Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Montserrat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 17 de febrer de 2015

Esparreguera ha celebrat el Carnaval 2015 amb més festa i alegria que mai

Dissabte passat, 14 de febrer, Esparreguera va viure el Carnaval, amb el 6è. Concurs de Comparses, la Rua i el ball de Carnaval i molta participació

Cada any va creixent més la participació en aquesta festa tan assenyalada. Les comparses que participen en el Concurs de Comparses, que arriba a la sisena edició, cada vegada són més. L’any anterior ja havia crescut la participació, i aquest any, encara n’hi ha hagut més: un total de 12 comparses, que s’havien de repartir sis premis.

El vot popular, aquesta edició, també va repercutir en un premi més, ja que la participació a l’hora de votar també és cada vegada més nombrosa, i s’ha considerat afegir un premi per la repercussió que té en els vilatans, que, a la seva manera, també participen en el concurs.

Cada any, el Jurat del Concurs de Comparses està format per la regidora de Cultura i Festes, dos representants de dues entitats culturals i una persona del poble que estigui en contacte amb l’aspecte de la confecció i la moda. Aquest any, el componien Núria Valldeperas, regidora de Cultura i Festes, Carme Bel, representant de l’Escola Municipals d’Arts Plàstiques, Carme Paltor, representant de l’entitat Tramateatre, i Marisa Muñoz, de l’empresa Retocs Muhe.

Un cop el rei Carnestoltes va haver llegit el pregó del Carnaval 2015, davant de l’Ateneu, va començar pròpiament el Concurs, en què les diferents comparses van representar la coreografia preparada. Després, a les comparses, s’hi va afegir moltíssima gent disfressada i es va fer la Rua pels carrers de la vila, que va acabar al pavelló, on es va fer un ball familiar, es van entregar els premis i els diplomes a totes les comparses, i després va continuar la gresca per als més joves i atrevits fins a les dues de la matinada. La festa final es va dur a terme gràcies a la col•laboració del Futbol Sala Esparreguera, va tenir més afluència que altres edicions i es va produir sense cap mena d’incidència.

El veredicte del 6è. Concurs de Comparses d’Esparreguera és el següent:
.: Comparsa més original: Galàxia Castellera
.: Comparsa més laboriosa: Gran Circus Danzarte
.: Millor coreografia: Dance Machine a Madagascar
.: Millor carrossa: La màgia de les Roques Blaves
.: Premi especial a comparsa infantil: Esplai La Lluna
.: Vot popular: 3, 2, 1... Que comenci l’espectacle (escola Mare de Déu de la Muntanya)

Esparreguera ha celebrat

el Carnaval 2015

amb més festa i alegria que mai