Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 25/10/2020
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Salut Pública, Societat

Afectacions del coronavirus a Esparreguera

Dia i hora: Del 12 de març al 12 de desembre de 2020
Lloc: Esparreguera
Organitza: Ajuntament d’Esparreguera

Les mesures de prevenció i control del coronavirus estan tenint afectacions a diferents equipaments municipals i activitats d'Esparreguera:

22 d'octubre• El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT, que van entrar en vigor el 16 d’octubre:

- S'ha aprovat una subvenció adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. La dotació inicial per a aquesta línia de subvencions s’eleva a 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.
- Pel que fa als lloguers dels establiments, el govern ha aprovat el decret que redueix al 50% el lloguer dels negocis tancats durant el període de suspensió de l’activitat en cas que no hi hagi acord entre propietari i arrendatari.
- També s’ha activat una línia de préstecs de vint milions d’euros a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF per impulsar la reactivació de la restauració i el comerç, que compta amb l’aval del 100% d’Avalis de Catalunya.


20 d'octubre• A partir d'avui se suspenen totes les activitats presencials del Centre Dual i de la Casa dels Mestres, a excepció dels Tallers Artístics i Culturals, les Classes d’Alfabetització, l’Espai Petits i les activitats que poguessin desenvolupar l’Associació Arc de Sant Martí i el Casal Intercultural. L'Ajuntament ha adoptat aquesta mesura en aplicació de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya. La suspensió estarà vigent fins al 31 d'octubre, tot i que podrà ser prorrogada o complementada amb l’adopció d’altres mesures en funció de les directrius que vagi acordant el Procicat o qualsevol altre organisme o instància pública competent.


• Aquest dijous el mercat no sedentari d’Esparreguera incorpora noves mesures de seguretat per a donar compliment a la limitació de l’aforament del 30%, tal com fixen les mesures especials aprovades per la Generalitat per a contenir la transmissió de la Covid-19 a tot Catalunya, que van entrar en vigor el passat divendres. A partir d’aquesta setmana i durant un mínim de 15 dies, hi haurà un únic accés d’entrada al mercat, que es farà pel carrer de Sant Joan amb carrer de Sant Miquel, i un únic punt de sortida que caldrà fer pel carrer de Barcelona, a l’alçada del carrer de La Passió. També s’incrementen les mesures d’higiene, amb dispensadors de gel hidroalcohòlic i control de temperatura en el punt d’accés. El nombre de parades no es veu afectat per les noves restriccions i, per tant, es mantindran totes en la seva ubicació habitual. Més informació

19 d'octubre• Totes les persones usuàries i el personal laboral de l’edifici antic de la residència Can Comelles han donat negatiu en les últimes proves PCR que se’ls han realitzat. A partir de demà es procedirà al desconfinament de l’edifici, que estava aïllat des del passat 27 de setembre, però s’hi aplicaran noves mesures per tal de millorar la traçabilitat en cas de contagi. Així s’establirà una sectorització de l’equipament i es crearan nuclis de convivència amb l’objectiu de fer grups bombolla de residents i professionals, tal com es fa als centres educatius, per a evitar així haver de confinar totes les persones usuàries en el cas que torni a haver-hi un altre cas positiu de Covid-19. Les visites de familiars segueixen de moment restringides a l’espera que el Departament de Salut confirmi si Can Comelles torna a estar en fase verda. Més informació


16 d'octubre• Esparreguera ha començat a aplicar les noves mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública fixades per la Generalitat, que han entrat en vigor a partir d’avui amb l’objectiu de frenar els contagis de coronavirus. La principal restricció és el tancament de bars i restaurants, que només podran servir begudes o menjar per emportar-se, però n’hi ha d’altres com el tancament, a partir de les 8 del vespre, dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils, la prohibició d’ús de les pistes esportives a l’aire lliure que no estiguin supervisades, la reducció de l’aforament dels establiments i locals comercials minoristes i dels mercats no sedentaris al 30% i l’ajornament de totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals. Segons dades del Departament de Salut, actualment Esparreguera se situa en risc de rebrot alt, amb un índex de 288,14 i 16 casos positius confirmats entre el 6 i el 12 d’octubre. Més informació


• Avui han entrat en vigor les noves mesures per contenir la transmissió de la Covid-19 a tot Catalunya. Es tracta de restriccions especials que afecten l’activitat social i laboral amb l'objectiu de protegir la salut de la població.

Les noves restriccions varen ser acordades pel Pla Territorial de Protecció Civil (PROCICAT) el 14 d'octubre i des d'avui ja són d'aplicació després de la seva publicació en el DOGC. Algunes de les mesures aprovades són:

- L'activitat social i els desplaçaments fora del domicili s'han de reduir al màxim possible.
- El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla o grups habituals de convivència.
- Se suspenen les activitats de restauració, tot i que es permet el lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia.
- Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir l’aforament al 30% de l'habitual.
- Les farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària hauran de reduir al 50% el seu aforament total permès.
- S'ajornen totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals.
- Es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les a les 20:00h.
- S'estableix el tancament de parcs i fires d’atraccions, establiments lúdics infantils, sales de joc, casinos i bingos.
- Als espectacles d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions, l'aforament es redueix al 50%, tant en recintes tancats com a l’aire lliure.
- Als esdeveniments culturals s'han de preassignar els seients, cal portar un registre d’assistents, i l'horari de tancament s'estableix a les 23:00h.
- S‘han de mantenir i extremar les mesures de proteció: mascareta, distància i rentat de mans.

Amplieu informació sobre les noves mesures per contenir els brots de coronavirus a tot Catalunya en vigor des d'avui.


5 d'octubre• A la Residència Municipal Can Comelles, els resultats de les set proves PCR que havien de repetir-se entre el seu personal laboral han estat tots negatius. A hores d'ara el centre de gent gran d'Esparreguera continua aplicant la quarantena a les persones residents per evitar la propagació del virus de la Covid-19. Recordem que fa una setmana es van detectar 2 casos positius entre el personal del centre i, com a conseqüència, es van suspendre les visites i activar els protocols d'aïllament a totes les persones usuàries de la residència vella. Entre les persones residents només es va detectar un cas, persona a la qual se li repetirà la prova diagnòstica per comprovar que no es tracti d’un fals positiu.


2 d'octubre• El Centre Mèdic Creu Blava d'Esparreguera ha realitzat 250 tests ràpids de detecció de Covid-19 al personal de l'Ajuntament d'Esparreguera. Les proves les ha portat a terme, de manera altruista, el personal mèdic del centre des del mes de juliol fins a aquesta setmana per a garantir que el retorn al treball presencial dels treballadors municipals es faci amb seguretat.

1 d'octubre• A partir d'avui les quarentenes per als contactes estrets i per als grups de convivència estables passen de 14 a 10 dies per tota la població de Catalunya. Així ho estableix el nou “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2” actualitzat pel Departament de Salut. Aquest canvi també tindrà incidència en l’àmbit escolar. Així, les quarantenes que tinguin lloc als centres educatius seran ja per un període de 10 dies. L'objectiu de reduir els dies de quarantena és que es compleixi millor la mesura durant els dies que és més probable el contagi.

• Avui s'ha confirmat un cas positiu més entre les persones treballadores de la Residència Municipal Can Comelles. Després que dilluns es realitzessin proves PCR a la totalitat dels avis i àvies i del personal laboral del centre, amb els resultats que es tenen a hores d'ara hi ha 1 positiu entre els residents, que correspon a una persona que viu a la residència vella, i 2 positius entre els treballadors, el primer dels quals es va detectar diumenge i el segon avui. Les tres persones que han donat positiu es troben en bon estat de salut i no presenten simptomatologia greu. Actualment s’està pendent de rebre els resultats de 7 persones, a qui cal repetir les proves perquè els resultats no són concloents. Per tal d’evitar nous contagis, la residència manté tancades les visites de familiars i ha aïllat la residència vella, de manera que les persones usuàries faran vida a les seves habitacions mentre la situació ho requereixi. El consistori informarà de nou tan bon punt arribin els resultats que resten pendents.


30 de setembre de 2020• Les proves PCR realitzades a la totalitat de les persones residents i al personal laboral de la Residència Municipal Can Comelles han confirmat un positiu més entre les persones usuàries. Actualment s’està pendent de rebre els resultats de 18 membres del personal laboral del centre, mentre hi ha una persona resident i una persona empleada a qui cal repetir les proves perquè els resultats no són concloents. Tant a persona treballadora com la resident que han donat positiu es troben actualment en quarantena, la primera amb simptomatologia lleu i la segona sense signes de la malaltia. Per tal d’evitar nous contagis, la residència manté tancades les visites de familiars i ha impulsat noves mesures de prevenció, com l’aïllament de la residència vella. Aquest matí, personal de Departament de Salut de la Generalitat ha assessorat la direcció de Can Comelles en la sectorització la residència i l'aplicació els protocols de seguretat. Més informació


27 de setembre de 2020• Aquest matí s’ha confirmat el primer cas positiu de Covid-19 a la Residència Municipal Can Comelles, concretament entre el seu personal laboral, i, com a conseqüència, s’ha determinat restringir temporalment les visites. La persona infectada presenta símptomes lleus i es troba fora de perill. Mentre es du a terme l’estudi de contactes, de manera preventiva demà es faran proves diagnòstiques PCR a totes les persones usuàries de la residència i al personal laboral del centre per constatar que no hi ha hagut més contagis. En aquests moments cap dels avis i àvies residents presenta símptomes compatibles amb el SARS-CoV-2. Tan bon punt s’ha confirmat aquest primer cas al centre geriàtric municipal, Sumar, l’empresa amb l’encomana de gestió a la residència, i l’Ajuntament d’Esparreguera s’han posat en contacte amb les famílies de les persones residents per informar-les i compartir amb elles les actuacions previstes al respecte. Més informació


25 de setembre de 2020• El comitè de direcció del Pla PROCICAT, a proposta del comitè tècnic, ha aprovat la proposta dels Departaments de Salut i Interior de limitar les reunions socials, tant en l’àmbit públic com privat, a un màxim de sis persones a tot el país, i no 10 com fins ara. La limitació, que no s’aplica a persones convivents, té com a objectiu reduir el nombre de contagis per Covid-19, que majoritàriament ara es donen en l’àmbit interfamiliar i en l’entorn social més proper. En coherència amb aquesta mesura, escau també limitar a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d’hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses. Més informació


24 de setembre de 2020• Les activitats adreçades a la gent gran que es realitzaven a les instal·lacions del Centre Dual es reprendran a partir de l’1 d’octubre. Aquelles que estan organitzades per l’Ajuntament s’iniciaran a principis de mes, mentre que les que gestiona l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera és previst que es posin en marxa unes setmanes més tard, ja que l’entitat està a hores d’ara en període d'inscripcions i preparant els grups i el calendari. El fet que s’adrecin a un col·lectiu de persones especialment vulnerables fa que s’hagin extremat les mesures de seguretat, amb ràtios reduïdes, desinfecció d’espais i protocols d’actuació en cas de detectar-se un positiu. Més informació

• Tota la plantilla de la Residència Municipal Can Comelles cobrarà una paga extra de 900 euros per l’especial dedicació prestada durant la crisi sanitària de la Covid-19. Serà gràcies al fet que Sumar, l’empresa que gestiona el geriàtric municipal, completarà fins aquesta quantitat la paga a l’equip tècnic i directiu prevista en la resolució TSF/2193/2020 , de 9 de setembre, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i assumirà una gratificació també per import de 900 euros a tot el personal indirecte, que s’havia quedat fora d’aquest reconeixement. Segons aquesta resolució de la Generalitat, l’administració pública preveu pagar una paga extra de 900 euros a tot el personal d’infermeria i auxiliar de geriatria, i de 500 euros per al personal tècnic i directiu. Més informació


10 de setembre de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha emprès diverses accions amb l’objectiu de satisfer les demanades dels centres educatius de la vila per adaptar-se a les directrius de seguretat i prevenció de la Covid-19 que han d’adoptar aquest curs 2020-21. Així el consistori ha incrementat la neteja a les escoles públiques amb la dotació de personal en horari lectiu, ha cedit espais municipals, com el pati de l’escola de les monges i el camp de futbol, tancarà alguns carrers en els horaris d’entrada i sortida d’alumnes i ha realitzat diverses intervencions per adequar espais dels centres. El curs començarà a la vila dilluns 14 de setembre per a 3.209 alumnes d’infantil, primària i secundària i estarà marcat per l’evolució de la pandèmia i les directius fixades pels Departaments d’Educació i de Salut de la Generalitat. Més informació

• El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va aprovar ahir l’actualització de les darreres mesures sanitàries anunciades en l’àmbit educatiu de cara a l’inici del curs escolar el proper dilluns 14 de setembre. Algunes de les mesures aprovades fan referencia a la realització de reunions entre els centres i les famílies, que no podran ser presencials, o les reunions dels claustres d’escoles i instituts, que hauran de ser telemàtiques i presencials només de forma excepcional, en grups inferiors a 10 persones. Més informació

• S' estableix que l’ús de mascareta en els centres sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic. D'altra banda, com a norma general, la mascareta serà obligatòria a partir dels 12 anys, i a partir dels 6 en els territoris on es requereixi segons l’estat de la pandèmia. Per acord entre els departaments d'Educació i de Salut, el Procicat també ha establert que el primer dia de curs, el 14 de setembre, tots els infants a partir dels 6 anys hauran de dur mascareta en tots els centres d’arreu del territori. Més informació

• En consens amb la comunitat pediàtrica, els departaments d'Educació i de Salut han actualitzat la simptomatologia de Covid-19 entre els infants. El llistat de símptomes és: febre o febrícula (per sobre de 37.5ºC), tos, dificultat per a respirar, mal de coll, refredat nasal, fatiga, dolors musculars i/o mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea i pèrdua d’olfacte o gust (infants grans i adolescents). Atès que el mal de coll i el refredat nasal (amb o sense mocs) són molt habituals en els infants, només es consideraran símptomes potencials de Covid-19 quan també hi hagi febre o altres manifestacions de la llista de símptomes. Més informació


9 de setembre de 2020• El Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC) i el Centre Obert La Fulla reobren dilluns 21 de setembre els seus serveis. El TOCC ho farà amb un aforament màxim del 50% per tal de garantir en tot moment la distància mínima de seguretat, de manera que les 53 persones usuàries hi assistiran en dies alterns repartits en sis grups reduïts. En el cas de La Fulla, començarà el curs amb 61 infants i adolescents, que s’han redistribuït en grups estables amb ràtios més baixes. En els dos centres les entrades es faran de forma esglaonada, s’implementaran mesures de prevenció i higiene per a garantir la seguretat, tant de les persones usuàries com dels professionals, i s’han aprovat els respectius plans d’obertura i protocols d’actuació en cas de possible positiu per coronavirus, seguint les pautes indicades pel Departament de Salut. Més informació


7 de setembre de 2020• La residència municipal Can Comelles reprèn, a partir de demà, les visites dels familiars dels avis i àvies que viuen al centre, sempre seguint els protocols i normatives que marca el Departament de Salut. Les visites estaven restringides des del passat 10 d’agost d’acord amb les recomanacions del Generalitat, ja que en aquells moments Esparreguera sobrepassava el llindar epidemiològic màxim de 75 de risc de contagi, a partir del qual els centres han de restringir les entrades i les sortides. Malgrat que el municipi encara supera aquest llindar, el consistori ha rebut l’autorització de les autoritats sanitàries per a poder fer visites en espais oberts, ja que aquestes suposen un benefici pel benestar emocional dels residents. Aquest permís però, està subjecte a l’evolució de la situació sanitària al municipi i es revocarà en cas que les dades empitjorin. Les trobades, que només es podran fer amb cita prèvia, es faran als jardins de la residència i seguint en tot moment les mesures de prevenció i seguretat indicades per Salut. Més informació

2 de setembre de 2020• Els centres d’ensenyament municipals s'adapten per a l’inici del nou curs escolar. Les Escoles Bressol Coloraines i Cucuruga, l’Escola de Música i Dansa i els Tallers Artístics i Culturals d’Esparreguera modificaran el seu funcionament per aplicar les mesures de prevenció davant la Covid-19. L’activitat presencial als centres es reprendrà el 14 de setembre després de l'obligat tancament el passat mes de març com a conseqüència de la crisi sanitària. Més informació


29 d'agost de 2020• Des d'avui es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic a tot Catalunya. La mesura, que tindrà una aplicació inicial de 15 dies, ha estat publicada avui al DOGC a través de la Resolució SLT/2107/2020, de 28 d'agost, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

La prohibició serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, on només s'hi podran agrupar un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes. D'altra banda, es manté la clausura del lleure nocturn i les restriccions horàries en bars i restaurants, i la prohibició de consumir alcohol i tabac a l'espai públic. D’aquesta limitació, no obstant, en queden excloses les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres i els mitjans de transport públic. Tampoc no afectarà el dret de manifestació.


28 d'agost de 2020• Les PCR fetes al veïnat de l’edifici de Can Vidal descarten la propagació de la Covid-19. Durant aquesta setmana s’han realitzat proves diagnòstiques a 79 persones que viuen a l’immoble després de detectar-se amb anterioritat 8 casos positius en quatre domicilis diferents de la mateixa finca. Després de les noves proves realitzades s’han confirmat 3 nous casos, que al igual que els anteriors passaran a tractar-se amb aïllament domiciliari. Més informació


24 d'agost de 2020• El CAP d’Esparreguera farà proves PCR als veïns i veïnes de l’edifici de Can Vidal. El cribratge es durà a terme després de registrar-se 8 casos de Covid-19 a quatre domicilis diferents del mateix edifici, 4 d’ells corresponents a una mateixa unitat familiar. Les proves es realitzaran entre avui i demà a un centenar de persones, totes elles residents al mateix immoble, per identificar nous possibles casos i prendre les mesures d’aïllament corresponents. Més informació


18 d'agost de 2020• Des d'avui entren en vigor A TOT Catalunya noves mesures per a contenir la propagació de la pandèmia de Covid-19, d'acord amb la Resolució SLT/2073/2020 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, en aplicació del'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020. Les noves mesures

- Els bars, restaurants, terrasses i guinguetes poden obrir com a màxim fins a la 1h. A partir de les 00h no poden admetre nous clients. En aquests establiments, a la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5m, amb un màxim de 10 persones.
- No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars.

També es recomana limitar les trobades socials fora de grup de convivència estable i a un màxim de 10 persones, i es recorda la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública.


5 d'agost de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha aixecat les mesures preventives que es van prendre el passat 28 de juliol per decret d’alcaldia i, a partir de demà, es reobriran tots els parcs infantils, pistes esportives i petanques de barris del municipi, així també es podran reprendre les visites dels familiars als avis i àvies de la residència municipal Can Comelles. El consistori va adoptar aquestes mesures de manera cautelar, per mitigar la propagació del virus atenent a l’augment de casos positius confirmats al municipi aquella setmana. Ara aquestes mesures temporals s’han revocat, ja que segons les dades de l’informe de l’Evolució dels casos i del número reproductiu bàsic instantani (Rt) dels SARS-CoV2 de la regió sanitària Metropolitana Sud hi ha hagut una disminució de casos positius al municipi en relació a les dades existents dels últims 7 dies, amb un decreixement de 8 casos confirmats, passant de 16 a 8 positius. Més informació


27 de juliol de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera tancarà, a partir de demà, tots els parcs infantils, pistes esportives i petanques de barris del municipi com a mesures preventives davant de l’increment de casos de coronavirus detectats a la vila durant l’última setmana. Així mateix, i per protegir a un col·lectiu de risc com són les persones grans, se suspendran les visites dels familiars a la residència municipal Can Comelles. El consistori ha pres aquestes mesures després que es fes pública la darrera actualització de dades de l’informe de l’Evolució dels casos i del número reproductiu bàsic instantani (Rt) dels SARS-CoV2 de la regió sanitària Metropolitana Sud, que posa de manifest un augment dels casos positius al municipi en relació a les dades existents dels últims 7 dies, amb un increment a l’alça de 15 casos confirmats, fet que ha fet que passem de 3 a 18 positius. Més informació


24 de juliol de 2020• La Generalitat ha fixat noves mesures per contenir els brots de Covid-19. Així, a partir de les 12 de la nit del 25 de juliol, s'ha decretat a tot Catalunya el tancament dels locals i establiments d’oci com discoteques, sales de festa i sales d’espectacles. A les sales recreatives com casinos i bingos se'ls aplica la limitació horària i han de tancar a les 12 de la nit.


21 de juliol de 2020• Aquest dijous 23 de juliol se celebra el Dia del Llibre i de la Rosa, una diada organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura que enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19, no ha pogut celebrar-se per Sant Jordi com és tradicional. L’Ajuntament d’Esparreguera s’ha adherit a aquesta celebració i ha autoritzat la instal·lació de parades de llibres i roses al carrer davant de les llibreries i floristeries del municipi. Malgrat que inicialment es treballava amb la idea de fer una festa de caire cultural, que havia de comptar amb l’entrega de premis dels XXII Jocs Florals i una actuació, finalment el consistori ha optat per suspendre els actes per evitar aglomeracions i per motius de prevenció. Tot i això, la Regidoria de Cultura anima a la ciutadania a comprar llibres i roses com a mostra de suport al comerç local. Més informació


15 de juliol de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha incrementat els imports màxims de diverses ajudes socials a través d’una modificació de l’annex 6 del Reglament de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social. Aquest canvi quantitatiu afecta a cinc línies d’ajuts que s’amplien per donar més cobertura a les persones i famílies vulnerables de la vila davant l’emergència social provocada per la Covid-19: ajuts per activitats escolars i de lleure; per garantir els subministraments bàsics; per garantir el correcte funcionament de les instal·lacions bàsiques així com l’alta de consum d’energia elèctrica, l’escomesa d’aigua o la contractació del gas; per desplaçaments puntuals per necessitats formatives o d’atenció sanitària; i per l’atenció de situacions d’urgent i greu necessitats que no puguin ser ateses per cap dels ajuts anteriors. Més informació


9 de juliol de 2020• A partir d'avui és obligatori portar mascareta per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat:

- A la via pública i en espais exteriors
- En qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic
- Al transport públic

No caldrà en aquelles persones amb dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús o que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat. Més informació al Canal Salut.


8 de juliol de 2020• Els infants dels casals d’estiu del municipi poden accedir, des d’ahir, a les instal·lacions de la piscina municipal. Després que s’hagi comprovat el correcte funcionament de les mesures d’higiene i seguretat i que l’equipament, que porta just una setmana obert, no supera el límit d’aforament establert, el consistori ha decidit obrir ja les portes de la piscina d’estiu a l’entrada dels nens i nenes dels casals. Cadascun té assignats dos dies a la setmana, en horari d’11 del matí a 1 del migdia, i s’han repartit en funció del nombre de participants per a garantir una correcta distribució de l’aforament. L’Ajuntament ha fet arribar a cada una de les entitats organitzadores el protocol de la piscina d’estiu i l’autorització d’accés, en la qual es fa constar que aquesta depèn de l’evolució dels aforaments i del comportament de cada un dels casals al recinte de la piscina. Més informació


7 de juliol de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera començarà a repartir, a partir d’aquest dijous, els lots d’equips de protecció individual (EPI) i material higiènic i sanitari als 224 comerços de la vila que n’han sol·licitat. Es tracta d’una mesura inclosa en el pla de xoc del govern municipal per fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia del coronavirus i pretén ajudar al manteniment i tornada a la normalitat del comerç i els autònoms del municipi. La compra d’aquest material ha tingut un cost de 30.000 euros i hi ha dos lots amb quantitats de material diferents en funció del nombre de treballadors. A partir d’avui el personal municipal ha començat a posar-se en contacte amb tots els beneficiaris per donar-los cita prèvia i informar-los sobre el procediment de recollida del material, que s’ha de realitzar a Cal Trempat, seu de l’àrea de Promoció Econòmica. Més informació


3 de juliol de 2020• Després que divendres 26 de juny es registrés un cas positiu per Covid-19 en un infant de l’escola bressol municipal Cucuruga, totes les proves PCR que s’han realitzat fins al moment a les mestres i a la resta d’alumnes han donat negatiu i cap d’ells presenta símptomes compatibles amb la malaltia. El centre però, roman tancat perquè tant els nens i nenes com l’equip de mestres de la classe afectada han d’estar en quarantena durant un període de 14 dies d’acord amb el protocol de seguretat i prevenció vigent. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament, amb l’acord de les famílies, ha decidit no reobrir el centre fins al setembre, ja que el curs finalitzava el 17 de juliol i només es mantenia actiu un únic grup classe format per 4 alumnes que hauran d’estar en confinament preventiu fins la setmana que ve, amb la qual cosa només restarien quatre dies lectius. Més informació


2 de juliol de 2020• Esparreguera celebrarà entre el 4 i el 13 de juliol la seva Festa Major, que enguany, a causa de la crisi de la Covid-19, serà una festa diferent per a garantir totes les mesures de seguretat sanitària que marca el decret de nova normalitat. La programació s’ha gestat en el si del recentment creat Comissionat de Cultura, amb la implicació de les entitats i professionals del món cultural local, que ha confeccionat una proposta innovadora amb activitats que es podran seguir en streaming, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament i xarxes socials de les entitats; activitats descentralitzades a tots els barris per a evitar aglomeracions de gent, i activitats en espais tancats amb aforament limitat. Més informació


1 de juliol de 2020• A partir d'avui el bus de la línia M3 entre Esparreguera i Olesa de Montserrat reprèn el seu servei habitual, així com la resta de línies en les que opera la companyia TGO. Consulteu els horaris


30 de juny de 2020• El mercat no sedentari d’Esparreguera torna aquesta setmana al seu emplaçament habitual, als carrers de Barcelona i de Sant Joan, amb les mateixes condicions que abans de la pandèmia de la Covid-19 però amb algunes mesures de seguretat addicionals, tant per als paradistes com per a les persones que hi vagin a comprar. L'ús de la mascareta serà obligatori per a tots els usuaris així com mantenir la distància interpersonal d’1,5 metres. Aquestes mesures també les hauran de complir els venedors, que a més hauran de netejar les seves parades abans i després de la seva instal·lació i firmar una declaració responsable conforme compleixen tots els requisits de seguretat i higiene. El mercat setmanal reobrirà sota les mesures del decret de nova normalitat, a l’espera que s’aprovi el pla sectorial del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) que ha de regular l’activitat dels mercats a l’aire lliure. Més informació


26 de juny de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ofereix suport a la ciutadania per demanar l’Ingrés Mínim Vital, una prestació estatal dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o en família i no disposen de recursos econòmics per cobrir les seves necessitats bàsiques. El termini per a sol·licitar l’ajut ja està obert i es pot sol·licitar a través de la web de la Seguretat Social, enviant la documentació per correu ordinari o, a través de l'Ajuntament, demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a Promoció Econòmica, que està ubicada a l’edifici de Cal Trempat, o a Serveis Socials. Més informació

• L’Escola Bressol Cucuruga ha registrat el primer cas positiu per Covid-19 entre els seus infants. Detectat a com a possible cas dimarts d’aquesta setmana, avui s’ha confirmat després de practicar-se les proves PCR. Com a conseqüència, el centre romandrà tancat durant 14 dies, donat que els nens i nenes i l’equip de mestres de la classe afectada hauran d’estar en quarantena durant aquest període d'acord amb el protocol de seguretat i prevenció vigent. Aquest grup, format per 4 infants, era l’únic que es mantenia actiu a la Cucuruga després de la seva reobertura el passat 9 de juny. Passat el període de quarantena es valorarà novament la idoneïtat de tornar a obrir el centre en funció de les famílies interessades, doncs el curs escolar preveia la seva finalització el 17 de juliol abans de vacances. Més informació


25 de juny de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha fet una donació econòmica d’un total de 14.962,5 euros a dues iniciatives sense ànim de lucre que han tingut un paper molt rellevant durant el confinament per la situació d’emergència sanitària per la Covid-19. Es tracta de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, amb la qual el consistori va signar un conveni per crear una xarxa de persones voluntàries per ajudar als col·lectius de risc durant la pandèmia; i l’empresa rubinenca Robin Hat, que ha subministrat gratuïtament tela i gomes per a la fabricació de les mascaretes artesanals que han fet un col·lectiu d’esparreguerins i esparreguerines. La subvenció prové de la donació que han fet els grups municipals del PSC, ERC, Esparreguera en Comú, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera de part de les seves assignacions econòmiques. Més informació

• Des d’avui la nova normalitat es basa en l’autoresponsabilitat de la ciutadania en el compliment de les mesures de protecció personals. Des d’aquesta matinada, ja no hi ha límits d’aforaments als espais tancats i a l’aire lliure, que a partir d’ara hauran de passar a garantir una distància de seguretat equivalent a una superfície de 2,5 metres quadrats per persona. Aquesta mesura estava inclosa en la normativa de la nova normalitat del govern català, que establia que els aforaments del 50% en espais tancats i del 75% a l’aire lliure estarien en vigor fins el 25 de juny. Així doncs, la norma general que s’haurà de complir a partir d’ara és la de la distància de seguretat entre persones. A més, avui a Esparreguera s’han reobert el Parc de la Vila i la Plaça del Centre. Més informació


23 de juny de 2020• Esparreguera celebra avui la revetlla de Sant Joan seguint la normativa d’emergència sanitària per la Covid-19 marcada per la Generalitat. Tot i que al municipi es faran els actes de rebuda de la Flama del Canigó, enguany no hi haurà aglomeracions a carrers i places i les celebracions s’hauran de fer en grups reduïts, amb la família i amics, i amb molta precaució, tant per evitar possibles casos de contagis per Covid-19 com per evitar accidents per fer un mal ús del material pirotècnic. Així, els sopars hauran de ser en grups de com a màxim 20 persones, els bars i restaurants podran ocupar el 75% de l’espai de la terrassa i el 50% de l’interior del local i no es podran fer balls, ni a l’aire lliure ni a l’interior de les discoteques i locals d’oci nocturn. Més informació


22 de juny de 2020• A partir de dilluns 29 de juny, l’edifici de Cal Trempat, que acull l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, obrirà tots els dies, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 1 del migdia per fer atenció presencial amb cita prèvia. Tot i això, es seguirà prioritzant l'atenció telemàtica per a totes aquelles consultes i gestions que es puguin fer a distància. Per a demanar cita prèvia cal trucar al telèfon 93 770 85 98. També es pot contactar amb els diferents serveis a través dels correus electrònics que trobareu a la pàgina web de Promoció Econòmica.


19 de juny de 2020• Aquesta nit ha finalitzat la fase 3 de desescalada, que ha durat un sol dia, i tot Catalunya ha entrat així en la nova etapa de represa. En aquesta nova etapa s’aixequen totes les restriccions de mobilitat a Catalunya, és obligatori l’ús de mascareta en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 m; fins al 25 de juny la capacitat dels espais tancats és del 50% i dels espais oberts del 75% i a partir d’aquesta data no es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m en general. També poden obrir els parcs infantils però cal respectar sempre la distància mínima interpersonal i l’ús de mascareta si no es pot mantenir. A Esparreguera, s’obriran tots els parcs, excepte el Parc de la Vila i la Plaça del Centre, que ho faran passat Sant Joan. Es recomana en tots els casos higiene de mans freqüent, distància de seguretat interpersonal d’1,5m i preferència per activitats a l’aire lliure. Més informació


18 de juny de 2020• El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud - en la qual s’inclou Esparreguera-, Metropolitana Nord i Lleida passin a la fase 3 a partir d’avui. Per tant, tot Catalunya ja és a l’última fase de la desescalada i la mobilitat és lliure a tot el territori, tot i que es mantenen les restriccions per anar a qualsevol comunitat autònoma. En aquesta fase, se suprimeixen les franges horàries per a tots els col·lectius, es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 2, amb limitacions d’aforament, com ara els bars i restaurants amb consum a l’interior. En l’àmbit cultural, a les biblioteques s’hi poden realitzar activitats culturals, i els museus, els cinemes, els teatres augmenten la seva capacitat. En l’àmbit del lleure, es reprenen les activitats per a infants i joves, amb un nombre limitat de participants. Finalment, també s’amplia el nombre d’assistents en llocs de culte, sales de vetlla, enterraments i casaments. Més informació


15 de juny de 2020• La comunitat musulmana de la vila ha donat 2.000 mascaretes i 200 pots d'hidrogel a l'Ajuntament d'Esparreguera. El president de la junta de la mesquita Al-Salam d'Esparreguera, Mustaphà El Aita, i dos membres de la junta han fet la donació d'aquest material sanitari a la caserna de la Policia Local en nom de tota la comunitat. Tot el material sanitari que rep l'Ajuntament d'Esparreguera s'està destinant al personal dels serveis municipals que treballen en la primera línia de risc de contagi (Policia Local, brigada i serveis assistencials).

• Els residents de Can Comelles ja poden rebre visites dels seus familiars amb cita prèvia. Les visites s’hauran de fer seguint les mesures marcades pel Departament de Salut, que fixa que només hi pot haver un familiar per cada resident, que cal mantenir la distància de seguretat de 2 metres i portar sempre mascareta. Les visites es faran de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 5 de la tarda, i tindran una durada màxima de 30 minuts. Més informació


12 de juny de 2020• Can Pasqual reobrirà la setmana que ve per fer atenció ciutadana amb cita prèvia. L’equipament obrirà en horari de matí, de 9 a 2 del migdia, i només per atendre aquelles qüestions que no es puguin resoldre per via telemàtica o telefònica. La Regidoria d'Educació oferirà suport a les famílies els dimarts i dijous i es tramitaran preinscripcions fora de termini els dimecres; i la de Convivència farà entrevistes d’acollida i orientació els dilluns . Més informació


11 de juny de 2020• La piscina d’estiu d’Esparreguera obrirà l’1 de juliol i ho farà en dos torns diaris: el torn de matí serà d’11 a 2/4 de 3 del migdia i el de tarda de 2/4 de 4 a 7 del vespre. Aquest any, i a causa de les circumstàncies excepcionals, no hi haurà abonaments i s’hauran d’adquirir entrades diàries a preu reduït. La capacitat i les mesures de seguretat i higiene dins la instal·lació s’aniran adaptant als criteris fixats en cada fase del desconfinament. Més informació


9 de juny de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha obert avui les escoles bressol municipals després que el municipi entrés ahir a la fase 2 del desconfinament. Els centres només poden acollir infants d’1 a 3 anys i tenen prioritat aquells que els seus progenitors treballin de manera presencial i ho acreditin amb una declaració responsable. La previsió inicial és la d’un màxim de 5 grups a l’Escola Bressol Coloraines i 3 grups a la Cucuruga amb un màxim de 5 infants per cada grup. L’horari d’obertura dels centres és de 9 del matí a 1 del migdia i no presten servei d’acollida ni de menjador. Més informació


8 de juny de 2020• Esparreguera ha entrat avui a la fase 2 de la desescalada fet que comporta novetats en la prestació dels serveis municipals i els àmbits de la mobilitat, la restauració i l’educació, entre d’altres. Coincidint amb el canvi de fase, aquesta setmana reobren les escoles bressol municipals, l’edifici de Cal Trempat, el cementiri municipal i les instal·lacions esportives del tennis i el tennis taula. A més, la Biblioteca Municipal l’Ateneu reprèn serveis fins ara no disponibles, com la lectura en sala amb un 30% de l’aforament. Més informació


5 de juny de 2020• Les instal·lacions municipals del Tennis i el Tennis Taula reobriran dilluns 8 de juny, coincidint amb la previsible entrada d'Esparreguera en la Fase 2 de la desescalada. Serà sempre amb cita prèvia i sota les condicions de seguretat i higiene imposades en aquesta fase del desconfinament. La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament ja ho ha comunicat a les entitats que en són usuàries i aquestes, al seu temps, n'han informat als seus membres. La gestió de la cita prèvia a les pistes de tennis i les instal·lacions de tennis taula la faran, respectivament, el Club de Tennis Esparreguera 1967 i el Club Esportiu de Tennis Taula.

• El cementiri d'Esparreguera reobrirà el proper dimarts, després d'haver estat gairebé tres mesos tancat als visitants a causa de la Covid-19. L'empresa Exfun té previst reobrir-lo a partir del 9 de juny en els horaris habituals: dimecres i divendres, de 10 a 13h i de 17 a 19h; dissabtes, de 10 a 13h i diumenges, de 10 a 13.30h. Més informació al web www.exfun.es.


3 de juny de 2020• L’edifici de Cal Trempat, que acull l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, reobrirà l’atenció presencial el proper dilluns 8 de juny però només atendrà amb cita prèvia. L’equipament obrirà tres dies a la setmana, dilluns, dimecres i divendres, de 9 del matí a 1 del migdia per atendre tràmits i gestions vinculades principalment al Servei de Treball i Formació, especialment qüestions relacionades amb la prestació de l’atur i amb la gestió dels plans d’ocupació local que es posaran properament en marxa. Més informació

• A partir de demà, dijous 4 de juny, els serveis de transport públic que formen part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona recuperen la venda de bitllets senzills i la realització de bescanvis per part del conductor a bord del vehicle en aquelles línies en les que el conjunt de vehicles disposin de mampara o sistema de separació del conductor. La venda o el bescanvi de títols haurà d’anar precedida d’un rentat de mans per part del conductor amb solució hidroalcohòlica o líquid desinfectant. Així mateix, també s’haurà de procedir a aquest rentat en acabar l’operació en cada parada on s’hagi produït la venda o bescanvi de bitllets.


1 de juny de 2020• Esparreguera es manté aquesta setmana en la fase 1 de la desescalada, però amb novetats respecte a la mobilitat, que des d’avui està permesa en tot el territori format per Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud, de la qual forma part el municipi. Així els ciutadans es poden moure per tota aquesta àrea, que ha passat a formar una única regió sanitària, a excepció de les comarques del Garraf i l’Alt Penedès, que ja es troben en fase 2. Més informació

• Avui s’han tornat a activar els terminis administratius, que van quedar suspesos el 14 de març a causa de l’Estat d’Alarma per l’emergència sanitària de la Covid-19. En referència als serveis municipals, cal recordar que actualment l’OAC i l’Arxiu Municipal fan atenció presencial amb cita prèvia, tot i que segueixen prioritzant l’atenció telemàtica, i la Biblioteca Municipal L’Ateneu també ofereix servei de préstec de llibres i documents. Més informació


29 de maig de 2020• A partir de dilluns 1 de juny, Barcelona i les seves àrees metropolitanes nord i sud, de la qual forma part Esparreguera, s'unificaran per a formar una única regió sanitària, dins la qual es podrà circular. Així doncs, la mobilitat de la ciutadania estarà permesa dins el territori format pel Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, el Barcelonès Sud i Barcelona ciutat. Aquests desplaçaments no es podran fer a les àrees sanitàries de l'Alt Penedès i el Garraf, que ja es troben en fase 2.


• La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera treballa per la reobertura de les instal·lacions esportives municipals, permesa des de l’entrada del municipi, dilluns passat, a la Fase 1 de la desescalada. Abans d’obrir novament els equipaments a la ciutadania, però, els principals reptes a resoldre són la desinfecció freqüent de les instal·lacions o la gestió de la cita prèvia –ambdós qüestions obligatòries segons l’Ordre del Ministeri de Sanitat SND/399/2020, de 9 de maig–, a més a més del protocol de seguretat per al personal municipal i la regulació d’uns nous horaris i sistema d’usos. Més informació


26 de maig de 2020• El mercat no sedentari d’Esparreguera reobrirà a partir de dijous de la setmana que ve, 4 de juny, i ho farà en una nova ubicació per a poder complir amb les mesures de seguretat de les autoritats sanitàries. Les parades s’instal·laran al carrer que connecta l’avinguda de Francesc Marimon, a l’alçada de la rotonda sud, amb el carrer del Camí Ral, just al costat de l’esplanada on s’ubica la fira d’atraccions. De moment la reobertura serà parcial, ja que només podran obrir 24 parades, totes d’alimentació. Per a garantir que es compleixen les mesures de prevenció el perímetre del mercat es delimitarà amb tanques, hi haurà una entrada i una sortida i es controlarà l’aforament, que serà d’un màxim d‘aproximadament 400 persones. Més informació


25 de maig de 2020• A partir d'avui, amb l'entrada d'Esparreguera a la fase 1 de la desescalada, reobre el servei de deixalleria mòbil. De dilluns a divendres de 10 a 14h estarà a diferents punts del municipi segons el dia. Consulteu quan passa per cada barri a la web de la deixalleria.

• A finals d’aquesta setmana és previst que els autònoms i els establiments de comerç minorista i de restauració d’Esparreguera puguin sol·licitar ja equips i material de protecció individuals (EPIS) així com material higiènic i sanitari a l’Ajuntament. El consistori ha realitzat una compra de material, valorada en 30.000 euros, amb l’objectiu de contribuir a la reactivació econòmica de la vila i no agreujar la situació econòmica dels comerços davant de la inversió que es veuen obligats a fer per complir amb la normativa d’obertura. Les bases que estableixen els criteris de distribució del material es publicaran aquesta setmana al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOP) i, a partir de l’endemà de la seva publicació, els sol·licitants tindran 10 dies naturals per a fer la petició. Més informació


24 de maig de 2020• Amb l'entrada d'Esparreguera a la Fase 1 de la desescalada, l'Ajuntament decreta l'aixecament de la gratuïtat per l’estacionament a la zona blava del municipi, que estava vigent des del 14 de març per a evitar la mobilitat de la ciutadania. Així doncs, a partir de dilluns 25 de maig el servei de zona blava torna a estar actiu.

• A partir de dilluns 25 de maig, coincidint amb l'entrada d'Esparreguera a la Fase 1 de desconfinament, el bus urbà del municipi reprendrà la plena normalitat en el servei i la línia de bus M3 entre Esparreguera i Olesa augmentarà la freqüència de pas fins al 80% per tal d'adaptar-se als requeriments de les autoritats sanitàries i de la mobilitat.

• Esparreguera entrarà aquest dilluns en la Fase 1 de la desescalada aplicant diferents mesures en els àmbits de la mobilitat, els establiments de restauració, la cultura, el lleure, l’esport, el culte i el dol. Paral·lelament, des del mateix 25 de maig la gratuïtat de la zona blava d’estacionament deixarà de tenir vigència, decretada des del passat 14 de març per a evitar la mobilitat ciutadana, i el servei de bus urbà començarà a operar amb plena normalitat. Més informació


22 de maig de 2020Els bars i establiments de restauració d’Esparreguera no hauran de pagar la taxa de terrasses. El ple de l’Ajuntament va aprovar dimecres per unanimitat suspendre l’ordenança d’ocupació de la via pública amb taules i cadires vinculades a una activitat econòmica fins al 31 de desembre d’aquest any. Aquesta mesura té per objectiu ajudar a la reactivació econòmica del sector de la restauració del municipi, després dels efectes negatius generats per la crisi de la Covid-19. Més informació


21 de maig de 2020• El ple municipal va aprovar ahir la disposició d’1,1 milions d’euros del romanent de tresoreria per aplicar el pla de xoc de mesures per fer front als efectes de la Covid-19. Ho va fer a través de dues modificacions de crèdit: una per valor de 179.000 euros, convalidada per unanimitat; i una altra de 939.000 euros aprovada amb el suport de PSC, EC, E2031, JxE i Ciutadans, el vot contrari de la CUP, i les abstencions d’ERC i el regidor no adscrit. Durant la sessió també es va acordar per unanimitat la convalidació d’una modificació de crèdit per valor de 139.000 euros amb càrrec al romanent de tresoreria destinada a reforça els serveis socials municipals. Més informació

• Segons una ordre dictada pel Ministeri de Sanitat, a partir d'avui és obligatori fer ús de mascareta a la via pública, els espais a l'aire lliure i els recintes tancat d'ús públic. Mentre duri l'Estat d'Alarma estan obligades a portar mascareta les persones més grans de 6 anys sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

• La 17a edició del Voluntariat per la llengua a Esparreguera canvia de modalitat a causa de l'emergència sanitària derivada de la Covid-19 i ara és exclusivament en línia. Actualment ja hi ha 16 parelles actives al municipi que s'estan trucant o videotrucant un parell de cops a la setmana per a mantenir converses en català. Justament ara el voluntariat és més necessari, ja que els alumnes i aprenents tenen molt poques possibilitats de parlar-lo en el seu entorn més proper. Si hi esteu interessats us podeu posar en contacte amb l'Oficina de Català d'Esparreguera al correu esparreguera@cpnl.cat.


20 de maig de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera comprarà 44 dispositius digitals per a poder cobrir la totalitat de les necessitats de l’alumnat de la vila de famílies sense recursos tecnològics. Aquests dispositius se sumen als que el Departament d'Educació ja ha posat a disposició dels estudiants de cursos de fi d’etapa educativa amb l'objectiu que tots els infants i joves del municipi puguin seguir l’educació a distància posada en marxa pe r escoles i instituts des de l’inici del confinament. Els dispositius es cediran a l’alumnat destinatari, inicialment fins a la reobertura dels centres educatius, a través d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament d’Esparreguera que s’emmarca en el pla d’acció “Centres educatius en línia”. Més informació


18 de maig de 2020• Dimecres 20 de maig la Biblioteca Municipal L’Ateneu d'Esparreguera reobrirà el servei de préstec. De moment, el servei es reprendrà amb cita prèvia per a fer la recollida de llibres i documents, tot i que les devolucions hauran de continuar depositant-se a la bústia exterior. Per a sol·licitar nous llibres i documents, caldrà demanar-los telefònicament, al 93 777 13 39, o bé a través de correu electrònic, adreçant-se a b.esparreguera@diba.cat. Per a la recollida serà imprescindible portar el carnet de la biblioteca, a més a més de guants i mascareta.

Per a la reapertura del servei de préstec, l'horari serà dilluns, dimecres i divendres de 10h a 14h i dimarts i dijous de 15 a 19h. A partir de dimecres 20 de maig, els documents retornats quedaran en quarantena durant 14 dies per garantir totes les condicions d'higiene i seguretat abans d'un nou préstec. De moment les persones usuàries no tindran accés a l'interior de l'edifici i seran ateses al vestíbul. De cara a facilitar al màxim el compliment de les mesures imposades per l'Estat d'Alarma, el termini dels préstecs actius s'ha prorrogat fins al 31 de juliol i la recollida de reserves pendents, fins al 23 de juliol.

• Esparreguera, com la resta de poblacions que pertanyen a la regió sanitària metropolitana sud, entra avui en la fase 0,5, o 0 avançada, de la desescalada del desconfinament per l’emergència sanitària del coronavirus. Es tracta d’una fase intermèdia abans d’entrar completament a la fase 1 que comporta l’aixecament d’algunes restriccions i noves mesures que afecten principalment al comerç, les biblioteques, els llocs de culte, els funerals, els centres educatius i als esportistes professionals. Més informació


16 de maig de 2020El govern municipal va presentar aquest dimecres la concreció del seu pla per a fer front a l’impacte social i econòmic del coronavirus fins al 2021. Va ser durant la Comissió Informativa de Presidència prèvia al Ple ordinari d’aquest mes de maig, on va informar del paquet de mesures previstes per a fer front a les conseqüències de la pandèmia. El Pla elaborat, en el que ha intervingut personal de tots els serveis municipals, té una valoració inicial de 3,5 milions d’euros per a la fase 1 del seu desplegament, tot i que inicialment la despesa que es presentarà aprovació serà d’1 milió 120.000 euros pensant en poder fer una nova inversió el juny de 2021, un cop fet el tancament pressupostari de 2020 i atenent a les necessitats del moment. Més informació


15 de maig de 2020• L'Ajuntament d'Esparreguera ha editat una guia amb un resum de mesures econòmiques i subvencions per a empreses i persones treballadores autònomes, així com mesures de suport al comerç, a l'ocupació i al consum, en la qual podreu trobar una recopilació de les línies d’ajuts de diferents administracions per pal·liar els efectes econòmics i socials de la Covid-19.


12 de maig de 2020• A partir d'avui, els restaurants i locals de menjar a domicili d'Esparreguera podran obrir fins les 11 de la nit per atendre les comandes per emportar. Aquesta modificació horària també s'aplicarà a les farmàcies del municipi, que podran obrir fins la mateixa hora, com a mesura complementària a l'ampliació de l'horari comercial fins les 8 del vespre que aquesta mateixa setmana ha entrat en vigor per als establiments de la vila. Les diferents mesures adoptades volen afavorir la reactivació de l'activitat comercial i econòmica al municipi i seran d'aplicació mentre continuï l’estat d’alarma o se n’acordi la seva modificació o revocació.


8 de maig de 2020• A partir de dilluns 11 de maig, l'horari comercial quedarà establert novament entre les 6 del matí i les 8 del vespre. A través d'un nou decret d'alcaldia, revoca l'obligació de tancar a les 7 de la tarda establerta des del passat 30 de març i estableix aquest nou horari, que serà d’aplicació mentre continuï vigent l’estat d’alarma o se n’acordi específicament la seva modificació. Aquest canvi no afecta l'horari d'obertura de les farmàcies, que continuarà sent de les 8 del matí a 8:30 del vespre.


7 de maig de 2020• La deixalleria municipal d'Esparreguera tornarà a obrir per a ús particular el proper dilluns 11 de maig. Per a utilitzar el servei caldrà demanar cita prèvia a través del telèfon 937777944.


5 de maig de 2020• Segons un nou decret d'alcaldia, s'aixeca la recomanació de suspendre de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública, les quals es podran executar sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures, que els hi siguin d’aplicació. Així mateix s'aixeca la prohibició d’ocupació del domini públic per obres, instal·lacions i construccions sempre i quan es garanteixi el compliment de les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut i les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra la COVID-19.

• El proper 11 de maig es reprendran les obres de la 3a fase del carrer Ferran Puig que varen quedar suspeses amb motiu la COVID19. Aquestes obres tindran una durada aproximada de 4 setmanes, durant les quals es mantindran les condicions prèvies a l'aturada per al veïnat afectat, segons ha informat en una circular el Regidor d'Urbanisme, Rogeli de la Cruz. L’horari habitual dels treballs serà de les 8 del matí a les 6 de la tarda i, atenent a la situació declarada d’estat d’alarma i a la concurrència de la COVID19, les obres es duran a terme respectant les condicions de seguretat i garantint la plena protecció de la ciutadania i del personal propi de l’obra.

• En el marc de les mesures posades en marxa d'acord amb la fase de preparació per a la desescalada (fase 0), es preveu que l'Arxiu Municipal pugui començar a fer atenció presencial amb cita prèvia, en casos degudament justificats. Tot i la mesura, decretada aquest dilluns juntament amb l'inici de l'atenció presencial amb cita prèvia de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, l'atenció preferent a l'arxiu seguirà sent la telemàtica. En cas de necessitar accedir-hi presencialment, es pot demanar cita prèvia telefònicament, trucant al número 93 777 75 71, o a través del correu electrònic, adreçant-se a arxiu@esparreguera.cat.

• L'Ajuntament d'Esparreguera ha rebut una nova partida de 5.000 mascaretes quirúrgiques provinents de Protecció Civil. Aquest material, juntament amb la resta d'elements de protecció adquirits, seran distribuïts entre els col·lectius més vulnerables del municipi, així com els operaris de la brigada municipal, treballadors i serveis socials, policia local i la residència de Can Comelles. També servirà per reforçar la distribució que se n'està fent entre els usuaris dels diferents serveis de transport públic i entre el comerç local, per al qual s'estan redactant unes bases qque en fixaran quantitats i criteris de repartiment.


4 de maig de 2020• A partir d'avui, 4 de maig, d'acord amb l'evolució de la fase 0 del desconfinament, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament d'Esparreguera comença a fer atenció presencial amb cita prèvia, de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Es manté l'atenció telemàtica per a tots aquells tràmits i consultes que es puguin fer a distància:

Telèfon: 937771000 i 937771801
Email: oac@esparreguera.cat
Instància: catàleg de tràmits
Whatsapp: 677 500 192

• L'Ajuntament d'Esparreguera reparteix des d'avui 3.300 mascaretes donades per la Subdelegació del Govern als principals nodes de transport públic. Els agents cívics del municipi faran el repartiment a la línia de bus urbà per assegurar que totes les persones que fan ús d'aquest transport porten mascareta, mentre que altres treballadors municipals també en repartiran a les principals parades de transport interurbà, abastint els usuaris de les línies Esparreguera-Olesa, Esparreguera Martorell, Esparreguera-Igualada i Esparreguera-Barcelona.


1 de maig de 2020Mitjançant un ban d'alcaldia, l'Ajuntament d'Esparreguera informa que, segons l'Ordre del Ministre de Sanitat SND/380/2020, de 30 de abril, a partir del dia 2 de maig s'habilita a la ciutadania a fer pràctica esportiva no professional i realitzar passejades, en les següents condicions:

Persones més grans de 14 anys

- Podran realitzar activitat física moderada en espais públics un cop al dia.
- Podran realitzar passejades en espais públics un cop al dia.
- L'activitat física es realitzarà de forma individual.
- Les passejades podran fer-se en companyia de la persona convivent o cuidadora.
- L'activitat física i les passejades podran realitzar-se de 6 a 10h del matí i de 20 a 23h de la nit.
- Les persones més grans de 70 anys així com les que requereixin sortir acompanyades podran fer-ho de 10 a 12h del matí i de 19 a 20h del vespre.
- Es podrà fer pràctica esportiva en espais urbans i naturals però sempre dins del municipi.
- Es podran fer passejades sempre en el radi d'un kilòmetre de distància al municipi.
- No està permès l'accés a instal·lacions esportives per realitzar la pràctica esportiva.
- No està permès fer desplaçaments amb vehicle amb la finalitat de realitzar activitat física.
- En cap cas podran sortir a passejar les persones amb símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per COVID-19 o en quarantena domiciliària.
- Els desplaçaments per activitat física o passejades es podran acumular als que es realitzin en el marc de les activitats permeses en l’estat d’alarma i als desplaçaments d'acompanyament a la població infantil.
- Durant l'activitat física s'hauran de mantenir mesures de prevenció del contagi com mantenir una distància entre persones de mínim dos metres, evitar espais amb concurrència o aglomeracions, evitant parades innecessàries i acomplir les mesures de prevenció i higiene davant del COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.

Persones menors de 14 anys

- Mantenen el règim de sortides ja establertl a l’Ordre del Ministre de Sanitat SND/370/2020, de 25 de abril.
- L'horari de sortides queda acotat entre les 12h del matí i les 19h de la tarda.

El mateix ban fa una crida a la responsabilitat individual i el sentit comú dels veïns i veïnes d'Esparreguera i recorda que "encara resten vigents les limitacions de circulació per les vies i espais públics, acordades en la declaració de l'estat d'alarma, per la qual cosa s'apel·la al seu compliment".


29 d'abril de 2020• El proper dimarts 5 de maig a les 10h del matí, Ràdio Esparreguera emetrà un programa 'Línia Directa' especial Covid-19 entrevistant en directe l'alcalde, Eduard Rivas. L'entrevista es podrà seguir des del 89.4 de l'FM i radioesparreguera.cat. Durant l'emissió i també en els dies previs, la població podrà plantejar les seves preguntes i fer arribar els seus dubtes i neguits a través del telèfon 93 777 18 76, la línia de Whatsapp 600 48 34 58 i l'etiqueta de twitter #LíniaDirectaCovid19.


25 d'abril de 2020Mitjançant un ban d'alcaldia, l'Ajuntament d'Esparreguera informa de les condicions establertes per als desplaçaments dels infants menors de 14 anys a partir del diumenge 26 d'abril i durant tota la vigència de l’estat d’alarma, segons el que estableixen el Reial Decret 492/2020, de 24 de abril, i l’Ordre del Ministre de Sanitat SND/370/2020, de 25 de abril:

- Els nens i nenes hauran de circular per les vies i espais públics acompanyats per un adult.
- Cada adult responsable podrà acompanyar a un màxim de tres nens i nenes.
- La persona adulta responsable que acompanyi als nens i nenes ha ser major d’edat i conviure actualment en el mateix domicili.
- Si l'adult que acompanya els menors és diferent de progenitors, tutors, curadors, acollidors o guardadors legals o de fet, haurà de disposar de la corresponent autorització.
- La circulació quedarà limitada a un passeig diari, de màxim una hora de durada i a una distància no superior d’un kilòmetre respecte del domicili del menor.
- Aquesta circulació es podrà fer igualment per espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre i quan es respecti el límit màxim d’un kilòmetre.
- No es podrà accedir a espais recreatius infantils a l’aire lliure ni a instal·lacions esportives.
- La franja horària permesa per al referit passeig és entre les 9 i les 21 hores.
- En cap cas podran sortir a passejar els nens i nenes que tinguin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per COVID-19 o en quarantena domiciliària.
- Durant el passeig diari s’haurà de mantenir una distància entre persones de mínim dos metres.
- S’hauran de complir les mesures de prevenció i higiene davant del COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.
- La responsabilitat del compliment d’aquestes mesures serà de la persona adulta responsable acompanyant dels nens i nenes.

El mateix ban també informa que, d'acord amb el que estableix el RD 492/20, els menors de 14 anys podran acompanyar els adults responsables de la seva cura quan aquests realitzin alguna de les activitats permeses en el marc de l'estat d'alarma, i fa una crida a la responsabilitat individual i el sentit comú dels veïns i veïnes d'Esparreguera, sobretot de les persones adultes responsables de l'acompanyament dels infants. Finalment, el text signat per l'alcalde recorda que "encara resten vigents les limitacions de circulació per les vies i espais públics, acordades en la declaració de l'estat d'alarma, per la qual cosa s'apel·la al seu compliment".


24 d'abril de 2020• L'Ajuntament d'Esparreguera recorda a les persones demandants d'ocupació, que es veuen afectades per un ERTO o que han de fer tràmits per a sol·licitar o renovar el subsidi d'atur que poden consultar la informació publicada al web de l'Ajuntament o bé informar-se a través de les preguntes freqüents facilitades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Si no s'obté la informació desitjada, també es poden realitzar consultes al Servei de Treball i Formació de l'Ajuntament d'Esparreguera a través del correu electrònic treballiformacio@esparreguera.cat.


23 d'abril de 2020• L'Ajuntament es fa ressò de l'Especial Gent Gran Covid-19 que ha preparat el Consell Comarcal del Baix Llobregat per a acompanyar i donar suport a les persones grans, un dels grups de població amb més risc en aquesta crisi. A la guia hi ha diverses propostes d'activitats, que van dels consells de salut, les receptes de cuina i les manualitats, fins a visites culturals des de casa o activitats diverses per a mantenir-se actius i actives durant el confinament. D'altra banda, es recorda que les persones grans d'Esparreguera que es trobin amb dificultats per fer la compra d'aliments, productes higiènics o de farmàcia poden contactar amb els Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament d'Esparreguera, de dilluns a divendres de les 9 a les 13.30h, a través del telèfon 93 708 02 10, via WhatsApp al 607 680 082 o mitjançant correu electrònic, a través de la bústia serveissocials@esparreguera.cat.


21 d'abril de 2020• La comunitat xinesa d'Esparreguera ha fet una donació de material sanitari a la caserna de la Policia Local amb 1.800 mascaretes de tipus quirúrgic, 19 mascaretes FFPII, 300 guants i 38 paquets de tovalloletes desinfectats. Aquest material s'afegeix a 2.000 noves mascaretes que la Direcció General de Protecció Civil ha posat a disposició de l'Ajuntament d'Esparreguera, de les que havia subministrat l’Estat i no s’havien distribuït a estacions de transport públic, amb destí exclusiu per residències de la tercera edat. Tot el material sanitari que rep l'Ajuntament d'Esparreguera s'està destinant al personal dels serveis municipals que treballen en la primera línia de risc de contagi (Policia Local, brigada i serveis assistencials). Així mateix es recorda que el material de protecció (mascaretes i demés) elaborat per voluntaris es distribueix de manera independent sense cap responsabilitat per part de l'Ajuntament.


20 d'abril de 2020• Les Escoles Bressol Municipals han elaborat una guia per a les famílies amb infants de 0 a 3 anys amb articles i propostes d'activitats per fer a casa. Les mestres de les escoles bressol volen acompanyar des de la distància els infants d'Esparreguera i les seves famílies, compartint activitats, contes, àudios, enllaços i escrits que poden ajudar a mantenir hàbits i rutines familiars, que ajuden a estructurar el temps i generen seguretat en els infants.


17 d'abril de 2020• La Diputació de Barcelona ha lliurat avui més materials EPI (Equips de Protecció Individual) a l’Ajuntament d’Esparreguera: 128 unitats d’hidroalcohol (250 ml), 60 unitats d’hidroalcohol (500 ml), 8 caixes de 50 mascaretes FFP2, 10 ulleres de protecció, 40 granotes, 11 caixes de 100 guants, 4 caixes de 100 casquets d’un sol ús, 70 bates d’un sol ús i 7 caixes de 100 peücs d’un sol ús. A més, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) també ha posat a disposició del consistori 400 parells de guants, 400 mascaretes i 20 mascaretes FPP2, que avui s’aniran a recollir a Montcada i Reixach. Amb l’arribada d’aquesta nova partida de material, des que es va decretar l’emergència sanitària pel coronavirus l’Ajuntament d’Esparreguera ha rebut d’ens institucionals un total de 2.360 mascaretes, 4.240 guants, 200 unitats d’hidroalcohol, 120 granotes, 20 ulleres de protecció, 400 casquets d’un sol ús, 70 bates d’un sol ús, 700 peücs d’un sol ús i 75 kits de detecció ràpida del Covid-19. A més, empreses de la vila han fet diverses aportacions que sumen 3.000 parells de guants d’un sol ús, 40 parells de guants gruixuts, 50 ulleres de protecció, 30 pantalles protectores, 50 litres d’hidroalcohol, 22 granotes i 436 mascaretes. Tot aquest material s’està centralitzant a la caserna de la Policia Local d’Esparreguera i es distribueix, segons les necessitats, entre el personal municipal que es dedica als serveis essencials, com el personal de la residència de Can Comelles, les treballadores socials, la Policia Local i la brigada municipal.


16 d'abril de 2020• Des de la declaració de l'Estat d'Alarma per l'emergència sanitària del coronavirus, l'Ajuntament d'Esparreguera neteja periòdicament carrers, contenidors, parades de transport públic i seus municipals. Avui, 16 d'abril, està previst desinfectar contenidors, una acció que es repetirà dijous vinent, 23 d'abril. Setmanalment també s'actua en els establiments comercials i, si s'escau, en les marquesines del transport públic. Així mateix, a partir de la setmana vinent es farà una nova actuació de desinfecció dels equipaments i edificis municipals.

• A partir de dilluns 20 d'abril, el servei de bus de la línia M3 entre Esparreguera i Olesa de Montserrat farà un nou ajustament dels horaris de les expedicions en dies laborables, segons evolució de la demanda provocada per l'emergència de la Covid-19. Consulteu els horaris.


15 d'abril de 2020• Des de l’inici de la declaració de l’Estat d’Alarma, avui fa un mes, la Policia Local d'Esparreguera ha controlat 3.060 vehicles i 3.253 persones circulant per la via pública per comprovar-ne el motiu i el destí. En aquest període, s’han denunciat 215 persones per incompliment de les mesures de confinament sense causa justificada. Les sancions van dels 600 als 30.000€.


14 d'abril de 2020• Des d'avui el Jutjat de Pau d'Esparreguera treballa novament de manera presencial, a Can Pasqual, en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.


10 d'abril de 2020• Safis Sports, empresa encarregada del monitoratge esportiu de l'Ajuntament d'Esparreguera, ha preparat un seguit de propostes d'activitat física per fer a casa i mantenir la salut i un estil de vida actiu i saludable durant el confinament. Accediu a aquest conjunt de propostes preparades especialment per a la població d'Esparreguera.

• Entre els dies 14 i 16 d'abril, Esparreguera acollirà una campanya de donació de sang. Serà a Can Pasqual, de les 9.30 del matí fins les 14.30 de la tarda. Per evitar concentració de persones és necessari reservar hora des de donarsang.gencat.cat/apuntat. El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.


9 d'abril de 2020• Les banderes de l'Ajuntament onejen a mig pal des d'avui com a mostra de dol per les víctimes de la pandèmia de coronavirus, en solidaritat amb la població directament afectada i en suport als professionals sanitaris que hi estan fent front. La mesura es va acordar a la darrera Comissió Informativa de Presidència i Bon Govern, amb assistència de tots els grups polítics municipals.

• A partir de demà quedarà restituït el pagament de les tarifes integrades del transport públic a l’àrea de Barcelona, tal com estava previst en l'acord consensuat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’ATM de Barcelona recorda a totes les persones usuàries que han fet ús del transport públic entre el 2 i el 9 d’abril que guardin qualsevol abonament de transport la validesa del qual estigués en marxa durant aquest interval de vuit dies; un cop acabi el període d’emergència, es compensaran aquests vuit dies de gratuïtat, en tant que l’atenció i sol·licituds presencials estan temporalment interrompudes.

• S'informa que amb motiu de la reducció del servei de transport dels principals operadors a causa de la situació d'Estat d'Alarma, la línia d'autobús nocturn Barcelona-Esparreguera funciona amb normalitat però les nits de dissabte a diumenge només hi ha l'expedició que surt a les 23:30 de Martorell i les 23:51 d'Esparreguera en sentit Barcelona, i l'autobús que surt a les 01:16 de Barcelona i finalitza el recorregut a Martorell. La nit de diumenge a dilluns que no hi ha servei de transport nocturn.


7 d'abril de 2020• Des de l’inici de la declaració de l’Estat d’Alarma, el 15 de març, fins a data d'ahir, la Policia Local d'Esparreguera ha controlat 2.034 vehicles i 2.209 persones circulant per la via pública per comprovar-ne el motiu i el destí. En aquest període, s’han denunciat 186 persones per incompliment de les mesures de confinament sense causa justificada. Les sancions van dels 600 als 30.000€.

• La Diputació de Barcelona ha entregat a l’Ajuntament d’Esparreguera material per a la protecció de les persones que estan treballant per garantir la prestació dels serveis essencials locals, vetllant d’aquesta manera pel benestar de la ciutadania en el context d’emergència sanitària que estem vivint. Entre aquest material hi ha 1500 mascaretes d'un sol ús, 40 mascaretes FFP2, 80 equips de protecció individual, 2000 guants de nitril, 300 guants de vinil, 10 ulleres de protecció i 12 unitats de gel hidroalcohòlic.

• S'ha habilitat un espai al web municipal de suport a empreses, autònoms, comerços i professionals amb informació d’ajuts, recursos, assessorament i serveis per a atendre possibles dubtes i consultes de la ciutadania vinculades a l’impacte de la pandèmia de la Covid-19.


6 d'abril de 2020• Des d'avui i fins al 5 de maig es pot demanar l'ajut per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus que ha posat en marxa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es tracta d'una prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos. El tràmit només es pot fer per via telemàtica, a traves del web de Treball.

• El Servei de Mediació Ciutadana ha reprès avui l’atenció a la ciutadania de manera telemàtica. Hi podeu contactar a través del correu electrònic mediacio@esparreguera.cat; enviant un missatge o WhatsApp al número 619 650 735; o omplint i enviant una sol·licitud telemàtica de mediació.


2 d'abril de 2020• S'informa que Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament d'Esparreguera fan atenció telefònica, de dilluns a divendres de les 9 a les 13.30h, a través del telèfon 93 708 02 10, via WhatsApp al 607 680 082 i via correu electrònic, a través de les bústia serveissocials@esparreguera.cat.


1 d'abril de 2020• Dissabte 4 d'abril a les 12 del migdia, l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, informarà en directe a través de Facebook Live sobre com s'està afrontant la crisi del coronavirus al municipi i atendrà les preguntes de la ciutadania relacionades amb l'impacte de l'epidèmia de la Covid-19.

• Els actes culturals i tradicionals que se celebren el mes d'abril, com l'Aplec del Puig i la diada de Sant Jordi, queden suspesos a causa de l'Estat d'Alarma. Recordem que també s'han anul·lat les representacions de La Passió d'Esparreguera i la cantada de caramelles.

• A partir de demà, 2 d’abril, el transport públic serà gratuït a tota Catalunya. El Consell d’Administració de l’ATM i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat han informat avui de la suspensió temporal del pagament del transport públic per garantir la mobilitat i afavorir les activitats i serveis essencials. Aquesta suspensió es mantindrà mentre sigui vigent el RDL 10/2020, de 29 de març, que restringeix la mobilitat laboral a les persones que treballen en serveis essencials. En aquest sentit, doncs, la suspensió s’aixecarà automàticament el dia 9 d’abril, data final de vigència de l’esmentada restricció.


31 de març de 2020• S'informa que els serveis de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Esparreguera fan atenció telefònica, de dilluns a divendres de les 9 a les 13h, a través del telèfon 93 770 85 98 i, via correu electrònic, a través de les bústia recepcio.treball@esparreguera.cat. Per temes específics, s'hi pot contactar directament a través de les següents adreces:

    - Empresa i consum: orusgm@esparreguera.cat
    - Emprenedoria, comerç i turisme: carmonare@esparreguera.cat
    - Ocupació: manresagy@esparreguera.cat; tarazonaon@esparreguera.cat

• A partir de l'1 d'abril, el servei de bus de la línia M3 entre Esparreguera i Olesa de Montserrat ajusta la seva oferta de serveis per adaptar-la a la demanda prevista després de les noves mesures de confinament i garantir la mobilitat dels serveis essencials. Consulteu els horaris.


30 de març de 2020• La Diputació de Barcelona ha enviat a l'Ajuntament d'Esparreguera 75 kits de detecció ràpida del Covid-19 per a controlar que el personal municipal que es dedica als serveis essencials, com la Policia Local, la brigada municipal o el personal de la residència de Can Comelles, no siguin positius en coronavirus i assegurar així la prestació dels serveis amb les màximes garanties possibles. A finals de setmana la Diputació farà arribar al consistori més material sanitari com mascaretes, granotes, guants i ulleres protectores.

• Es recorda que el Departament d’Empresa de la Generalitat ofereix la Finestreta Única Empresarial per atendre a les empreses, autònoms i professionals i informar-los de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l'Estat per fer front a la situació excepcional d'estat d'alarma provocada pel coronavirus SARS-COV-2.


28 de març de 2020• Poden consultar-se les mesures de suport a persones treballadores autònomes habilitades a través dels decrets 07/2020 i 08/2020 pels que s'estableixen mesures urgents per a fer front a l'impacte econòmic del coronavirus.

• Es recorda que les persones a l’atur poden donar-se d'alta com a demandants d'ocupació de manera telemàtica al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). És obligatori per gestionar la prestació d'atur amb el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) i, en cas d'estar afectat per un ERTO o un ERO, es facilitaran els tràmits a l'empresa quan gestioni l'atur. Consulteu les preguntes freqüents sobre tràmits al SOC mentre duri l'alarma sanitària pel coronavirus.


27 de març de 2020• A partir de dilluns 30 de març, tots els establiments comercials, a excepció de les farmàcies, hauran de tancar entre les 19:00h. i les 06:00h. L'Ajuntament ha decretat aquesta mesura, que serà d’aplicació mentre continuï vigent l’Estat d’Alarma, per raons d’ordre públic i per garantir una millor aplicació de les mesures d'excepcionalitat previstes.

• A partir de dilluns 30 de març l'horari de les farmàcies de guàrdia d'Esparreguera s'adapta a l'horari d'atenció del Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi i atendran, de dilluns a diumenge, de les 8h del matí a les 8:30h de la tarda. Aquest horari es mantindrà mentre duri l'horari excepcional del CAP, que -recordem- serà de 8h del matí a 8h del vespre mentre mantingui vigència l'Estat d'Alarma. Fora d'aquest horari el servei d'urgències nocturn es deriva, com és habitual, a les farmàcies que prestin el servei a Martorell. A Martorell, per les urgències amb recepta caldrà avisar a la Policia Local al telèfon 93 775 07 83.


26 de març de 2020• L’Ajuntament d’Esparreguera ha signat un conveni de col·laboració amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord amb l'objectiu d’unificar esforços per donar suport als col·lectius més vulnerables durant la situació extraordinària derivada del COVID-19. A través d'aquest conveni es crea una xarxa de persones voluntàries, que seran gestionades per l'entitat social, per a donar resposta a les demandes detectades. Per ser voluntari o voluntària cal tenir entre 18 i 60 anys i enviar un correu electrònic a roger.trilles@creuroja.org. No poden formar-ne part les persones inmunodeprimides, amb problemes respiratoris o embarassades.

• L’Ajuntament posa en marxa un servei d'àpats a domicili pr a persones en situació de risc.


25 de març de 2020• Per a afavorir les mesures de confinament hi ha diferents comerços i establiments del municipi que ofereixen el repartiment a domicili:

    > Bon Dia Fruiteria - 634 278 150
    > Calçats Llongueras - 615 426 584
    > Carnisseria Cal Masinu - 93 777 37 55
    > Carnisseria Mari Carmen - 93 770 96 21
    > Carnisseria Núria Josep - 93 777 59 12
    > Cal Llorenç - 93 777 18 45
    > Ecobotiga L'Espígol - 687 289 479
    > Electrodomèstics Cuscó - 646 609 695
    > El Racó Gustós - 93 777 56 78
    > El Rebost del Montserratí - 653 023 714
    > Esports Amat - 637 815 898
    > Forn Sopena - 93 777 14 37
    > Fruiteria Germans Guerrero - 637 919 060
    > Gust de Glà - 667 089 567
    > Jardí botiga Navarro Puiggrós - 618 215 121
    > L'Illa Gominoles - 636 491 512
    > Mobles Cuscó - 608 141 262
    > Papereria Lliberia Núria - 93 778 70 82
    > PBK Menjar a domicili - 93 515 83 19
    > Pastisseria Cal Ferran - 629045469
    > Congelats Galceran - 93 777 12 87
    > Catna Alimentació Animal - 93 777 37 55

Consulteu altres dades de contacte amb aquests establiments al directori de comerços.

• L'Ajuntament comença a repartir les targetes moneder entre les 268 persones beneficiàries a Esparreguera de les beques menjador que atorga el Consell Comarcal.

• En la darrera setmana la Policia Local ha requerit 1.253 persones i aturat 1.139 vehicles per assegurar el cumpliment de les mesures de confinament i limitació de la mobilitat decretades en el decret d'Estat d'Alarma. En aquest període, s'ha interposat 70 denúncies per circular per la via pública sense motiu autoritzat. Les sancions van dels 600 als 30.000€.


24 de març de 2020• Una setmana després de la crida feta per l'Ajuntament per a rebre donacions de material desinfectant i de protecció, hi ha hagut una desena d'aportacions i s’han recollit 40 parells de guants gruixuts, 2.000 parells de guants d’un sol ús, 50 litres d’alcohol, 22 granotes, 75 mascaretes i 30 ulleres de protecció. El material es destinarà a garantir-ne la provisió a la Residència de Can Comelles, la Policia Local, l'ADF i donar suport a diferents seerveis municipals, com ara el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD).


23 de març de 2020• El bus urbà d'Esparreguera redueix, a partir d'avui, el seu servei al 50%. Es mantenen les mateixes parades, però de dilluns a divendres feiners només es realitzaran les expedicions amb sortida de l'avinguda Francesc Marimon, davant del número 68, a les 7.40h, 8.45h, 10.45h, 12.53h, 13.56h, 17h i 20.15h. Dissabtes feiners només circularan els busos amb horaris de sortida a les 11:05h, 14:20h i 15:25h. Consulteu els horaris de pas per cada parada.

• L'Organisme de Gestió Tributària (ORGT) ajorna dos mesos, fins el 2 de juny, el pagament de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica previst inicialment per a l’1 d’abril. Amb aquest nou termini, l'Ajuntament d'Esparreguera treballarà en una nova proposta de calendari fiscal que concretarà en les properes setmanes.

• Des del dilluns 23 de març, el Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera atén presencialment a la ciutadania de dilluns a diumenge de 8 del matí a 8 del vespre. L'Horari es mantindrà mentre duri la situació d'Estat d'Alarma.


20 de març de 2020• L'Ajuntament decreta la prohibició d'executar obres, instal·lacions i construccions al terme municipal d'Esparreguera, sempre i quan no puguin garantir les mesures aprovades per l’Organització Mundial de la Salut, les autoritats sanitàries estatals i autonòmiques en matèria de prevenció i protecció contra el COVID-19. Així mateix, s'estableix la prohibició d'utilitzar el domini públic per a la realització de qualsevol tipus d’activitat vinculada a l’execució de les obres de promoció privada, i es recomana la suspensió de totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública.


19 de març de 2020• El bus urbà d'Esparreguera actualment funciona al 100%, però a partir de dilluns 23 de març funcionarà al 50%.

• A causa de no poder accedir a les localitats de la Conca d’Òdena greument afectades pel coronavirus i actualment aïllades, la línia d'autobusos Igualada Barcelona pel Bruc només arriba fins a Castellolí i ha reduït els seus horaris.

• El servei de la línia d'autobusos entre Esparreguera i Bellaterra ha quedat anul·lat fins nou avís.

• El servei de bus de la línia M3 entre Esparreguera i Olesa de Montserrat s'ha reduït per a adaptar-se a la demanda actual per les mesures de contenció del coronavirus. Consulteu els horaris.


18 de març de 2020• L'Ajuntament reforça el circuit d'atenció en casos de violència masclista. Per assessorament i informació podeu contactar de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones a través del telèfon 677 500 229. En cas de necessitar intervenció o ajuda immediata, truqueu al 112 o a la Policia Local, al 937775577.

• L'Ajuntament d'Esparreguera demana a tots els comerços del municipi (farmàcies, òptiques, botigues de pintura,..) que tinguin mascaretes, guants o líquid desinfectant, que en facin arribar a la policia local per tal de poder-los distribuir allà on es detectin necessitats.

• El Departament d’Educació de la Generalitat ha ajornat tots els tràmits de la preinscripció i de la matriculació de tots els ensenyaments, en totes les etapes.

• Suspesa la Junta Local de Seguretat Plenària que s'havia de celebrar el dia 1 d'abril.


17 de març de 2020• Se suspèn l'activitat dels òrgans col·legiats. El ple municipal del mes de març, les Juntes de Govern Local, les Comissions Informatives i la resta d’òrgans col·legiats queden suspesos mentre duri l’estat d’alarma.

• Es redueix a la meitat la freqüència de la línia de busos Olesa-Esparreguera Esparreguera-Olesa.


16 de març de 2020• L'Ajuntament decreta serveis mínims municipals.

• La deixalleria mòbil romandrà tancada i la deixalleria municipal només estarà oberta per a indústries, empreses i serveis municipals, no per a usuaris particulars. Sí que funciona el servei de recollida de mobles i trastos vells i el de restes vegetals, podeu concertar cita trucant al 93 779 58 33.

• Tots els processos de selecció i de provisió de l'Ajuntament d'Esparreguera queden interromputs fins a nou avís, també queden suspesos els terminis per a la tramitació dels procediments relacionats.

• Queden suspeses les jornades de portes obertes als centres educatius d'Esparreguera.


14 de març de 2020• L'Ajuntament decreta la gratuïtat per l’estacionament a la zona blava d'Esparreguera per a evitar la mobilitat de la ciutadania mentre durin les mesures d’excepcionalitat.

• L'Ajuntament decreta l'emergència per a la contractació de béns i serveis amb la finalitat de reduir els efectes i contagis de l’epidèmia de coronavirus.

• En compliment de les mesures adoptades pel departament de Salut de la Generalitat, a partir d'avui hauran de tancar obligatòriament a tota Catalunya:

- Centres comercials
- Parcs i zones de jocs infantils
- Teatres, cinemes, sales de festa i discoteques
- Gimnassos i instal·lacions esportives públiques i privades
- Establiments que no siguin serveis bàsics o no estiguin destinats a l'alimentació
- Bars, cafeteries, restaurants, locals d'oci i altres establiments de restauració


13 de març de 2020• Anul·lades les visites guiades al Museu de la Colònia Sedó dels propers 15 dies.

• L'Escola d'Adults d'Esparreguera tanca durant 14 dies.

• Ajornada la projecció de "La innocència" del Cicle de Cinema Gaudí prevista pel 20 de març.

• Anul·lada la presentació del llibre "Esparreguera Desapareguda" que estava prevista pel 26 de març a Can Pasqual.

• Anul·lada la xerrada "El dia setè, Déu creà l’escenari teatral" a càrrec de joan Castells, prevista pel 17 de març.


12 de març de 2020Anu·lada la donació de sang que havia de dur-se a terme a Esparreguera dissabte 14 de març, inicialment en el marc de la FestaVal i després a la Biblioteca Municipal.

• Suspesos els entrenaments i competicions de l'Esparreguera Rugby fins al 26 de març.

• L'Esplai La Lluna suspèn la seva activitat dels dissabtes durant 15 dies.

• L'Oficina de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, suspèn totes les seves activitats presencials: classes, voluntariat i matriculacions del tercer trimestre, de moment durant 15 dies des d'avui mateix.

Segons ban d'alcaldia, a partir de demà es tancarà el Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC), el Centre Obert La Fulla, el Centre de Dia de Can Comelles, l'Escola Municipal de Música i Dansa, les escoles bressol municipals, la Biblioteca Municipal L'Ateneu i els equipaments esportius municipals: la piscina coberta, el pavelló, el camp de futbol, les pistes de tennis i les instal·lacions de tennis taula.

Segons ban d'alcaldia, a partir de demà es tancaran els serveis d'atenció al públic de Promoció Econòmica, Educació, Cultura, Convivència, Esports i Serveis Socials, aquests serveis faran només atenció telefònica. L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i la Policia Local mantenen l'atenció presencial. Tot i això, es recomana a la ciutadania no anar presencialment a l’Ajuntament i fer les gestions i consultes de manera telemàtica o telefònica.

• El Centre d’Esports Esparreguera suspèn totes les seves activitats, tant els entrenaments (durant el que queda de setmana) com els partits.

• El Tenea Bàsquet Esparreguera no jugarà la propera jornada perquè la Federació Espanyola de Bàsquet ha suspès tots els partits.

• Anul·lades les dues representacions de La Pasión de Escuela de Flamenco Paca García, que s'havia de representar els dies 21 i 22 de març al teatre de La Passió.

• Les competicions on havia de participar el Club Tennis Taula Esparreguera queden anul·lades.

• El Futbol Sala Esparreguera suspèn tots els entrenaments i competicions del club.

• Ajornada la cantata dels alumnes de 1r de Primària de les escoles d'Esparreguera que s'havia de celebrar el dia 27 de març al Teatre La Passió.

• Anul·lada la xerrada “Com motivar el meu fill o filla en els estudis” que s'havia de fer avui a la Biblioteca Municipal L'Ateneu.


11 de març de 2020• Tancament durant 15 dies de la Casa dels Mestres, l'Escola d'Arts Plàstiques i suspensió de totes les activitats de les entitats que tenen la seva seu en aquest equipament.

• Tancament del Centre Dual durant 15 dies.

• Ajornament de la celebració de la 2a FestaVal que s'havia de fer el dissabte 14 de març a l'aparcament del Teatre de La Passió. Nova data encara per determinar.

Suspensió de la representació de La Passió del diumenge 15 de març.

• Suspensió del mercat ambulant dels dijous durant dues setmanes.

• El primer equip masculí del Club de Bàsquet Esparreguera haurà de disputar els dos propers partits de competició a porta tancada.


7 de març de 2020• Es prenen mesures extraordinàries de protecció a la residència municipal de Can Comelles: se suspenen activitats amb persones de fora del centre, s'anul·len les sortides i es demana a les famílies que evitin visitar els residents si tenen qualsevol símptoma de malaltia.


Enllaços• Departament de Salut de la Generalitat: Canal Salut.

• Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat: recomanacions per a empreses i persones treballadores en relació al Coronavirus SARS-CoV-2; i recomanacions generals per a les residències per a la prevenció i protecció de la infecció per la COVID-19

• Departament d’Interior de la Generalitat: Pla d’actuació del PROCICAT per a malalties emergents

• Departament d’Educació: Comunicats en relació amb el coronavirus; Mesures de prevenció als centres educatius per contribuir a la contenció del Coronavirus SARS-CoV-2 (10 de març de 2020) i també Suspensió de les pràctiques dels graus dels instituts de formació professional que es realitzen a centres hospitalaris

• Departament de Presidència de la Generalitat: Contenció del coronavirus a Catalunya

Afectacions del coronavirus a Esparreguera