Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dijous 24/01/2019
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Què fa l'Ajuntament d'Esparreguera

Esparreguera és una ciutat acollidora, implicada en la defensa dels drets humans, compromesa en la lluita contra les desigualtats i generadora d'espais que fomenten la interacció de la diversitat intercultural.

És en aquest context de treball conjunt i coordinat on Esparreguera enfoca la seva contribució activa per a ajudar les persones refugiades a Europa arran de la guerra civil de Síria i altres conflictes internacionals.

Les primeres mesures d'Esparreguera en relació a aquesta crisi humanitària han estat:


Moció de suport i declaració de ciutat acollidora

Refugees Welcome

Esparreguera Ciutat acollidora.

El Ple municipal va aprovar el dia 16 de setembre de 2015 una moció de suport a les persones refugiades, fonamentada en el text que han proposat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Federació Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis com també el text que proposava la plataforma Stop Mare Mortum. A grans trets, Esparreguera demana a la UE i als governs espanyol i català incrementar els recursos pressupostaris, les places d'asil i els períodes d'acollida a les persones refugiades.


Aportació econòmica municipal

Esparreguera des de la Regidoria de Cooperació destinarà una primera aportació de 5.000 euros a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.


Informació i coordinació

L'Ajuntament d'Esparreguera es mantindrà informat i coordinat amb el Comitè d'acollida de persones refugiades i seguirà les indicacions tècniques de la Direcció General d'Immigració, organisme responsable de l'acollida de persones refugiades i asilades a Catalunya.


Campanyes i accions de sensibilització

L'Ajuntament coordinarà la informació de les campanyes i accions de sensibilització que organitzin les entitats o el propi Ajuntament a través del web municipal www.esparreguera.cat/ciutatacollidora.