Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Gegants

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dimecres, 18 de novembre de 2015

Demà al matí tornarem a sentir les sirenes que alerten sobre un accident químic

Protecció Civil de la Generalitat posa en marxa un nou assaig per conscienciar la població de l’existència d’aquest risc, acostumar-la a desxifrar el significat dels sons i comprovar que les sirenes s’escolten correctament.

Esparreguera està afectada per la prova de sirenes sobretot per la proximitat de les plantes de KAO Corporation, a Olesa de Montserrat; i Solvay, a Martorell.
La prova es realitza cada sis mesos i, en aquesta ocasió, arriba amb algunes novetats importants, com ara que per primer cop es farà un confinament en una zona residencial, a un barri del Prat de Llobregat. L’altra gran novetat és la instal•lació de 20 noves estacions meteorològiques: a la nostra vora, dues a Olesa de Montserrat, dues més a Martorell i una a Abrera.
Les sirenes que sonaran demà estan ubicades a 37 municipis de Catalunya i es dona el cas que només dues poblacions, Esparreguera i Canovelles, estan incloses en els seus sectors químics respectius, però no disposen de sirena. Escolten la del municipi veí, en el nostre cas les dues d’Olesa de Montserrat.
Protecció Civil és conscient, però, de la demanda que repetidament han fet els diferents governs municipals per tal que s’ubiqui una sirena a Esparreguera, cosa que milloraria la recepció del so. Ara bé, cal tenir en compte que a la nostra vila són les zones de Can Vinyals i la Colònia Sedó les més afectades per un possible accident químic, mentre que Mas d’en Gall i Can Rial no ho estarien pràcticament gens.
A Esparreguera, inclosa al sector químic del Baix Llobregat, Vallès Occidental i Bages, sonaran les sirenes aquest dijous 19 de novembre a les 10 i 20 minuts del matí i a dos quarts d‘11 s’activarà el senyal de fi d’alerta.
En cas d’accident químic real, la mesura més segura és la de confinar-se a l’edifici més proper i quedar-s’hi fins la finalització de l’avís, tancant portes i finestres i apagant la ventilació per evitar l’entrada de possibles gasos tòxics. No s’han d’anar a buscar els nens a l’escola, donat que els responsables dels centres ja saben com actuar. Per això, es demana la col•laboració, en la prova de demà, dels centres escolars, per tal que facin simulacres de confinament.
Les noves tecnologies de comunicació i les xarxes socials adopten un rol rellevant en aquesta prova, durant la qual s’ha demanat a la població que col•labori i expliqui si sent o no el so, a través de l’etiqueta de twitter #provasirenes2015.

logotip