Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Gent Gran Dijous, 16 de setembre de 2021

Torna la presencialitat a la Setmana +65 dedicada a la gent gran d'Esparreguera

S’han programat una dotzena d'activitats que s’iniciaran el pròxim dilluns i s’allargaran fins diumenge 26 de setembre. Tots els actes tenen l’aforament limitat i necessiten entrades prèvies, que es poden recollir fins aquesta tarda al Centre Dual

La cinquena edició de la Setmana +65, adreçada a la gent gran d'Esparreguera, ve carregada d'activitats culturals i lúdiques que ompliran places i equipaments la setmana del 20 al 26 de setembre. Algunes de les activitats a destacar són la visita cultural guiada per Esparreguera a càrrec de la tècnica de l'Arxiu Municipal que es farà dimarts 21 de setembre o l’espectacle de circ "Ricky, el profesor de tenis" de la cia. La Mano, que es farà dimecres 22 de setembre a la plaça de la Pagesia. A més, també hi haurà diferents actuacions musicals al carrer. Totes les activitats seran presencials i tindran l’aforament limitat, per la qual cosa es necessitarà inscripció prèvia. En aquesta nova edició es tornarà a comptar amb la participació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i altres entitats de la vila. Així mateix, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Baix Llobregat tornarà a col·laborar amb aquesta proposta amb el taller de risoteràpia i la xerrada sobre sexualitat que es faran per a commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer.

La Setmana +65 ja s'ha consolidat i gran part d'aquest col·lectiu ja espera aquest programa d'activitats. "Un col·lectiu que sempre ha rebut molt positivament aquesta iniciativa i que manté una gran participació" segons ha explicat la regidora de Serveis Socials especialitzats i Gent Gran Maria, Vallejo González. Enguany l’esdeveniment ha tornat a la presencialitat, tot i que es mantindran les mesures vigents de seguretat i prevenció per evitar la propagació de la covid-19. A banda de la mascareta, la higienització de mans i les distàncies de seguretat, tots els actes tindran places limitades i s'haurà d'obtenir entrada per a poder accedir-hi. La tècnica de Gent Gran, Victòria Debés, destaca que "s'ha hagut de fer una gestió molt acurada" per poder controlar la limitació d'accés i poder fer les inscripcions per tal de controlar la traçabilitat, ja que l'alta proporció de bretxa digital en aquest col·lectiu fa que "s'hagin d'incorporar mesures alternatives a les telemàtiques". Les entrades seran gratuïtes, es van posar a disposició de la ciutadania a inicis de setmana i es poden recollir fins avui, de 4 a 7 de la tarda, al vestíbul del Centre Dual.

La regidora de Gent Gran ha explicat que en aquesta edició la Setmana +65 “girarà entorn de tres eixos: cultura, oci i salut” i que compta amb la col·laboració i participació de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera, entre altres entitats de la vila. La setmana dedicada a la gent gran arrencarà el dilluns 20 de setembre al matí amb un taller de risoteràpia, que compta amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i una exhibició de balls, a les 6 de la tarda a la plaça de la Pagesia. Enguany, l'Ajuntament ha posat una tarima i cadires en els actes que es realitzaran a la plaça de la Pagesia. El dimarts a les 10.30 del matí es farà una visita cultural pel poble amb la tècnica de l’Arxiu Municipal, Rosa Maria Codina, i a la tarda la plaça de la Pagesia acollirà l’actuació dels cors rocieros Santa Eulalia i Nuevos Comienzos. El dimecres arrencarà amb la xerrada "La respiració com a salut", al Centre Dual, i a les 6 de la tarda es podrà veure l’espectacle teatral "Ricky, el profesor de tenis", de la cia. La Mano, a la plaça de la Pagesia. Aquest espectacle s'emmarca també en la primera edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d'Esparreguera.

La programació seguirà dijous 23 de setembre amb una visita al campanar d’Esparreguera i concert de música variada a la plaça d ela Pagesia, amb Duo musical JJ, Josep Lázaro i N’estic fart Band. El divendres el Centre Dual acollirà una nova xerrada, aquest cop sobre sexualitat +65, que compta també amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer. I a la tarda es farà un torneig de jocs de cartes. Dissabte a les 6 de la tarda s’ha programat l’espectacle "Apassionats pels musicals", del grup de teatre Apassionats, al Teatre de la Passió. Tal com ja va passar l'any passat, la cloenda no podrà ser un ball perquè ho prohibeix l’actual normativa sanitària, sinó que serà una audició del concert del grup Orgue de Gats, el diumenge 26 de setembre a la plaça del Centre.

La Setmana +65 comença el pròxim dilluns 20 de setembre