Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

Vista des de Can Pasqual

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dilluns, 21 de desembre de 2015

Amb un 30,2% dels vots emesos, En Comú Podem ha estat la guanyadora de les eleccions generals a Esparreguera

La segona força més votada ha estat el PSC-PSOE, amb un 18% dels vots, fet que estableix una clara diferència entre el que ha passat a la nostra població i els resultats globals de Catalunya, on la segona formació política més votada ha estat Esquerra Republicana.

L’ascens d’En Comú Podem, coalició integrada per Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Podem, Equo i Barcelona en Comú, ha estat generalitzat a tot Catalunya, encara que ha estat l’àrea metropolitana de Barcelona la que més ha tenyit de lila el mapa del nostre país. A Esparreguera, la coalició ha obtingut el 30,2% dels vots, un total de 3.465, mentre que a les passades eleccions generals de 2011, Iniciativa per Catalunya Verds (un dels membres de la coalició) va obtenir 782 vots a Esparreguera. Per tant, s’ha multiplicat per 4,5 els resultats.
La forta irrupció d’En Comú Podem ha estat la nota destacada de la jornada electoral, com també ho ha estat, en l’altre extrem, la caiguda de Democràcia i Llibertat, nova marca política de Convergència Democràtica de Catalunya. Al conjunt del país, han passat de tenir 10 diputats a Madrid (16 si comptem els d’Unió Democràtica) a tenir-ne 8, i a Esparreguera de ser la segona força més votada al 2011 a ser la sisena al 2015.
La coalició integrada per Convergència Democràtica, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament perd a la nostra vila 1.500 vots si comparem amb les eleccions generals de 2011 i amb el resultat que va obtenir en aquella ocasió l’extinta coalició Convergència i Unió. Ara, sota la marca de Democràcia i Llibertat, s’ha quedat en 1.134 vots i un 9,88%.
El PSC-PSOE ha obtingut millors resultats a la nostra vila que a la resta de Catalunya, essent la segona formació més votada, amb 2.065 vots, un 18%, encara que perdent-ne 948 respecte de 2011, quan va ser la guanyadora.
La tercera força més votada a Esparreguera, segona a Catalunya, ha estat Esquerra Republicana, amb 1.639 vots emesos, un 14,29%. En guanya 982 respecte de les eleccions de 2011, quan va ser el cinquè partit més votat.
En quarta posició a la nostra vila i en cinquena a Catalunya, Ciutadans ha obtingut 1.501 vots, un 13,08%, resultats que no es poden comparar amb cap convocatòria electoral anterior del mateix tipus, donat que és una de les forces polítiques que s’estrenaven en aquestes generals.
El cinquè partit en vot a Esparreguera, sisè a Catalunya, on quedava per darrere de Democràcia i Llibertat, ha estat el Partit Popular, que ha obtingut 1.157 vots, un 10,08%. En perd 969 respecte de 2011, quan va ser la tercera formació més votada.
La participació a la nostra vila ha estat durant la jornada d’aquest 20 de desembre d’un 70,94%, cinc punts percentuals i mig superior a la de fa quatre anys. La mesa A de l’IES El Castell ha estat la que ha registrat més participació, amb un 79,89%, i la mesa B de Mas d’en Gall la que menys, amb un 63,84%.

logotip