Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Esports Dilluns, 22 de novembre de 2021

L’Ajuntament inicia la redacció del Pla Director d’Esports 2022-2032

El document, que ha de definir les línies estratègiques de l’actuació esportiva a nivell municipal, es troba actualment en fase d’anàlisi i és previst que estigui enllestit a finals d’any. El pla es donarà a conèixer avui a la taula d’entitats esportives de la vila per a fer-les també partícips de la seva elaboració

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa l’elaboració del Pla Director d’Esports 2022-2032, un document que ha de definir el model esportiu del municipi i establir les línies estratègiques d’actuació per tal d’incentivar i promocionar de manera més efectiva l’activitat física i esportiva entre els ciutadans i ciutadanes. La redacció del pla, que té un cost de 16.698 euros iva inclòs, ha estat adjudicada a la consultoria esportiva Sport Assistance, que des de l’octubre està treballant en la diagnosi de l’estat de les polítiques esportives al municipi i els usos de les instal·lacions esportives municipals. Fins ara s’han realitzat entrevistes amb personal tècnic municipal de diferents àrees vinculades directa o indirectament amb l’activitat esportiva, com són Esports, Joventut, Salut Pública o Educació, i avui el document es presentarà també a les entitats esportives municipals en el si de la taula d’entitats, que es reunirà a les 6 de la tarda a Can Pasqual, per a poder comptar també amb la seva participació, que es materialitzarà a través d’una enquesta.

La regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez, ha subratllat que “s’ha de començar a posar en el mapa l’esport a la vila i la importància que li donem com a poble i el Pla Director ens ajudarà, no només per a poder identificar les mancances que existeixen en les instal·lacions, que s’hauran de tenir en compte per a treballar en els pressupostos futurs, sinó per a establir quin poble volem ser d’aquí uns anys respecte a l’activitat esportiva”. Per iniciar la redacció del document, l’empresa s’ha reunit primer amb responsables municipals del servei d’Esports per a dur a terme l’avaluació i l’anàlisi de les polítiques esportives actuals de l’Ajuntament, la seva relació amb les entitats esportives, col·lectius específics i ciutadania en general, els usos de les instal·lacions esportives i els recursos humans que el consistori destina a l’esport. Així mateix, per a valorar la transversalitat d’aquest àmbit, també s’han fet reunions amb diferents àrees com Bon Govern, Atenció Ciutadana, Educació, Cicle de Vida, Serveis Socials, Igualtat i Diversitat, Espai Natural, Salut Pública i Espai Públic.

Aquesta tarda, i seguint amb la fase d’anàlisi, el pla es donarà a conèixer als clubs i associacions en la taula d’entitats esportives, un òrgan de participació i comunicació entre les entitats i l’administració local per a treballar conjuntament en aquest àmbit. En la trobada, a banda de presentar el pla i les seves fases, també es demanarà a les associacions la seva implicació en l’elaboració d’aquest document, a través d’una enquesta amb preguntes tancades i preguntes obertes per a conèixer la realitat de l’ús dels equipaments, la relació que estableixen amb l’Ajuntament i les seves necessitats. Els resultats d’aquestes enquestes s’integraran a les línies estratègiques del Pla Director d’Esports, que es definiran en la següent fase. El document és previst que estigui enllestit a finals de desembre.

El pla ha de definir el model esportiu del municipi pels propers 10 anys