Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 24/10/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Cultura i Festes Dilluns, 30 de març de 2015

L’alcalde d’Esparreguera lliura el Premi Anita 2015 a Queralt Albinyana

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, es lliura el Premi Anita al Teatre Lliure de Barcelona

Divendres passat, 27 de març, Dia Mundial del Teatre, es va celebrar el lliurament del Premi Anita-Memorial Anna Lizaran 2015.

Organitzat per l’Ajuntament d’Esparreguera i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, aquest any, el Premi ha constat de dos actes. Dilluns 23 de març es va celebrar un acte a Esparreguera, on es va proclamar el nom de la guanyadora, i divendres 27 de març, l’alcalde d’Esparreguera i la regidora de Cultura van anar a Barcelona, al foyer del Teatre Lliure, a entregar el premi a la guanyadora, Queralt Albinyana.

La benvinguda a l’acte va anar a càrrec de Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure, els membres de l’ADB Ignasi Roda, Isabel Segura i Àlvar Roda van explicar els motius de la creació del premi i en van llegir el veredicte, i l’alcalde d’Esparreguera, Joan-Paül Udina, va lliurar el premi, un xal de Kima Guitart, també esparreguerina, a Queralt Albinyana, que va dirigir unes paraules, va interpretar algun fragment de l’obra per la qual ha obtingut el premi, “Lucrècia”, i va dir el nom del dramaturg que ha escollit perquè li escrigui un monòleg: Marc Rosich. Aquesta iniciativa, anomenada “El dramaturg i la donzella”, també és nova d’aquest any, i forma part del premi, ja que l’actriu pot escollir el dramaturg i tindran un any per treballar el text, que s’estrenarà a Esparreguera el dia de l’acte de proclamació del nom de la guanyadora del Premi Anita de l’any següent.

Després de les paraules de l’alcalde, també va intervenir en l’acte el conegut actor Àlex Casanovas, president de l’AADPC, Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, ja que aquest acte formava part de la programació que s’havia preparat amb motiu del Dia Mundial del Teatre.

Esparreguera ha celebrat de manera ben especial aquest Dia Mundial, amb aquests dos actes durant la setmana. I en la representació de la Passió d’Esparreguera de diumenge 29 de març, la regidora de Cultura, Núria Valldeperas, també va llegir el manifest que cada any escriu un professional diferent. Aquest any, l’escollit va ser el director de teatre polonès Krzysztof Warlikowski.

Lliurament del Premi Anita 2015 al Teatre Lliure

Queralt Albinyana, guanyadora del Premi Anita 2015

Núria Valldeperas, regidora de Cultura, llegint el manifest del teatre a la Passió d’Esparreguera