Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Mobilitat Dimarts, 11 de maig de 2021

Avui entra en vigor el límit de velocitat a 30 km/h a la majoria de vies urbanes

Aquesta és la velocitat màxima a la que es pot circular per tots els carrers del municipi, excepte les avingudes de Francesc Macià i de Francesc Marimon, que mantenen la circulació a 40 quilòmetres hora i la illa de vianants, on els vehicles que hi accedeixin només ho poden fer a 20 quilòmetres hora

La velocitat màxima permesa a les vies urbanes i travessies d’un sol carril queda limitada, a partir d’avui, a 30 quilòmetres per hora, amb algunes excepcions en funció de les característiques. Els nous límits són fruit de l’entrada en vigor, aquest 11 de maig, del reial decret que modifica el Reglament General de Circulació i que el Consell de Ministres va aprovar al novembre. En el cas d’Esparreguera, la limitació passa de 40 a 30 quilòmetres per hora a tot el municipi, excepte a la illa de vianants i als carrers amb calçada de plataforma única que es manté en 20 quilòmetres per hora, i a les avingudes de Francesc Macià i de Francesc Marimon, que conserven els 40 quilòmetres per hora actuals. A la carretera de Mas d’en Gall i a l’avinguda de Francesc Macià des de la rotonda de les girafes fins a la incorporació amb l’A-2 es podrà seguir circulant a un màxim de 50 quilòmetres per hora.

L’objectiu prioritari d’aquesta nova norma és reduir la mortalitat associada al trànsit en entorns urbans. Tot i que en la majoria de vies d’un sol carril per sentit la velocitat es redueix a 30 quilòmetres hora, la nova normativa preveu que els consistoris puguin ajustar les velocitats màximes permeses prèvia comunicació i senyalització. En aquest sentit, en la reunió de la Comissió de Mobilitat de l’Ajuntament d’Esparreguera celebrada el passat 14 d’abril es va acordar el manteniment del límit actual de 40 quilòmetres per hora en la circulació de vehicles en l’avinguda de Francesc Macià i en l’avinguda de Francesc Marimon, atès el disseny de les vies, que són d’un únic carril per sentit de circulació, i la baixa sinistralitat existent.

El regidor de Mobilitat, Toni Molar, ha explicat que “s’estan retirant els senyals de trànsit de les entrades del municipi que fixaven la velocitat genèrica de les vies urbanes en 40 quilòmetres hora i, properament, es substituiran per la nova senyalització”. A la illa de vianants i als carrers de Ferran Puig, de Baix i de Sant Miquel, que són vies de calçada de plataforma única, és a dir, en què les voreres i la calçada són al mateix nivell, la velocitat es manté en 20 quilòmetres hora. L’altra excepció a la normativa és la carretera de Mas d’en Gall i l’avinguda de Francesc Macià des de la rotonda de les girafes fins a la incorporació amb l’A-2, que mantenen la circulació a un màxim de 50 quilòmetres per hora.

Les avingudes de Francesc Macià i de Francesc Marimon mantenen la circulació a 40 quilòmetres hora