Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 20/01/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Materials pedagògics

Guia per a famílies amb infants de 0 a 3 anys per al període de confinament pel COVID-19

Les Escoles Bressol Municipals han elaborat una guia per a les famílies amb infants de 0 a 3 anys amb articles i propostes d'activitats per fer a casa. Les mestres de les escoles bressol volen acompanyar des de la distància als infants d'Esparreguera i a les seves famílies, compartint activitats, contes, àudios, enllaços, escrits que poden ajudar a mantenir hàbits i rutines familiars que ajuden a estructurar el temps, generen seguretat en els infants i redueixen les conductes negatives tot donant comprensió al dia a dia dels petits i petites.

El document està estructurat en 3 parts, la primera amb articles i recomanacions tant relatives a la situació de confinament com a les necessitats evolutives dels infants. La segona amb informació sobre la importància del joc i el moviment. I la tercera amb un bon nombre d'activitats tant motrius, com manipulatives, com de llenguatge per a dur a la pràctica a les llars.


Documentació a descarregar


Coneguem Esparreguera

El llibre Coneguem Esparreguera va ser elaborat l'any 2009 de manera voluntària per persones que estimen Esparreguera i que d'aquesta manera contribueixen a transmetre a les generacions futures el coneixement de la nostra vila.

Pretén ser de molta utilitat tant per a la comunitat educativa, alumnes i professorat, com per a totes les persones interessades a conèixer més a fons el nostre entorn natural.

La redacció i presentació del llibre permet, de manera senzilla, entenedora i divertida, conèixer la situació, el relleu, la hidrografia, el clima, la vegetació, la fauna d'Esparreguera, i ens convida a passejar, a perdre'ns pels voltants del terme i gaudir d'un entorn privilegiat. I tot gràcies a la companyia del nostre amic Espinguet: els apartats de la miscel·lània, el glossari i els rodolins i dites i els dibuixos que donen un toc de dinamisme i simpatia al contingut.

El llibre ha estat un treball de recerca que aporta moltes dades per poder ampliar els diferents temes a les escoles, fins i a tot a casa.

Per a l'elaboració d'aquest llibre s'ha comptat amb la col·laboració de mestres, tècnics municipals i professionals i/o experts en el territori per ajudar-nos a entendre, aprendre i gaudir d'Esparreguera.

A tots ells, moltes gràcies.


Documentació a descarregar

Coneguem Esparreguera

La ceràmica i la terrissa a Esparreguera

El vídeo que us presentem va ser elaborat l'any 2007 per persones que estimen la terrissa i que, de manera didàctica i molt il·lustrativa, a través d'imatges i explicacions clares i entenedores, ens apropen al món de la terrissa i ceràmica d'Esparreguera al llarg del temps.

Esparreguera ofereix la possibilitat de conèixer el món de la terrissa des de l'abstracció de la matèria primera fins a tot el procés d'elaboració, fabricació, disseny i distribució de peces amb diferents utilitats i serveis.