Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Vista 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dimarts, 24 de març de 2015

El Premi Anita-Memorial Anna Lizaran 2015 ja té guanyadora: Queralt Albinyana

Dilluns, 23 de març, Esparreguera va celebrar l’acte de proclamació de la guanyadora del Premi Anita: Queralt Albinyana

L’Ajuntament d’Esparreguera, conjuntament amb l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, ha organitzat el Premi Anita-Memorial Anna Lizaran. Aquest any, amb més participació esparreguerina, ja que és on s’ha celebrat l’acte per proclamar el nom de la guanyadora. El premi, a la interpretació revelació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina, s’atorga divendres, 27 de març, Dia Mundial del Teatre, al Teatre Lliure, a Barcelona, acte al qual també hi haurà representació esparreguerina, concretament, l’alcalde, Joan-Paül Udina, i la regidora de Cultura, Núria Valldeperas.

Per proclamar el nom de la guanyadora es va organitzar un acte molt emotiu. Presentava l’acte la regidora de Cultura, que també va adreçar unes paraules de benvinguda, va explicar la raó afectiva i cultural que vincula Esparreguera al premi i va mostrar el desig que esdevingui un referent teatral i cultural a la vila. Ignasi Roda, vicepresident de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, també va explicar la raó de ser del Premi Anita. Joan Castells va evocar la memòria d’Anna Lizaran, tant a nivell personal com professional. Es van projectar unes imatges inèdites de l’actriu, molt aplaudides pel públic, on es veia en totes les edats i facetes. En el moment culminant de l’acte, la regidora va llegir el veredicte, que donava com a guanyadora Queralt Albinyana, i Meritxell Calvo, guanyadora del Premi Anita l’any passat, li va trucar per comunicar-l’hi.

Aquest any també s’ha endegat una iniciativa, “La donzella i el dramaturg”, en què l’actriu guanyadora tria un dramaturg perquè li escrigui un monòleg, i aquest s’interpretarà l’any següent a Esparreguera, en l’acte de proclamació. Meritxell Calvo, la donzella, va interpretar el poema en prosa “Vella senyora, el teatre”, acompanyada d’Ignasi Roda, que va cantar “L’art immortal”, i el pianista Josep Anton Garcia. Seguidament, l’alcalde d’Esparreguera va regalar a Meritxell Calvo el diploma que l’any passat no se li va poder donar, i va tancar l’acte amb unes emotives paraules en homenatge a la dama del teatre català, Anna Lizaran.

Premi Anita-Memorial Anna Lizaran 2015

Acte a Can Pasqual

Acte a Can Pasqual