Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 12/05/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Entitats de la vila

COLLA BASTONERA DEL MONTSERRATÍ

Objectius:
- Vetllar per la preservació i defensa del ball de bastons.
- Ajudar a crear un teixit social.
- Promoure la defensa comarcal del Montserratí.
- Estendre la cultura catalana arreu dels Països Catalans.

Activitats:
Des de 2005 la Colla duu a terme activitats amb sortides periòdiques:
Passada Bastonera de Santa Eulàlia, a Esparreguera. El ball comença al veïnat de Sant Magí, on es balla en honor a la família de la casa, i després es fa un altre ball d’honor davant de l’església de Santa Eulàlia. Aquesta activitat es desenvolupa conjuntament amb una altra colla bastonera invitada i es duu a terme el dissabte més proper al 12 de febrer, dia festiu a Esparreguera, ja que és Santa Eulàlia, la patrona de la vila.
Aplec del Puig, a Esparreguera. Es fa una mostra del Ball al pla de l’ermita de Santa Maria del Puig. També hi participen les comparses de la Federació de Cultura Catalana d’Esparreguera en conjunt amb una mostra de les Caramelles de La Passió d’Esparreguera i una ballada popular de Sardanes, que acaba amb un dinar. Aquesta activitat es fa el dilluns de Pasqua al matí després de l’ofici.
Seguici de Santa Oliva, d’Olesa de Montserrat. Cada 10 de juny a la tarda, diada de la Patrona de la vila d’Olesa, es fa el Seguici de Santa Oliva, on participen totes les entitats culturals del municipi. El seguici acaba sota el Porxo de Santa Oliva, on es fa una ofrena floral i algun ball d’honor.
Cercavila Tradicional de Festa Major d’Abrera, el dissabte més proper a la diada de Sant Pere (29 de juny). Organitzada pels Geganters de la vila d’Abrera, comença al veïnat del Rebato i acaba davant de l’Ajuntament, normalment aquesta cercavila esta composta per diverses colles geganteres, diferents comparses de fora de la vila (gitanes, panderos, pastorets...).
Cercavila de Festa Major d’Esparreguera, el segon diumenge de juliol al migdia. És una cercavila organitzada per la Federació d’Entitats de Cultura Popular Catalana d’Esparreguera, en què es fa un rec

Ubicació de l'entitat

Ubicació de l'entitat a Google Maps.

Contacte: