Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 24/01/2022
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Violència de gènere

Els jutjats de Martorell disposen del Servei d'Orientació Jurídica al passatge del Sindicat, s/n (Edifici Solàrium). Podeu concertar visita els dimarts, dimecres i divendres als matins d'11 a 1h, o bé al telèfon 93 776 50 63.

La Generalitat disposa del telèfon 900 900 120 d'atenció a dones en situació de violència.


La meva parella em pot denunciar per abandonament de la llar si marxo de casa?

El delicte d'abandonament de la llar no existeix. Només existeix el delicte d'abandonament de família. Això vol dir que la víctima pot marxar del domicili sempre i que no deixi desprotegits els fills o familiars al seu càrrec.


He sofert una agressió però no tinc lesions visibles. Cal que vagi a un centre mèdic?

Sí, qualsevol agressió física és considerada com a violència. Cal que la víctima es traslladi a un centre mèdic per tal que li siguin valorades les lesions i en quedi constància.


La meva parella em diu que si em separo NO em deixarà veure els meus fills. És veritat?

Aquesta frase és molt freqüent en una parella amb problemes de violència de gènere. Tant la tutela, com el règim de visites, ús de l'habitatge familiar, pensió d'aliments als fills i pensió compensatòria al cònjuge més desprotegit, repartiments dels bens en comú, etc. els determina el jutge.


És molt probable que, quan em separi, ell em faci la vida impossible

Cal que a la denúncia per violència de gènere demaneu l'Ordre de Protecció i expliqueu els motius de forma entenedora. Si s'us concedeix, el jutge especificarà a quants metres té prohibit acostar-se l'agressor i si hi ha prohibició de comunicacions per qualsevol mitjà.

En cas que l'agressor s'us acosti de manera intencionada, o es posi en contacte, tenint concedida d'Ordre de Protecció, podeu avisar qualsevol servei de Policia, que detindrà l'agressor per incompliment de la resolució judicial de prohibició d'apropament, o bé podeu fer una denúncia a qualsevol comissaria de policia.


Mare


Puc canviar el pany de la porta per evitar que l'agressor/a pugui accedir a la llar?

Legalment no està permès el canvi del pany de la porta sense que el Jutge atribueixi l'ús del domicili familiar a la víctima. Si correu perill, demaneu una Ordre de protecció el més aviat possible.


Què puc fer si ell/a no em passa la pensió?

Podeu denunciar el pare i la mare dels vostres fills si l'impagament s'esdevé dos mesos consecutius o quatre alterns, ja que està considerat com a delicte en el Codi Penal.

En aquest cas heu de plantejar l'execució de la sentència de separació i mesures establertes. El jutge pot aprovar mesures d'embargament de nòmina o altres béns.


Si el pare/mare dels meus fills no paga la pensió d'aliments, pot visitar o emportar-vos els nens?

Si el pare o mare NO fa efectiva la pensió d'aliments SÍ que té dret de veure els seus fills. Són drets i obligacions de diferent compliment.


Sóc estranger. Tinc els mateixos drets?

Sí, teniu els mateixos drets i les mateixes obligacions.