Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Què fa l'Ajuntament d'Esparreguera

Esparreguera és una ciutat acollidora, implicada en la defensa dels drets humans, compromesa en la lluita contra les desigualtats i generadora d'espais que fomenten la interacció de la diversitat intercultural.

És en aquest context de treball conjunt i coordinat on Esparreguera enfoca la seva contribució activa per a ajudar les persones refugiades a Europa arran de la guerra civil de Síria i altres conflictes internacionals.

Les primeres mesures d'Esparreguera en relació a aquesta crisi humanitària han estat:


Moció de suport i declaració de ciutat acollidora

Refugees Welcome

Esparreguera Ciutat acollidora.

El Ple municipal va aprovar el dia 16 de setembre de 2015 una moció de suport a les persones refugiades, fonamentada en el text que han proposat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis com també el text que proposava la plataforma Stop Mare Mortum. A grans trets, Esparreguera demana a la UE i als governs espanyol i català incrementar els recursos pressupostaris, les places d'asil i els períodes d'acollida a les persones refugiades.


Aportació econòmica municipal

Esparreguera des de la Regidoria de Cooperació destinarà una primera aportació de 5.000 euros a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


Informació i coordinació

L'Ajuntament d'Esparreguera es mantindrà informat i coordinat amb el Comitè d'acollida de persones refugiades i seguirà les indicacions tècniques de la Direcció General d'Immigració, organisme responsable de l'acollida de persones refugiades i asilades a Catalunya.


Campanyes i accions de sensibilització

L'Ajuntament coordinarà la informació de les campanyes i accions de sensibilització que organitzin les entitats o el propi Ajuntament a través del web municipal www.esparreguera.cat/ciutatacollidora.