Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 7 de desembre de 2021

Ja es poden comprar i reservar les entrades pels espectacles de Nadal i Reis

A través de la web entrades.esparreguera.cat es poden adquirir els tiquets per assistir al Concert de Nadal i a tres espectacles teatrals per a públic familiar així com reservar hora per anar a veure la Central dels Reis. La programació nadalenca també inclou altres activitats que no necessiten reserva, com el Tió Mòbil, la Fira de Santa Llúcia i la tradicional cavalcada

Les entrades per assistir a alguns dels actes inclosos en la programació de Nadal i Reis d’Esparreguera ja estan disponibles, des del passat divendres, a través de la plataforma web entrades.esparreguera.cat. Es tracta del Concert de Nadal “El Trencanous i tres nadales” amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que se celebrarà el diumenge 12 de desembre a les 7 del vespre a sala gran del Teatre La Passió; l’espectacle “Kl’aa, la teva cançó” de la cia Inspira Teatre, que es representarà el 19 de desembre; “Mozartland” amb la companyia del Príncep Totilau, que es farà el 2 de gener; i “La faula de l’esquirol” amb la cia La Baldufa Teatre, que s’ha programat pel 9 de gener. Així mateix, també es pot reservar, de manera gratuïta, dia i hora per anar a veure la Central dels Reis, que es pot visitar els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener a l’escola Mare de Déu de la Muntanya. La programació nadalenca d’enguany recupera la tradicional cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient i inclou també altres propostes tradicionals, comercials i culturals com la Fira de Santa Llúcia, el Tió Mòbil, Els Pastorets, la Mostra de Pessebres, l’ofrena de carbó de la Colla de Diables i espectacles musicals i de carrer.

L’encesa de la il·luminació dels carrers de la vila va donar divendres passat el tret de sortida a la programació de Nadal i Reis, que continua aquest cap de setmana amb la Fira de Santa Llúcia, que dissabte de 10 a 2 del migdia i de 4.30 a 8.30 del vespre i diumenge de 10 a 1 del migdia omplirà l’antic Mercat Municipal de productes nadalencs i de regal. El dissabte a les 12 del migdia l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera oferirà una cantada de nadales pels carrers de la vila, a les 7 del vespre el Teatre La Passió acollirà “Un Nadal amb el Mag Lari” i s’inaugurarà la 39a Mostra de Pessebres, que es podrà veure fins al 6 de gener a la Sala d’Exposicions Municipal. I el diumenge 12 de desembre, tindrà lloc el tradicional Concert de Nadal, que enguany anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que interpretarà “El Trencanous i tres nadales”, a les 7 del vespre a la sala gran del Teatre La Passió. Les entrades per assistir al concert, del qual se’n farà una única representació, ja es poden adquirir a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat. Durant els dos dies també us podreu fer fotografies al photocall nadalenc que l’Associació Fotogràfica Alternativa d’Esparreguera instal·larà al vestíbul de Can Pasqual.

Els actes seguiran el dissabte 18 de desembre amb la comèdia de Cesc Gay “53 Diumenges” al Teatre La Passió i diumenge 19 de desembre, amb la XXIV plantada del pessebre a la serra del Mas Manader i l’espectacle familiar, adreçat a infants de 0 a 5 anys, “Kl’aa, la teva cançó” de la cia Inspira Teatre, del qual se’n faran dues funcions, a les 11 i a les 12.30h, a la sala petita del Teatre La Passió. Les entrades per assistir a aquesta representació es poden comprar a la web entrades.esparreguera.cat. El dimecres 22 de desembre a la tarda, el Pare Noel recollirà les cartes dels infants al local de l’associació de veïns de La Plana i el dijous 23 de desembre, la Coral de La Passió d’Esparreguera i l’Aula de Cant de l’Escola Municipal de Música i Dansa oferiran el concert “Nadal, cada somriure és un regal i magnificant”, a la sala petita del Teatre La Passió.

Aquest any els nens i nenes d’Esparreguera podran tornar a triar entre anar a fer cagar el tió a la plaça del Centre el divendres 24 de desembre al matí o bé esperar l’arribada de tió mòbil, que els dies 18, 19 i 22 de desembre recorrerà i animarà tots els barris de la vila de la mà de la cia Robert Gobern. El dia 24 de desembre, Nit de Nadal, al matí els carrers de l’illa de vianants també es podrà veure l’espectacle itinerant Pigs de la cia. Campi Qui Pugui i a les 8 del vespre tindrà lloc la tradicional Missa del Gall. I per Sant Esteve, “Tornen Els Pastorets” a les 7 del vespre al Teatre La Passió, de la mà de l’Escola de Teatre de La Passió. El dia dels Sants Innocents, 28 de desembre, la Colla de Diables d'Esparreguera farà la cerca i l’ofrena del carbó, a càrrec dels carboners, Carme i Carles i els Polls Folls. A més, la Colla de Diables també organitza aquest any el Laberint d’en Llagasta, els dies 27, 29 i 30 de desembre a l’antic Escorxador, que compta amb dues versions: la familiar de 6 a 8 del vespre i l’hora del terror, recomanada a partir de 12 anys, que es podrà visitar de 8 a 9 de la nit. Les entrades es podran reservar pròximament a la web www.diablesesparreguera.cat.

I enguany els infants també podran entregar la seva carta als patges Salim i Amira i visitar algunes de les instal·lacions més importants del procés de convertir les cartes en joguines i regals a la Centrals dels Reis d’Orient, que es trasllada a l’escola Mare de Déu de la Muntanya. La instal·lació es podrà visitar, de manera gratuïta però amb reserva prèvia, els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener de 5.30 a 8.30 del vespre i el dia 2 de gener també de 10 a 1 del migdia. D’altra banda, el 31 de desembre al matí l’Home dels Nassos passejarà pels carrers de l’illa de vianants amb l’acompanyament musical de La Piccola Orquesta per acomiadar el darrer dia del 2021. Així mateix, els Amics del Campanar ofereixen en les festes de Nadal les tradicionals repicades i també visites guiades per a descobrir aquest element tant emblemàtic del patrimoni de la vila, el divendres 31 de desembre i dimecres 5 de gener a les 11 del matí.

L’1 de gener, l’any començarà amb dansa i teatre a càrrec de l’ Associació Beques Lola Lizaran, de la mà Laia Gotsens (actriu) i Bernat Martínez, Nàia Cascales i Gisela Salgado (ballarins), a Can Pasqual. I diumenge 2 de gener, arribarà la segona proposta del cicle d’arts escèniques familiars, amb “Mozartland”, un concert-espectacle de la Companyia del Príncep Totilau adreçat a infants a partir de 3 anys, del qual se’n faran dues funcions, a les 11 i a les 12.30h, a la sala petita del Teatre La Passió. Les entrades per assistir a aquesta representació es poden comprar a la web entrades.esparreguera.cat. El mateix dia al matí, els patges reials recolliran cartes al local de l’associació de veïns de La Plana i a la tarda el Teatre de La Passió acollirà l’espectacle musical “Abba The new experience”.

La vigília de Reis, el dimecres 5 de gener, Esparreguera recuperarà, si les mesures sanitàries ho permeten, la tradicional cavalcada dels Reis Mags d’Orient, que enguany tornaran a passejar pels carrers de la vila amb les seves carrosses reials. El recorregut, que s’ha modificat i allargat per a evitar aglomeracions, començarà i acabarà a la plaça de la Sardana, davant del Teatre de la Passió, on tindrà lloc l’espectacle d’arribada de Ses Majestats i la benvinguda per part de l’alcalde, que els lliurarà la clau de la vila. El 8 de gener l’Associació Beques Lola Lizaran oferirà el concert “L’Art de cantar. Del càlcul a la poesia” a càrrec d’Alba Comellas Vila-Puig (soprano) i Montse Giné Ribó (piano), a Can Pasqual. I, finalment, el diumenge 9 de gener es clourà la programació de Nadal i Reis d’enguany amb la darrera proposta del cicle d’arts escèniques per a públic familiar, “La faula de l’Esquirol”, un espectacle de la Cia. La Baldufa Teatre adreçat a infants a partir de 4 anys, que es podrà veure a les 12 del migdia a la sala gran del Teatre La Passió. Les entrades per assistir a aquesta representació es poden comprar a la web entrades.esparreguera.cat.

El Concert de Nadal “El Trencanous i tres nadales” amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, tindrà lloc el diumenge 12 de desembre al Teatre La Passió