Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 16/06/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública Dimarts, 30 de març de 2021

El Centre Dual serà, a partir del 7 d’abril, centre de vacunació extern contra la covid-19

La setmana que ve s’acabaran d’administrar les primeres dosis de la vacuna als majors de 80 anys, dependents i cuidadors. El personal del CAP s’hi posarà en contacte per via telefònica per a donar-los dia i hora. A partir del 12 d’abril la campanya de vacunació avançarà en funció de les dosis disponibles, però es farà sempre amb cita prèvia

A partir de la setmana que ve, el Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera començarà a vacunar contra la covid-19 al Centre Dual, però ho farà només amb cita prèvia i segons la disponibilitat de vacunes. Del 7 al 9 d’abril s’administraran primeres dosis a totes aquelles persones del municipi que resten pendents de vacunar i s’inclouen en la fase actual de vacunació, que engloba els majors de 80 anys, el personal d’assistència domiciliària, els grans dependents i els seus cuidadors. El personal del CAP els citarà telefònicament per concretar-los el dia i l’hora assignada. Des del CAP continuaran administrant les segones dosis a aquelles persones ja vacunades i també es traslladaran als domicilis, en cas que la persona afectada no pugui desplaçar-se. A partir del 12 d’abril, el desenvolupament de la campanya de vacunació avançarà en funció de les dosis de vacunes disponibles.

Tal com ja va fer durant la campanya de cribratge intensiu a la població del passat desembre, l’Ajuntament cedirà l’espai del Centre Dual i assumirà l’adequació d’aquesta instal·lació així com la seva neteja i desinfecció durant els dies que duri la vacunació. Un equip de professionals del CAP d’Esparreguera es traslladarà a aquest equipament municipal per a seguir amb la campanya de vacunació a la població contra la covid-19. Durant els primers dies, el 7, 8 i 9 d’abril, només s’administraran primeres dosis de la vacuna de Pfizer Biontech a aquelles persones incloses en la segona etapa de vacunació i que es consideren població de risc, és a dir, persones majors de 80 anys, personal d’assistència domiciliària, els grans dependents i els seus cuidadors.

Al municipi hi ha 1.500 persones incloses en aquesta fase i es preveu finalitzar l’administració de la primera dosi a totes elles la setmana que ve. La citació es farà des del CAP, que per via telefònica es posarà en contacte amb els pacients per a concretar-los el dia i l’hora de la vacunació. L’horari serà de 9.40 del matí a 1.30 del migdia i de 3 a 6.40 de la tarda. De cara a garantir les mesures de seguretat durant la realització de les vacunes, hi haurà una entrada i una sortida diferenciades, s’assegurarà la distància entre les persones que hi assisteixin i la cua d’espera es farà a l'exterior de la instal·lació.

A partir del 12 d’abril el Centre Dual seguirà sent centre extern de vacunació però no durant tots els dies de la setmana, ja que l’equip de professionals del CAP també s’haurà de desplaçar al centre de vacunació habilitat a la població veïna de Collbató, que forma part de l’àrea bàsica de salut d’Esparreguera. La campanya de vacunació s’anirà programant i avançant en funció de les dosis disponibles i de la farmacèutica que les subministra. A partir d’aquest moment, es preveu que sigui la ciutadania qui hagi de demanar cita prèvia per a la vacunació a través de la web habilitada per CatSalut. Malgrat tot, a mesura que avanci la campanya i es tinguin més dades s’anirà informant sobre el procés i els col·lectius que es podran vacunar.

El fet que el Centre Dual s’habiliti com a centre extern de vacunació permetrà descongestionat les instal·lacions del CAP, on, de moment, se seguiran administrant les segones dosis de la vacuna als col·lectius que formen part de la primera i la segona etapa de vacunació. Així mateix, els professionals sanitaris també mantindran els trasllats a domicili per a vacunar aquelles persones que formen part de col·lectius de risc i que no poden desplaçar-se fins al CAP o el Centre Dual. Actualment a Esparreguera el risc de rebrot és alt i se situa en 234 i la velocitat de reproducció del virus és de 2,41, segons dades del Departament de Salut. Els nous casos detectats al municipi durant la darrera setmana han estat 14. Al municipi ja hi ha 1.893 persones que han estat vacunades amb la primera dosi i 854 a les que ja se’ls hi ha administrat les dues dosis de la vacuna contra la covid-19.

La campanya de vacunació només es farà amb cita prèvia