Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/01/2021
Traducció automàtica

Parc de la vila

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Sanitat ambiental

Les actuacions de sanitat ambiental s'adrecen al control i la vigilància dels agents físics, químics i biològics presents en el medi, en els equipaments i espais públics i indrets habitats, que poden generar riscos per a la salut.


Plagues urbanes

El control de les plagues urbanes consisteix en l'eliminació o reducció de plagues d'artròpodes (insectes, aràcnids, etc.) i rosegadors dels edificis i espais municipals i la via pública, per tal d'evitar la transmissió de malalties (zoonosis) i garantir la salubritat d'espais i edificis públics.

Qualsevol persona que detecti la presència d'alguna d'aquestes plagues a la via pública pot comunicar-ho a l'Oficina d'Atenció Ciutadana:


Horari d'hivern:

De dilluns a dijous, de 2/4 de 9 del matí a les 7 del vespre.
Divendres, de 2/4 de 9 del matí a les 2 del migdia.
Dissabte, de les 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia.

Plagues urbanes


Horari d'estiu:

De dilluns a dijous, de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 3 de la tarda.
Divendres, de 2/4 de 9 del matí a les 2 del migdia.
Dissabte, de les 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia (excepte el mes d'agost, que romandrà tancat).

També pot comunicar-ho al departament municipal de Salut pública per correu electrònic: salut_publica@esparreguera.cat.


Aus urbanes

Es fonamenta en el control de la població de coloms a la via pública, per evitar o reduir els possibles problemes de salut, urbanístics i les molèsties que ocasionen a la ciutadania.

La proliferació de coloms en els espais de domini públic del municipi crea inconvenients sanitaris, materials i econòmics que afecten a tota la ciutadania:


Embruten façanes, carrers i places.

Deterioren els elements arquitectònics.

Embussen desguasos i canonades.

Poden transmetre malalties a les persones.

Aus urbanes


Per solucionar aquests inconvenients i mantenir un equilibri que permeti la convivència amb garanties de salubritat cal reduir al màxim la població de coloms.

L'Ajuntament demana la col·laboració ciutadana en aquesta tasca no donant de menjar als coloms.


Mosquit tigre

El 2007 es va detectar la presencia de l'espècie de mosquit Aedes albopictus, més conegut com a mosquit Tigre, al municipi d'Esparreguera.

La forta presència de mosquit en alguna zona determinada del municipi, fa que s'hagi d'intervenir en espais tant públics com privats per poder-hi realitzar les actuacions necessàries per garantir el benestar de la ciutadania, així com la seguretat en la salut i el medi ambient. Per aquest motiu el Ple de la Corporació, en sessió de data 18 de setembre de 2008, va aprovar l'Ordenança no fiscal XXII reguladora de la prevenció i control del mosquit tigre a Esparreguera.

Mosquit Tigre


És fonamental que la ciutadania participi activament en mesures de prevenció per evitar-ne la seva presència. S'adjunta el díptic informatiu de la campanya de control del mosquit tigre amb recomanacions específiques.


Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb el Mosquit Tigre:


Establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing

El Decret 90/2008, de 22 d'abril, pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, així com els requisits higienicosanitaris que han de complir els establiments on es fan aquestes pràctiques estableix que els establiments i instal·lacions on es fan pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing estan subjectes al tràmit d'autorització municipal prèvia.

La sol·licitud, juntament amb la memòria descriptiva de l'activitat, s'ha d'adreçar a l'ajuntament (Pl. de l'Ajuntament, 1) per a l'autorització sanitària de funcionament dels establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing.

Tatoo


Documentació a descarregar

A continuació podeu descarregar la documentació relacionada amb el establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing:

Aquesta normativa l'hauran d'aplicar tots aquells establiments no sanitaris on es fan pràctiques, de manera exclusiva o conjuntament amb altres activitats, de tatuatge, micropigmentació i pírcing. S'entén per tatuatge el procediment de decoració del cos humà mitjançant la introducció de pigments colorants a la pell per mitjà de puncions.

S'entén per micropigmentació el procés d'embelliment de llavis, celles, ulls, arèola mamària i camuflatge de cicatrius, cremades i altres discromies, mitjançant la introducció de pigments colorants a la pell per mitjà de puncions.

I s'entén per pírcing el procediment de decoració del cos humà consistent en la perforació de la pell, mucoses o altres teixits amb la finalitat de penjar joies i objectes de metall. Queda exclosa d’aquesta definició la perforació del lòbul de les orelles mitjançant la tècnica de subjecció de l'arracada de manera automàtica, estèril o d’un sol ús.