Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 15/06/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Agricultura Dilluns, 22 de novembre de 2010

L’Ajuntament d’Esparreguera formula al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès la inclusió de les parcel·les vitícoles d’Esparreguera

Aquesta és una reivindicació històrica des de l’any 1988 dels pagesos del municipi

Recentment l’Ajuntament d’Esparreguera ha presentat al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès la sol·licitud de la inclusió de les parcel·les i polígons del terme municipal d’Esparreguera en aquesta denominació d’origen.

En aquests moments s’estan tramitant els nous plecs de condicions perquè les nostre vinyes entrin a la DO Penedès.

Aquesta reivindicació històrica dels nostres pagesos arrenca a l’any 1988 amb el primer escrit que l’Ajuntament adreça al Consell Regulador de la DO Penedès.

Al final d’aquest mes de novembre, el Consell Regulador s’ha de definir respecte a l’admissió o no de la nostra petició, que va lligada a la pervivència de les hectàrees de vinya, ja que són l’últim reducte d’un conreu que en altres temps ocupava més extensió. L’Ajuntament d’Esparreguera fa costat a aquests productors perquè gràcies a ells es manté aquest conreu propi del nostre territori, alhora que tenen cura d’aquests espais naturals i enriqueixen el nostre paisatge.

Cal recordar que el director de l’Institut Català del Vi (INCAVI), Sr. Oriol Guevara, va visitar el passat divendres 10 de setembre les vinyes del nostre terme municipal, en companyia de l’alcaldessa i d’una representació dels viticultors locals. El motiu de la visita va ser conèixer de primera mà la situació de les vinyes esparreguerines i tenir un intercanvi amb els representants dels viticultors.

L’Ajuntament d’Esparreguera formula al Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès la inclusió de les parcel·les vitícoles d’Esparreguera