Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 07/08/2020
Traducció automàtica

Can Comelles

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política Lingüística

La Regidoria de Política Lingüística va ser creada al juny de 2011 pel nou equip de govern que va entrar a governar l'Ajuntament d'Esparreguera.

Per primera vegada a la història dels ajuntaments democràtics de la nostra vila s'ha creat una regidoria que té per objectiu consolidar la tasca de normalització lingüística de la llengua catalana a Esparreguera.

La Llei de normalització lingüística (1983) i la Llei de política lingüística (1998) aprovades pel nostre Parlament han marcat, respectivament, durant més de 30 anys, un paper fonamental de les administracions locals pel que fa al procés de normalització lingüística de la nostra llengua, de manera que l'Ajuntament d'Esparreguera té assignades legalment unes funcions, que són el motor d'aquesta Regidoria de Política Lingüística.

D'acord amb la Llei de política lingüística (1998), la nostra Administració local disposa del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament d'Esparreguera des de l'any 2008, que serveix de marc jurídic per a l'ús i la difusió del català en l'àmbit administratiu i entre la ciutadania esparreguerina.

Regidoria de Política Lingüística


Regidoria de Política Lingüística
Carrer dels Cavallers, 26
Telèfon: 93 772 92 92
A/e: esparreguera@cpnl.cat

A més, la Regidoria de Política Lingüística impulsa i dinamitza les relacions amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), del qual forma part des de l'any 1992. I és mitjançant el Servei Local de Català d'Esparreguera, que és l'oficina de Normalització Lingüística que el CPNL té a casa nostra, que es duen a terme accions d'assessorament, dinamització i ensenyament (cursos de català per a adults).

Per tant, el Servei Local de Català d'Esparreguera és qui desplega al territori les polítiques de planificació lingüística, sempre d'acord amb la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

En el marc d'aquest impuls de l'ús social de la llengua catalana, la Regidoria de Política Lingüística coorganitza la Setmana de la Llengua Catalana a Esparreguera i manté relacions i treballa conjuntament amb la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera de la Plataforma per la Llengua, que és l'única associació establerta a la nostra vila que té com a objectiu principal la plena normalització lingüística del català, pel que fa a l'ús social i a l'estatus jurídic.

 

Últimes notícies


Enllaços d'interès

A continuació podeu accedir als enllaços d'interès de la Regidoria de Política Lingüística: