Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 19/10/2021
Traducció automàtica

El Puig

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Internet

Quins són els riscos que hi ha?

Els riscos existeixen i s'han d'entendre. Podem ensenyar als nostres fills a reconèixer aquestes amenaces i a protegir-se'n.

Us recomanem:

Desconfieu de la persona que vol saber massa coses. No doneu cap mena d'informació sobre la vostra família o sobre nosaltres (el nom, contrasenyes, telèfon, adreça, etc.), sense haver parlat abans amb els vostres pares.

Si veieu alguna cosa desagradable o que us pugui semblar estranya, no proveu d'investigar pel vostre compte, comenteu-ho amb els pares i/o professors.

Internet


Si teniu interès o intenció de trobar-vos físicament amb alguna persona que heu conegut a través d'Internet, informeu sempre els teus pares. No aneu mai sols a la cita. D'aquesta forma podeu evitar una trobada desagradable.

No entreu mai a llocs de pagament, que us sol·licitin el número de targeta de crèdit o el nom i adreça.

Si trobeu un lloc on indiqui “accés prohibit a menors”, respecteu aquesta indicació.

Eviteu utilitzar contrasenyes fàcils d'esbrinar, com el nom, data de naixement, etc. Utilitzeu combinacions de números i una longitud de contrasenya al més llarga possible.

Heu de mantenir el perfil privat a les xarxes socials per tal d'evitar que desconeguts utilitzin la vostra informació personal.


Decàleg per a pares, mares i tutors

Parleu habitualment amb el vostre fill/a respecte a la “navegació” a Internet, tractant de tenir informació del que veu i el que consulta, fomentant una comunicació oberta i positiva. Una bona idea pot ser navegar i xatejar algunes vegades amb el vostre fill/a, per intuir-lo a una major confiança amb els pares respecte als continguts de les seves converses a la xarxa.

Insistiu al vostre fill/a que no ha de donar ni demanar adreces, contrasenyes, números de telèfon o qualsevol informació que pugui identificar-lo a Internet. Tampoc no ha de revelar a quina escola va o els llocs on sol reunir-se per jugar.

Utilitzeu tots les sistemes de protecció actualment disponibles per crear perfils adequats per a cadascun dels membres de la família.

Deixeu que el vostre fill/a navegui per Internet només si hi ha a casa un adult. No poseu l'ordinador a l'habitació del teu fill/a, o bé, poseu la pantalla de forma que estigui visible a qui entra o és a l'habitació.

Estigueu actualitzats amb la tecnologia. No és necessari ser un usuari avançat, però sí ésser capaç de fer anar l'ordinador, com a mínim, al mateix nivell d'habilitat que el vostre fill/a, de forma que sigui conscient que som capaços de controlar-lo.

Construïu amb el vostre fill/a “regles consensuades” per navegar a Internet, sense imposar-les.

En el cas de xats i missatgeria instantània, alerteu-lo que ha d'avisar els pares, sempre que algun "amic d'Internet" insisteixi respecte a informacions o hàbits personals o sobre la seva família.

Ensenyeu els vostres fills a no descarregar programes, música o arxius sense el vostre permís. Compartir arxius i descarregar textos, imatges o obres d'art de pàgines web pot infringir les lleis sobre drets d'autor i pot ser il·legal.

Ajudeu a protegir-los del correu brossa. Ensenyeu els vostres fills a no donar la seva adreça de correu electrònic en línia, a no respondre a aquest tipus de correu, i a utilitzar filtres de correu electrònic.

Estigueu informats dels llocs web que els vostres fills visiten amb freqüència. Assegureu-vos que no visiten pàgines amb contingut ofensiu o publiquen informació personal o fotografies d'ells mateixos.