Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 24/01/2022
Traducció automàtica

Camp de futbol del C.E.Esparreguera

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Història

L'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera va ser creada l'any 1976. La seva fundació va ser fruit de l'entesa entre l'Ajuntament d'Esparreguera i una colla de joves músics d'Esparreguera decidits a compartir les seves vivències i coneixements musicals amb els seus conciutadans.

Avui, més de trenta anys després, amb més de 350 alumnes i 26 professors, l'escola ha anat recollint el testimoni dels professors que hi han anat passant i manté viu aquell esperit, al mateix temps que s'ha anat adaptant a les inquietuds de la societat que l'envolta. Així doncs, actualment compta amb diversos programes educatius de música clàssica, moderna, educació especial, nadons i adults. Es poden practicar 21 especialitats instrumentals i vocals diferents. Es pot tocar o cantar en 12 formacions de grandàries, estils i nivells diversos. O també formar part dels nombrosos grups de música de cambra o combos de música moderna.

Concert realitzat pels alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa

Concert realitzat pels alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa.

L'escola, conscient que el seu paper com a centre de formació i creació artística ha d'anar més enllà de l'educació purament musical, des del curs 2002-03 amplia la seva oferta docent amb la disciplina de dansa. El seu programa inclou la dansa clàssica, la dansa contemporània i creativa i la dansa espanyola. També hi ha en funcionament el taller de creació coreogràfica que, a l'estil de les companyies de dansa, investiga, treballa i crea els seus propis espectacles.

Un dels objectius principals de l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera és el d'apropar la música i la dansa als ciutadans i ciutadanes de la seva àrea d'influència de manera lúdica. De fer comprendre i gaudir aquestes arts en tant que actors o espectadors. I de donar les guies i la tutela necessàries a aquelles persones que, mostrant aptituds i voluntat, vulguin seguir una via professionalitzadora.

Com a centre generador de cultura, l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera, participa activament en la vida musical i dansística d'Esparreguera, ja sigui organitzant actes o bé col·laborant en les diferents entitats que formen el teixit cultural de la vila.

L'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera és una escola reconeguda pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i forma part de l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música), de l'UEMYD (Unión Escuelas de Música y Danza, Espanya) i de l'EMU (European Music School Union).

El 17 de juny de 2017 es va celebrar el 40è. aniversari de l'escola, amb un espectacle de música i dansa i amb la participació d'alumnes, ex-alumnes, professors i ex-professors.