Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 16/06/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Serveis Socials Dimecres, 31 de març de 2021

El Servei d’Assistència Domiciliària augmenta el pressupost i les hores de prestació

El SAD es troba actualment en fase de licitació per un període de 3 anys i un pressupost de 306.000 euros. En el nou contracte, que és previst que entri en vigor a mitjans de juny, s’incrementa la dotació econòmica del servei per augmentar-ne les hores de prestació i fer front a les millores laborals de les treballadores, que arribarien via conveni sectorial

El Servei d’Assistència Domiciliària (SAD) ha augmentat la seva dotació econòmica per poder fer front a l’increment de la demanda arran de la pandèmia de la Covid-19 així com a les possibles millores laborals de les treballadores del sector, que s’han de regular a través del conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya. El servei, que l’Ajuntament d’Esparreguera presta de manera externalitzada, ha passat dels 65.000 euros pressupostats el 2020 als 102.000 euros anuals que es contemplen en el nou contracte. Aquest increment permetrà augmentar les hores de prestació fins a un màxim de 9.900 hores de servei d’atenció personal i 5.650 de servei d’auxiliar de la llar. Actualment el SAD el presta l’empresa Accent Social, a través d’un contracte pont, però el servei es troba en fase de licitació. El nou contracte té un pressupost total de 306.000 euros, és previst que entri en vigor a mitjans de juny i tindrà una durada de tres anys, amb la possibilitat de prorrogar-se durant un any més.

El termini de presentació d’ofertes per a la prestació del Servei d’Assistència Domiciliària d’Esparreguera finalitza el dia 6 d’abril. El contracte té l’objectiu de garantir la prestació del servei, que inclou un conjunt coordinat d’accions que es realitzen al domicili de les persones usuàries i que estan adreçades a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a aquelles persones o famílies amb dificultats de desenvolupament, d’inclusió social o manca d’autonomia personal amb l’objectiu de promoure una millora en la seva qualitat de vida. El regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, ha explicat que “la quantia del SAD s’ha ampliat notablement, al pressupost del 2020 tenia una partida de 65.000 euros i l’hem ampliat fins als 102.000, tot i que arran de la pandèmia aquest 2021 arribem fins als 140.000 euros ja que el tancament del Centre de Dia se supleix amb l’atenció a domicili de les persones que n’eren usuàries”.

Aquest augment de pressupost permetrà incrementar les hores de prestació del servei per poder ampliar l’atenció. Així es podran fer 228 hores més de servei d’atenció personal, que arribaran fins a un topall de 9.900 hores anuals i 264 hores més de servei d’auxiliar de la llar, que arribaran fins a les 5.650 hores anuals. “Amb aquesta nova contractació podrem ampliar el nombre de persones que s’atenen des del SAD, tot i això no arribarem encara a cobrir tota la demanda existent al municipi, que s’acaba cobrint amb l’ajut econòmic que, per la seva part, atorga la Generalitat de Catalunya”, ha explicat el regidor de Serveis Socials Bàsics, qui ha apuntat que “el SAD és un servei molt demandant, perquè és gratuït per a les persones usuàries, ja que està cofinançat al 50% entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona”.

Així mateix, l’augment de la partida pressupostària en el nou contracte de prestació del SAD també preveu el possible increment salarial de les treballadores dels serveis d’assistència domiciliària, que fa temps que reclamen millores en les seves condicions laborals que s’han de vehicular a través del conveni col·lectiu d’empreses d’atenció domiciliària de Catalunya. La previsió és que al mes de juny entri en vigor la licitació amb l’empresa que hagi guanyat el concurs, que prestarà el servei fins al juny de 2024 amb la possible pròrroga per un any més.

El nou contracte del SAD entrarà en vigor a mitjans de juny