Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 27/09/2021
Traducció automàtica

Polígon Can Sedó

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Protecció Civil Divendres, 15 d'octubre de 2010

Els forts aiguats caiguts la nit del passat dissabte 9 d’octubre van fer que les Regidories de Protecció Civil i de Medi Ambient prenguessin mesures d’emergència, juntament amb els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal d’Esparreguera

Les fortes pluges van causar incidències importants

La passada nit de dissabte 9 d’octubre de 2010 una gran borrasca va creuar Catalunya i va deixar precipitacions de forta intensitat. A Esparreguera aquestes pluges van deixar més de 112 litres/m2, que van caure de forma molt intensa entre les 3 de la nit i fins ben entrada la matinada.

Per tal de fer front a les incidències derivades d’aquests forts aiguats, les regidories de Protecció Civil i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Esparreguera, juntament amb un equip de 5 voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d’Esparreguera, van desplegar equips de treball durant tota la nit, a banda d’un equip de reserva, que va romandre en alerta a la seu de l’ADF.

Així, els voluntaris de l’ADF, repartits en 2 vehicles 4x4, van dur a terme tot un conjunt d’actuacions entre 2/4 de 4 de la matinada fins a les 7 de la tarda del diumenge. La primera actuació, després de rebre l’avís l’ADF d’Olesa de Montserrat en què se sol·licitava ajut a Esparreguera, va ser l’evacuació de 5 o 6 cotxes completament atrapats sota el pont dels Ferrocarrils Catalans, a l’entrada del municipi d’Olesa de Montserrat, pas que es trobava totalment inundat.

Posteriorment, un dels vehicles de l’ADF va fer una inspecció profunda dels barris de Can Rial i del Mas d’en Gall, mentre l’altre inspeccionava la zona de Can Vinyals, la Colònia Sedó i el centre de la població.

Entre les actuacions dutes a terme, destaquen la gestió de l’eliminació d’unes esllavissades de terra i roques a la carretera de la Colònia Sedó, la visita al Torrent Mal per tal d’avaluar l’estat de la passarel·la d’accés al barri de la Plana i la senyalització i l’eliminació de runa a fi d’evitar el perill de l’esllavissada del mur del barri de la Plana contigu a la carretera B-231. També es va donar suport a les incidències recollides per la Policia Local: es van inspeccionar habitatges disseminats pel terme municipal (masies i cases aïllades), es van recol·locar tapes de clavegueram, es van inspeccionar camins i pistes forestals i es van tallar arbres caiguts com, per exemple, a la riera del Puig.

Els forts aiguats caiguts la nit del passat dissabte 9 d’octubre van fer que les Regidories de Protecció Civil i de Medi Ambient prenguessin mesures d’emergència, juntament amb els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal d’Esparreguera