Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

OAC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Agricultura Dilluns, 13 de setembre de 2010

L’Ajuntament solicita a l'Institut Català de la vinya i el vi (INCAVI) la Denominació d'Origen Penedès

El director de l’INCAVI visita les vinyes d’Esparreguera acompanyat per l’alcaldessa i una representació dels viticultors

El director de l’Institut Català del Vi ( INCAVI), Sr. Oriol Guevara, va visitar el passat divendres 10 de setembre les vinyes del nostre terme municipal, en companyia de l’alcaldessa i d’una representació dels viticultors.

El motiu de la visita és conèixer de primera mà la situació de les nostres vinyes, i tenir un intercanvi amb els representants dels viticultors. Com ja és sabut, els viticultors d’Esparreguera des de sempre han mostrat l’interès perquè les seves vinyes s’incloguin en la DO Penedès i en la DO Cava. Aquest desig ha trobat sempre el suport de l’Ajuntament d’Esparreguera que ja des de l’any 1988 malda perquè el Consell Regulador inclogui les vinyes del terme municipal d’Esparreguera en la seva Denominació d’Origen.

El passat febrer, el Ple municipal va aprovar una moció per tal que l’Ajuntament fes les gestions oportunes i traslladés aquesta voluntat dels viticultors per a incloure Esparreguera en la DO Penedès.

Aquesta petició va lligada a la pervivència de les hectàrees de vinya, ja que són l’últim reducte d’un conreu que en altres temps ocupava més extensió. L’Ajuntament d’Esparreguera fa costat a aquests productors perquè gràcies a ells es manté aquest conreu propi del nostre territori, alhora que tenen cura d’aquests espais naturals i enriqueixen el nostre paisatge.

El recorregut va acabar a la masia de Ca N’Astruc, on el senyor Guevara i l’alcaldessa van fer una visita a les vinyes i al celler acompanyats del gerent propietari, el Sr. Francesc Martí.

El director de l’INCAVI, Sr. Guevara, va mostrar-se satisfet de la visita i va comprendre i donar suport a la petició dels nostres viticultors.

L’Ajuntament solicita a l'Institut Català de la vinya i el vi (INCAVI) la Denominació d'Origen Penedès