a entitat esportives. Així mateix, també es contemplen diferents inversions en manteniment i conservació d’edificis municipals, millores en la mobilitat amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. A banda de les obres i els projectes, la inversió dels romanents preveu un paquet d’ajudes a través de la convocatòria de nous Plans Locals d’Ocupació i un complement a les subvencions per a empreses, autònoms i emprenedors, que ja es van aprovar en el primer paquet de romanents.

La quantitat d’aquest segon capítol d’inversions amb romanents sumarà aproximadament 5 milions d’euros