Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 22/11/2019
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Internet

Quins són els riscos que hi ha?

Els riscos existeixen i s'han d'entendre. Podem ensenyar als nostres fills a reconèixer aquestes amenaces i a protegir-se'n.

Us recomanem:

Desconfieu de la persona que vol saber massa coses. No doneu cap mena d'informació sobre la vostra família o sobre nosaltres (el nom, contrasenyes, telèfon, adreça, etc.), sense haver parlat abans amb els vostres pares.

Si veieu alguna cosa desagradable o que us pugui semblar estranya, no proveu d'investigar pel vostre compte, comenteu-ho amb els pares i/o professors.

Internet


Si teniu interès o intenció de trobar-vos físicament amb alguna persona que heu conegut a través d'Internet, informeu sempre els teus pares. No aneu mai sols a la cita. D'aquesta forma podeu evitar una trobada desagradable.

No entreu mai a llocs de pagament, que us sol·licitin el número de targeta de crèdit o el nom i adreça.

Si trobeu un lloc on indiqui “accés prohibit a menors”, respecteu aquesta indicació.

Eviteu utilitzar contrasenyes fàcils d'esbrinar, com el nom, data de naixement, etc. Utilitzeu combinacions de números i una longitud de contrasenya al més llarga possible.

Heu de mantenir el perfil privat a les xarxes socials per tal d'evitar que desconeguts utilitzin la vostra informació personal.


Decàleg per a pares, mares i tutors

Parleu habitualment amb el vostre fill/a respecte a la “navegació” a Internet, tractant de tenir informació del que veu i el que consulta, fomentant una comunicació oberta i positiva. Una bona idea pot ser navegar i xatejar algunes vegades amb el vostre fill/a, per intuir-lo a una major confiança amb els pares respecte als continguts de les seves converses a la xarxa.

Insistiu al vostre fill/a que no ha de donar ni demanar adreces, contrasenyes, números de telèfon o qualsevol informació que pugui identificar-lo a Internet. Tampoc no ha de revelar a quina escola va o els llocs on sol reunir-se per jugar.

Utilitzeu tots les sistemes de protecció actualment disponibles per crear perfils adequats per a cadascun dels membres de la família.

Deixeu que el vostre fill/a navegui per Internet només si hi ha a casa un adult. No poseu l'ordinador a l'habitació del teu fill/a, o bé, poseu la pantalla de forma que estigui visible a qui entra o és a l'habitació.

Estigueu actualitzats amb la tecnologia. No és necessari ser un usuari avançat, però sí ésser capaç de fer anar l'ordinador, com a mínim, al mateix nivell d'habilitat que el vostre fill/a, de forma que sigui conscient que som capaços de controlar-lo.

Construïu amb el vostre fill/a “regles consensuades” per navegar a Internet, sense imposar-les.

En el cas de xats i missatgeria instantània, alerteu-lo que ha d'avisar els pares, sempre que algun "amic d'Internet" insisteixi respecte a informacions o hàbits personals o sobre la seva família.

Ensenyeu els vostres fills a no descarregar programes, música o arxius sense el vostre permís. Compartir arxius i descarregar textos, imatges o obres d'art de pàgines web pot infringir les lleis sobre drets d'autor i pot ser il·legal.

Ajudeu a protegir-los del correu brossa. Ensenyeu els vostres fills a no donar la seva adreça de correu electrònic en línia, a no respondre a aquest tipus de correu, i a utilitzar filtres de correu electrònic.

Estigueu informats dels llocs web que els vostres fills visiten amb freqüència. Assegureu-vos que no visiten pàgines amb contingut ofensiu o publiquen informació personal o fotografies d'ells mateixos.