Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, Serveis Socials Dilluns, 18 d'octubre de 2021

En marxa un cicle de xerrades sobre benestar emocional després de la pandèmia

El cicle comença a finals d’octubre i programa tres propostes per acompanyar diferents col·lectius que han patit especialment les conseqüències de l’emergència sanitària. La primera tractarà sobre els dols, la segona s’adreça a les famílies amb fills adolescents i la tercera a professionals. L’aforament és limitat i per a participar-hi cal inscripció prèvia

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza aquest darrer trimestre de l’any un cicle de xerrades sobre benestar emocional després de la pandèmia conduïdes per una psicòloga especialitzada i adreçades a diferents col·lectius de la ciutadania. La primera xerrada tractarà sobre “Els dols de la pandèmia i com acompanyar-los” i tindrà lloc el 29 d’octubre a les 11 del matí a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. La segona s’adreça a les famílies amb fills adolescents i porta per títol “Com acompanyar l’adolescència en temps de covid” i es farà el 23 de novembre a les 6 de la tarda a Cal Trempat. I la proposta que clourà el cicle es titula “Eines per a professionals en temps de pandèmia” i se celebrarà el 21 de desembre a les 11 del matí a la biblioteca. L’aforament per participar en les xerrades està limitat i, per això, es necessita inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a ciutadaniassb@esparreguera.cat.

La Regidoria de Serveis Socials Bàsics ja va posar en marxa al gener un servei gratuït d’acompanyament emocional i suport psicològic adreçat a totes aquelles persones que havien patit la pèrdua d’un ésser estimat com a conseqüència de la pandèmia. Durant els set mesos que ha estat actiu s’han acompanyat un total de 10 nuclis familiars, dins dels quals s’han atès 5 menors i 10 adults. “El cicle de xerrades que ara organitzem és la cloenda d’aquest servei d’atenció al dol, que vam posar en marxa de manera puntual arran de les conseqüències socials i emocionals produïdes per la pandèmia”, ha explicat el regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, qui ha apuntat que “ara amb les xerrades volem fer un acompanyament obert a tota la ciutadania, no només aquelles persones que han patit pèrdues, sinó també per donar eines de gestió a altres col·lectius que s’han vist fortament afectats, com poden ser els joves i els professionals que han estat a primera línia”.

El cicle s’obrirà aquest mes amb la xerrada “Els dols de la pandèmia i com acompanyar-los”, el divendres 29 d’octubre d’11 del matí a 1 del migdia a la Biblioteca. La psicòloga i formadora que conduirà les xerrades, Sandra Merino, ha explicat que “en aquesta xerrada mirarem de posar una mica de llum per tal de poder acompanyar millor a aquelles persones a les que estimem”, perquè “els dols de la pandèmia són molts i molt diversos, la majoria de nosaltres coneixem algú que ha perdut molt en el darrer any i mig, i sovint no sabem què fer o què dir-los-hi, ni tan sols sabem què podem esperar d’aquest dol”. La segona proposta es titula “Com acompanyar l’adolescència en temps de covid” i es farà el dimarts 23 de novembre de 6 de la tarda a 8 del vespre a l’edifici de Cal Trempat. “Els i les adolescents han patit molt amb aquesta estranya situació que ens ha tocat viure, i han estat els grans silenciats, per això, en aquesta xerrada explicarem l’impacte que està tenint la pandèmia en la salut mental i oferirem algunes eines per poder conviure millor amb les joves que tenim a casa”, ha apuntat Sandra Merino.

Com a cloenda d’aquest cicle d’acompanyament al dol, el dimarts 21 de desembre d’11 del matí a 1 del migdia a la sala d’actes de la biblioteca s’ha programat la xerrada “Eines per a professionals en temps de pandèmia”. Es tracta d’una jornada formativa dirigida a professionals que treballen em l’àmbit de l’atenció a les persones, com serveis socials, salut, educació..., de cara a oferir-los eines per gestionar respostes emocionals intenses, més habituals arrel de la pandèmia. Totes les xerrades són gratuïtes, estan obertes a la ciutadania i es faran seguint totes les mesures sanitàries vigents. Així l’ús de la mascareta serà obligatori, l’aforament estarà limitat a 20 persones i caldrà fer inscripció prèvia per assistir-hi, enviant un correu electrònic a ciutadaniassb@esparreguera.cat.

El cicle consta de tres xerrades adreçades a diferents col·lectius de la ciutadania