Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Agenda 21

El concepte d'Agenda 21 va sorgir durant la Conferència de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Desenvolupament l'any 1992 (Cimera de la Terra) a Rio de Janeiro, amb l'objectiu que la humanitat tendís a assolir un desenvolupament sostenible.

En aquest context, l'Ajuntament d'Esparreguera va iniciar el procés d'elaboració de l'Agenda 21 l'any 2003, per tal que el municipi sigui més sostenible i respectuós amb el medi ambient i la societat.

L'Agenda ha estat elaborada des d'un punt de vista tan tècnic com social, ja que ha incorporat gairebé la totalitat de les aportacions realitzades durant el procés participatiu que ha tingut lloc entre els mesos d'abril i setembre de 2005.

Agenda 21

L'Agenda 21 d'Esparreguera consta dels següents documents:


1.- Anàlisi ambiental

Descripció de la realitat del medi natural i social del terme municipal d'Esparreguera.


2.- Diagnosi ambiental

Detecció de les problemàtiques mediambientals del municipi.


3.- Pla d'acció local per a la Sostenibilitat (PALS)

Pla que recull totes les actuacions necessàries per resoldre o minimitzar les problemàtiques detectades en la Diagnosi Ambiental. Compta amb un calendari, una priorització, una previsió del cost econòmic i uns indicadors de seguiment per a cada actuació.

 

D'altra banda, es preveu la creació del Consell Local de Medi Ambient, constituït per vilatans d'Esparreguera, per tal de fer un seguiment de l'execució del PALS.

L'Agenda 21 d'Esparreguera serà l'eina adequada i completa per tal que el municipi tendeixi a assolir un desenvolupament mediambiental i social més sostenible.