Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 10 de febrer de 2015

L’Ajuntament d’Esparreguera i els Castellers d’Esparreguera descobreixen dues plaques de plaça de nou

Esparreguera ja compta amb tres plaques castelleres a les places de nou

Per Festa Major d’Hivern, s’ha tancat el cicle de descoberta de les plaques castelleres de la vila. A la plaça de la Pagesia, al novembre, durant la Diada de la Colla, ja es va descobrir la placa castellera, que va reemplaçar la que ja existia. I aquest cap de setmana s’han descobert la de la plaça de l’Ajuntament i la de la plaça de Santa Eulàlia, que es va convertir en plaça de nou durant la Festa Major d’Estiu de l’any 2011. Aquesta darrera era la que faltava per col·locar, ja que les altres dues ja existien.

Esparreguera és un dels pobles que té més places de nou. Són tres les places que, gràcies als Castellers de Vilafranca, s’han convertit en places de nou. I així es vol fer saber i que en quedi constància permanent per a tots els esparreguerins. La plaça de la Pagesia es va convertir en plaça de nou l’any 2005, en la celebració de la Capital de la Cultura Catalana. I la plaça de l’Ajuntament, l’any 2000, amb motiu de la Festa Major del mateix any.

En la diada castellera que sempre celebren els Castellers d’Esparreguera per Santa Eulàlia, diumenge, 8 de febrer, es va fer la inauguració de la placa de la plaça de Santa Eulàlia, a càrrec de la presidenta dels Castellers d’Esparreguera, Isabel Borda, el president dels Castellers de Vilafranca, Josep Cabré, i l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina.

El dia anterior, durant les vigílies, també van descobrir la placa de la plaça de l’Ajuntament, que s’ha fet de ceràmica igual que les altres.

Els Castellers d’Esparreguera comencen la temporada per Santa Eulàlia, i ho van fer amb molta força i energia, en aconseguir un 3 de set, un 4 de 7 i un 5 de 7.

Tres places de nou

Descoberta de la placa a la plaça de Santa Eulàlia

Descoberta de la placa a la plaça de Santa Eulàlia

Descoberta de la placa a la plaça de l’Ajuntament. Fotografies d’en Joan Vera