Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 01/08/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ciutat acollidora

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha creat el Comitè d'acollida de persones refugiades per coordinar l'acollida de les persones que arribin a Catalunya.

L'Estat, en virtut de la seves competències, decidiria de forma conjunta amb les Comunitats Autònomes la distribució territorial d'aquestes persones a mesura que vagin arribant. Actualment, l'Estat espanyol ja ha acceptat acollir 14.931 persones en el marc del Programa de Reubicació de la UE de persones refugiades provinents d'Itàlia i Grècia així com 1.200 persones reassentades de tercers països.

Encara no se sap la xifra total de persones refugiades que arribaran a Catalunya i, per tant, no se sap quantes n'arribaran a cada municipi, però en qualsevol cas l'arribada serà progressiva.

Refugees Welcome

Esparreguera Ciutat acollidora.

En el marc del Programa de Reubicació de la UE de persones refugiades, aquestes arribaran de forma legal al territori estatal per tal de tramitar les seves sol·licituds d'asil segons marca la Llei 12/2009 reguladora del dret d'asil i de la protecció subsidiària.

Tot i que l'estratègia d'acollida serà majoritàriament cofinançada per la UE i l'Estat espanyol, aquesta podria ser complementada per altres administracions descentralitzades en virtut de les seves competències en matèria d'acollida i integració de persones nouvingudes.

L'acollida de persones amb necessitats de protecció internacional (sol·licitants d'asil, refugiats, apàtrides, etc) requereix la seva incorporació a serveis/programes d'atenció multidisciplinar/multidimensional.

Els més rellevants són:

  • Informació i orientació o Intervenció social.
  • Acollida temporal Ajudes econòmiques.
  • Ocupació o Atenció psicològica.
  • Assistència jurídica.
  • Traducció i interpretació.

Les entitats dedicades a acollida/suport de persones refugiades i/o víctimes de tràfic de persones són: Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, Accem, Fundació ACSAR, Creu Roja, PEN Català, ACATHI, Centre Exil, Sicart.cat-Adoratrius. La Xarxa que aglutina aquestes entitats és Asil.cat: www.asil.cat.

Recollida de material: es desaconsellen de moment les campanyes de recollida de materials de qualsevol tipus en ajuda dels refugiats. Són més efectives les aportacions econòmiques perquè les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància.

Acollida de refugiats en famílies: L'acollida és un procés a llarg termini que requereix, per la situació en què aquestes persones que arriben o arribaran a Catalunya, un seguit de recursos i dispositius d'acompanyament que no es poden desplegar en una casa particular.

Ja existeix un sistema d'acollida de refugiats i és important que s'articuli coordinadament per tal de no crear xarxes paral·leles que podrien generar descoordinació i desigualtat.

 


Enllaços d'interès

A continuació podeu accedir als enllaços d'interès d'Esparreguera Ciutat acollidora: