Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Divendres, 4 de desembre de 2015

La recuperació del patrimoni de la Colònia Sedó dona un pas endavant

Ahir van visitar la colònia i el seu museu el Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat, Joan Pluma; el director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau; i el vicepresident del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Xavier Mas, acompanyat d’Esther Hachuel, també membre del CECBLL.

Els van acompanyar en la visita l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas; la regidora de Memòria Històrica, Mariona Masferrer; i el regidor de Cultura, Emmanuel Ortí. També hi era present durant la visita Xavier Granell, la persona responsable dels recorreguts històrics pel museu i la colònia.
El motiu de la visita era conèixer en quin estat es troben les instal•lacions i començar a posar les bases per recuperar un espai emblemàtic per Esparreguera, amb la implicació de diferents administracions i entitats. Un dels objectius primordials és reactivar el museu, introduint-hi elements modernitzadors.
Es compta també amb la col•laboració de la historiadora especialitzada en patrimoni industrial Gràcia Dorel i la idea és trucar a totes les portes per aconseguir fons econòmics. Es podria fins i tot recórrer als fons Feder de la Unió Europea, atenent a l’interès turístic que presenta la Colònia.

logotip