Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Carrer Cavallers

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dilluns, 24 de març de 2014

Esparreguera celebra el Dia Mundial de la Poesia

Divendres passat, 21 de març, va ser el Dia Mundial de la Poesia i a la Biblioteca Municipal L’Ateneu es va fer un acte per commemorar-ho

La Unesco va declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades, celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Cada any es fa la tria d’un autor a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.

Aquest any s’ha encarregat el poema a la poeta i traductora tarragonina Montserrat Abelló, que ha escrit “Tan sols la paraula nua”.

L’acte, celebrat divendres a dos quarts de vuit del vespre a la Biblioteca Municipal L’Ateneu, va consistir en la lectura de l’esmentat poema en dotze idiomes (castellà, àrab, romanès, anglès, alemany, rus, francès, italià, portuguès, polonès, tagal, occità), més el català. Un acte senzill però emotiu que va permetre sentir la musicalitat de les diferents llengües de manera unitària. La regidora de Cultura, Núria Valldeperas, va agrair als diferents recitadors el gest de voler regalar-nos una mica de la seva cultura i va expressar que l’acte demostra que hi ha una cosa que ens uneix a tots, siguem d’on siguem, i que és la poesia, i la cultura en general: moltes vegades ho diem de manera diferent, però volem dir el mateix: visca la poesia.

Dia Mundial de la Poesia