Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 097

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Què pot fer la ciutadania?

Programa Català de Refugi

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies -a través de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania-, començarà el desplegament d'un Programa català propi d'atenció a les persones refugiades.

El Programa Català de Refugi constitueix una acció solidària envers el dret d'asil de les persones refugiades amb dificultats econòmiques i socials, amb el propòsit d'atendre les seves necessitats bàsiques i afavorir l'autonomia social i laboral i la plena ciutadania.

Al Programa podran acollir-se les persones refugiades que hagin acabat el programa estatal sense haver assolit una autonomia personal suficient. Estarà fet amb la ciutadania, la societat civil i el món local i basat en experiències internacionals (Canadà, Quebec, Islàndia) i locals (mentoria social) i orientat al resultat.


Per a més informació consulteu el web:

Refugees Welcome

Esparreguera Ciutat acollidora.


Per a inscriure's al Programa Català de Refugi:

Inscripció per ser mentor/a de persones refugiades en el procés d'aprenentatge de la nostra llengua, en la recerca de feina i en aquelles aspectes que puguin facilitar la seva integració en la societat catalana o per ser entitat col·laboradora del programa.


Inventari de recursos per a persones refugiades

Les persones que volen col·laborar en l'acollida de persones refugiades poden oferir tant recursos com serveis a través de l'alta a l'inventari de recursos.


Per a inscriure's:


Participar i fer difusió

Participar i fer difusió de les campanyes i accions de sensibilització que s’organitzin arreu del territori.


Aportació econòmica al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament té oberta des de l’any 2013 una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria (projecte 2579). Atenent a la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l’èxode massiu de refugiats cap a Europa i en resposta a la demanda de diversos municipis catalans, el dia 4 de setembre de 2015 el Fons Català va convocar una reunió amb els ajuntaments i ens locals socis del Fons, en la qual es va acordar una estratègia per a donar suport i acollir aquests refugiats.

En aquest sentit, el Fons Català, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d’acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, proposa obrir una campanya de suport als refugiats.

Comptes bancaris per fer aportacions al Fons Català de Cooperació:

  • TRIODOS BANK - codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510
  • CATALUNYA CAIXA - codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220
  • CAIXABANC - codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627