Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 16/01/2022
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes, Política Lingüística Dilluns, 28 d'abril de 2014

Es fa públic el veredicte dels XVI Jocs Florals d’Esparreguera 2014

La regidora de Cultura i Festes i Política Lingüística, Núria Valldeperas, va presidir l’acte de lliurament de premis

El 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, es va fer públic el veredicte del Jurat dels XVI Jocs Florals d'Esparreguera 2014 en un acte solemne i emotiu a la nova sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. S’hi van premiar cinc obres esparreguerines, d’un total de 24 de presentades, en les modalitats de Narrativa adults, Poesia adults, Excel·lència Lingüística, Narrativa jove i Poesia jove.

El Jurat va ser presidit, així com l’acte de lliurament, per la regidora de Cultura i Festes i de Política Lingüística, Núria Valldeperas, i el formaven Marc Piera, responsable del Servei Local de Català d'Esparreguera; Maria Romero, tècnica de Normalització Lingüística del Servei Local de Català d’Esparreguera; Carla Canongia, directora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu; Rosa M. Codina, tècnica superior arxivera de l’Arxiu Municipal d’Esparreguera; Joan Castells, actor i director professional de renom com a convidat especial, i David Aguado, administratiu adscrit a les regidories de Cultura i Festes i de Política Lingüística, que va actuar com a secretari.

En el discurs de benvinguda, la regidora va exposar diversos motius pels quals havíem d’estar molt contents i orgullosos en un acte com aquest. En primer lloc, per poder celebrar una nova edició dels Jocs Florals, un dels actes més importants emmarcats dins les activitats de Sant Jordi i de la 4a. Setmana de la Llengua Catalana que té l’objectiu i la finalitat de concedir uns premis literaris de poesia i narrativa i fomentar la lectura i l’escriptura en llengua catalana. En segon lloc, per l’alta participació amb què ha comptat enguany el certamen: de 15 obres presentades l’any passat, s’ha passat a 24. En tercer lloc, pel resultat positiu que s’ha copsat aquest any dels Tallers d’Escriptura Creativa impulsats pel mateix jurat de l’any passat. En quart lloc, per poder celebrar l’acte a la nova Biblioteca Municipal L’Ateneu, una instal·lació molt anhelada pels esparreguerins durant anys. I en cinquè lloc, pel fet de la continuïtat que es veu de la lectura i la publicació creixent de llibres arreu del món i, especialment a Esparreguera, on s’està vivint un any molt creatiu.

Les obres i els escriptors locals premiats són:
- En la categoria de Narrativa Adults, “Dues dones”, presentat amb el pseudònim Lola Boira, que correspon a M. Teresa Prats Margalef.

- En la categoria de Poesia Adults, “Ja surten, feréstegues”, presentat amb el pseudònim Mario Cavaradossi, que correspon a Gerard Bidegain Figuerola.

- En la categoria d'Excel·lència Lingüística, “Retalls de realitat inconnexa”, presentat amb el pseudònim Noelle, que correspon a Noèlia Sanahuja Cobacho.

- En la categoria Narrativa Jove, “La pianista”, presentat amb el pseudònim Link, que correspon a Ramon Tous Fernández.

-En la categoria Poesia Jove, “Tot i res”, presentat amb el pseudònim Camps de cotó, que correspon a Ariadna Ortega Rams.

En el transcurs de l’acte de lliurament de premis, es van lloar les obres premiades, es van repartir els premis en forma de lots de llibres i es va poder sentir un fragment de totes les obres premiades, la lectura de les quals va anar a càrrec del rapsoda local Eloi Mestre. L’acte el va cloure l’actuació del grup de clarinets de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera.

Igual que l’any passat, els avis de la Residència de Can Comelles també hi han volgut aportar el seu granet de sorra, i han fet per a l’ocasió unes roses molt originals per donar als premiats i als membres del Jurat.

Aquest any, també es va retre un petit homenatge a l’escriptor local Enric Serradó, que ens va deixar a principis d’any i sempre participava d’una manera activa i puntal en tots els Jocs Florals amb una il·lusió que trametia a les obres any rere any.

Ben aviat s’editaran les obres dels guanyadors i es penjaran al web de l’Ajuntament.

El jurat

Els assistents

Els guanyadors