Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Divendres, 18 de desembre de 2015

L’ajuntament d’Esparreguera tindrà un pressupost de 21.624.900 euros al 2016

S’ha aprovat de manera inicial gràcies a dos vots de la CUP i dos d’Acord Municipal-Esquerra Republicana. Tres regidors de la CUP i la resta de l’oposició han votat en contra.

El regidor d’Hisenda, Rogeli de la Cruz, ha dit que els ingressos s’han calculat amb criteris de prudència, tenint en compte la pèrdua de 600.000 euros de l’Impost de Bens Immobles. I és que el coeficient s’ha rebaixat del 0,85 al 0,78 com a efecte de la fi d’una pujada de quatre anys, que havia vingut imposada des del govern central del 2012 al 2015. El pressupost compensa aquesta baixada d’ingressos mitjançant l’ajustament de despeses, en detectar que algunes de les consignades en pressupostos anteriors no s’havien executat completament.
El capítol 1, referit al personal municipal, s’incrementa en 800.000 euros com a conseqüència d’una sèrie de factors que hi conflueixen, com és l’augment de l’1% de les retribucions previst a la Llei de Pressupostos de l’Estat de 2016, la dotació del plus de productivitat i el pagament d’una part de la paga extraordinària que no es va percebre el 2012.
També es preveu un fons de contingència de 200.000 euros per fer front a circumstàncies extraordinàries i imprevisibles. En quant a les despeses, pel que fa a l’àmbit social, el programa d’aliments es dotarà amb 200.000 euros i es destinaran 47.500 euros a l’atenció domiciliària. S’incrementarà un 25% la dotació d’ajuts socials i l’atenció per casos de violència de gènere arribarà també als fills.
En foment de l’ocupació, s’augmenta la dotació dels cursos de formació fins a 39.000 euros i es duran a terme treballs de remodelació de les aules per aconseguir l’homologació necessària per poder realitzar cursos del SOC, el Servei d’Ocupació de Catalunya, ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa.
També s’augmenten determinades partides d’educació, es dota amb 38.000 euros la nova regidoria d’habitatge i, en territori, es complementaran els treballs de la brigada amb contractes de serveis, amb una dotació de 266.500 euros.
En l’apartat de mobilitat, es pretén impulsar el pla de mobilitat amb 60.000 euros inicials, mentre que s’amplia la ruta del bus urbà, amb un augment de la partida del 20%, arribant a un cost anual de 200.000 euros. El capítol d’inversions conté una petita partida de 300.000 euros, que contempla actuacions referides al mercat municipal, el futur museu de la terrissa, la piscina d’estiu, la residència de Can Comelles i el TOCC, entre d’altres.

logotip