Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Treball i Formació Divendres, 15 d'octubre de 2021

El Servei Local d’Ocupació organitza tres formacions gratuïtes per a persones aturades

Es tracta de cursos de capacitació en matèria d’higiene alimentària i manipulació d’aliments, en conducció de carretons elevadors i en l’àmbit de la neteja professional. Les persones interessades en participar en els cursos, que es realitzaran durant el darrer trimestre de l’any, ja poden formalitzar la preinscripció a Cal Trempat

El Servei Local d’Ocupació d’Esparreguera organitza un nou programa de cursos de formació adreçats a persones que estiguin en situació d’atur amb l’objectiu de proporcionar-los coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en diversos sectors. En aquesta edició s’ofereix el curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments, que consta de 5 hores i del qual se’n faran 8 edicions. També una formació en l’àmbit logístic i de conducció de carretons elevadors, que engloba el curs de nivell inicial, que consta de 12 hores, i el de renovació del carnet de carretoner, que és de 8 hores, en ambdós casos se’n faran dues edicions. El tercer curs que s’organitza és de neteja professional i és el més extens, té una durada de 125 hores i se’n farà una sola edició. Les preinscripcions s’han obert aquesta setmana i s’han de formalitzar a Cal Trempat, seu del Servei Local d’Ocupació, enviant un correu electrònic a treballiformacio@esparreguera.cat o al telèfon 93 770 85 98.

Les formacions que organitza el consistori es van suspendre l’any passat per la situació de pandèmia i es recuperen a finals d’aquest any, de manera presencial però amb les capacitats i mesures recomanades per les autoritats sanitàries. La tècnica de Treball de l’Ajuntament d'Esparreguera, Yolanda Manresa, ha explicat que “es tracta de formacions que ja s’han fet en anteriors edicions i que repetim per la gran demanda que tenen, tant de persones interessades en formar-se com de l’entorn professional, ja que ens arriben moltes ofertes que demandem perfils de carretoner o relacionats amb l’alimentació i, en el cas de la formació de neteja, aquesta s’ha incrementat per la situació sanitària”.

El curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments permet conèixer els tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles, aprendre pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura; conèixer el sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control) i conèixer la normativa en matèria d’alimentació i altres problemes relacionats amb l’alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies. La formació de carnet de conducció de carretó elevador consta d’un mòdul teòric i un altre de pràctic, de 4 hores de durada cadascun, i capacita per a conduir diverses modalitats de carretons elevadors, conèixer els possibles riscos en base als equips utilitzats i l’espai de treball, així com de les mesures que garanteixin la pròpia seguretat i la de l’entorn.

Finalment, el curs de neteja professional consta de quatre mòduls, un de neteja, tractament i manteniment de terres, parets i sostres en edificis i locals, de 20 hores de durada; un segon de neteja del mobiliari interior, també de 20 hores, un tercer de neteja de vidres en edificis i locals, de 25 hores; i un últim de tècniques i procediments de neteja amb utilització de maquinària, de 60 hores. La superació del curs de neteja professional, permet obtenir una acreditació formativa, i els cursos de manipulació d’aliments i de carretoner, un carnet oficial homologat.

La preinscripció s'ha de formalitzar a Cal Trempat