Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dimarts, 12 d'abril de 2016

Augmenten de manera important els beneficiaris del Servei d’Ajuda a Domicili a Esparreguera

Es tracta de persones afectades per un grau de dependència moderada o severa, que tenen una incapacitat per desenvolupar acciones quotidianes

A través de la contractació d’una empresa externa, escollida segons clàusules socials i especialitzada en l’atenció domiciliària, l’Ajuntament d’Esparreguera ha incrementat de manera important l’atenció a les persones en situació de dependència. Gràcies a una dotació de 14.500 euros, que per primer cop s’ha consignat al pressupost municipal, s’ha passat de 800 hores d’atenció domiciliària al 2015 a gairebé 2.000 hores actualment, amb l’objectiu d’arribar a les 3.000 abans de finalitzar l’any. I és que, properament, es vol dotar aquest servei d’una aportació extraordinària de 60.000 euros, gràcies a algunes subvencions obtingudes.
La intenció dels serveis socials municipals, segons ha explicat la regidora Maria Vallejo a Ràdio Esparreguera, és posar en marxa també un servei d’ajut puntual, per realitzar tasques quotidianes que el beneficiari no pot fer per sí mateix, com despenjar unes cortines o netejar els vidres. Igualment, es vol oferir un servei gratuït de canvi de banyeres per plats de dutxa, destinat a persones grans que tenen aquesta necessitat i no poden fer-hi front.
També aquest any, hi ha la intenció d’incrementar el nombre d’aparells de teleassistència, arribant als 450 i, de cara al 2018, als 550.
La despesa en polítiques socials ha augmentat de manera exponencial en els darrers anys a l’Ajuntament d’Esparreguera. Per exemple, avui ens situem en 200.000 euros destinats al programa d’aliments, front als 125.000 de dos anys enrere; o en 115.000 euros dedicats a ajudes socials.

Logo Ràdio Esparreguera