Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dijous, 10 de desembre de 2015

El ple municipal aprova una moció en contra d’un esborrany per limitar les subvencions del 0,7% de l’IRPF a entitats de caràcter estatal

Tot i que la presentaven ahir al ple municipal els grups de la CUP, Convergència i Unió i Acord Municipal-Esquerra Republicana, la proposta sorgia de l’ANC i per això va ser una membre d’aquesta entitat, Montse Pérez, qui va llegir el text.

L’ANC adverteix que l’aprovació del decret llei estatal tal com està ara redactat en l’esborrany suposaria que les entitats socials catalanes ja no rebrien ni un euro del 0,7% de l’IRPF. La moció demana al govern espanyol que traspassi els fons derivats de la casella d’aportacions socials de l’impost de la renda a la Generalitat de Catalunya i va ser aprovada amb els vots a favor de PSC, CUP, ICV, CiU i ERC, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del partit popular.
La majoria de les intervencions al ple municipal que es va celebrar ahir van reconèixer que es tracta d’una moció de caire preventiu o, com va dir la portaveu socialista, Maria Mas, de posar la tireta abans de fer-se la ferida. Per part de Convergència i Unió, el seu portaveu, Joan Paül Udina, va dir que el greuge que suposaria aquesta llei seria molt gran per Catalunya. I Anna Espín, de la CUP, va considerar que, coneixent l’actuació habitual a nivell social del partit popular, és millor prevenir que curar. El portaveu del Partit Popular, Carlos Garcia, va qualificar de poc habitual que es presenti una moció sobre una llei que tan sols està en fase d’esborrany.

Logo Ràdio Esparreguera