Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Can Comelles 2

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dilluns, 30 de novembre de 2015

El Pla d’Ordenació Urbanística contemplarà un creixement gairebé zero per Esparreguera

Rectifica respecte de l’avanç de pla que es va aprovar al desembre passat, incorporant les dades demogràfiques actualitzades de l’Idescat, l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Eduard Fenoy, director de l’equip redactor, ha explicat a Ràdio Esparreguera que tots els grups polítics hi estan d’acord i que el creixement previst és l’estrictament necessari per evitar haver de rescabalar econòmicament els propietaris dels terrenys. Seria un petit creixement que l’equip redactor quantifica entre 200 i 400 habitatges nous previstos fins l’any 2032, que és quan acabaria la vigència del POUM que a hores d’ara s’està redactant.
Determinats terrenys de La Plana II i El Castell II passarien de ser urbanitzables a rurals. A més, a Can Comelles, es converteixen certs terrenys urbanitzables en terrenys de serveis, degut a la proximitat del polígon.
El creixement urbanístic que contemplarà el POUM serà, per tant, ben diferent del que hi havia a l’avanç aprovat durant el passat mandat. El pla posa l’accent en els habitatges buits que ja actualment existeixen i contempla que es facin convenis amb els seus propietaris. A més, proposa la construcció de pisos nous, en terrenys municipals, a disposició de vilatans amb dificultats, el que es coneix com a habitatge dotacional.
Els treballs de redacció del POUM han patit un cert parèntesi com a conseqüència del canvi de composició de l’arc municipal i del govern. Actualment s’estan duent a terme una sèrie de reunions amb tots els grups polítics i la previsió és que l’aprovació inicial del POUM es faci al ple del mes de gener.

Logo Ràdio Esparreguera