Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 26/02/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Entitats de la vila

ASSOCIACIÓ AMICS DEL CAMPANAR D'ESPARREGUERA

Objectius:
- Promocionar culturalment el campanar d´Esparreguera i donar-lo a conèixer mitjançant visites guiades. Un objectiu afegit és jubilar la campana horària "Eulària", que data del 1581 (aquesta campana té una esquerda degut als estris mecànics amb els que funcionava antigament), es pretén canviar per una altra i que aquesta pugui quedar com a peça de museu, exposada en el campanar mateix.

Activitats:
Sortides culturals a altres campanars, visites guiades durant tot l'any a escoles, grups d’entitats i particulars, celebració del cap d'any a la plaça de Santa Eulàlia (premiats el febrer de 2007 per la revista 777 Comunica), repicada de campanes i penjada de la senyera al campanar en dates assenyalades i col•laboració amb altres entitats del poble, particulars o negocis de la vila per dur a terme activitats al campanar, com matines, cronoescalades, aniversaris o tastos de vins.
Visites guiades al campanar a càrrec dels Amics del Campanar. Grups mínims de 6 i màxim de 25 persones i amb cita prèvia.

Com fer-se soci:
Omplint la butlleta d´inscripció que hi ha penjada a la web www.amicsdelcampanar.com/com-fer-se-socia/ de l’entitat i pagar la quota anual de 12,50 €.

Procés històric:
L'entitat es crea a finals del 2004, i el mateix mes de novembre aconsegueix donar veu a les campanes horàries, mudes des de l'inici de les obres de restauració del campanar. La família Rigol té cura del campanar des del 1902. Josep Teruel, casat amb Mercè Rigol, agafa el relleu a mitjans dels 80. El 2004, en ple procés de restauració del campanar, i a petició popular, neix la idea de fundar l'associació.
Un cop finalitzen les obres, l'Associació adequa les sales interiors i crea un recorregut museogràfic. El mes de juny de 2007 se celebra la finalització de les obres de restauració amb una Jornada de portes obertes, que va acollir més de 1200 persones.

Observacions: La familia Rigal es curadora del campanar desde 1902. Josep Teruel, casat amb Mercé Rigal agafa el seu relleu a mitjans dels anys 80.
A principis de 2004, rebent peticions populars que coincideixen amb el procés de restauració del campanar neix la idea de fundar l´associació

Serveis que s'ofereixen:

VISITES GUIADES AL CAMPANAR

Icona

Visites guiades al campanar a càrrec dels Amics del Campanar.
Grups mínims de 6 i màxim de 25 persones.

Per concertar visites:

amicsdelcampanar@gmail.com. "Amics del Campanar"

Preus per gaudir del servei:
GRATUIT

Ubicació on té lloc el servei:
ENTRADA PER L'ESGLÉSIA

Horari dins el que té lloc el servei:
Cita prèvia

Condicions per gaudir del servei:
Cal demanar cita prèvia
Grup mínim de 6
Grup màxim de 25

Procediment que ha de fer el ciutadà per gaudir del servei:

    Ubicació de l'entitat

    Ubicació de l'entitat a Google Maps.

    Contacte: