Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dilluns, 14 de desembre de 2015

Han començat les tasques d’enderroc de la casa del carrer Ametller 1, al Barri Font

Aquest fet liquida un nyap urbanístic que, a banda d’irracional, també s’havia convertit en un focus d’insalubritat.

Durant dècades, la casa del carrer Ametller ha tingut el barri gairebé incomunicat a una banda i l’altra de la construcció, impossibilitant la continuïtat del carrer Pau Font i dificultant molt la circulació viària. Per això, l’enderrocament ha estat una reivindicació històrica dels veïns, que va estar a punt de resoldre’s fa una dècada, però que l’esclat de la bombolla immobiliària va paralitzar.
L’actuació tindrà un cost aproximat de 20.000 euros, pagats inicialment per l’ajuntament d’Esparreguera, que després els reclamarà a qui hauria de fer l’actuació, que és la SAREB, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, més coneguda com a “banc dolent”.
L’ajuntament procedirà a enderrocar la casa i a aplanar el terreny, però no asfaltarà el carrer ni hi posarà la il•luminació, actuacions que hauria d’efectuar la SAREB. Recordem que la casa està situada sobre terrenys que són propietat de l’ajuntament d’Esparreguera, però que tota la zona forma part d’un polígon d’actuació, juntament amb el solar adjacent. La promoció immobiliària que teòricament hauria de fer el banc en el futur inclou fer-se càrrec dels costos de la urbanització de la via pública. Davant la perspectiva, però, que el solar trigui encara molt de temps a acollir una promoció immobiliària, l’ajuntament ha decidit avançar l’obertura del carrer, fent part dels treballs, i reclamar-ne els costos al banc.
Aquest matí, ja s’hi han dut a terme les primeres tasques i es preveu que demà o dimecres comencin efectivament els moviments d’enderroc.

logotip