Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Diumenge 26/09/2021
Traducció automàtica

La Passió

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Ràdio Esparreguera Dimarts, 19 d'abril de 2016

Aquest dimarts, 19 d’abril, es celebra el Dia del Municipi

Trenta-set anys d’ençà de les primeres eleccions locals democràtiques, la Federació de Municipis de Catalunya reivindica, amb un declaració conjunta, el rol dels ajuntaments com a única administració capaç de fer front a la complicada situació econòmica que viu el país.

L'FMC diu que s’ha fet mans i mànigues per donar resposta a totes les demandes i que ho han fet amb una llei, la LRSAL, que els va en contra i que lamina les competències locals. Demanen més finançament i més llibertat d’actuació, reivindicant la necessitat de paralitzar la reforma local, impulsada a partir d’una llei imposada per una majoria absoluta durant l’anterior legislatura estatal. Diuen des de l’FMC: “S’ha demostrat que tot plegat ha estat fruit de la improvisació i de la voluntat de voler eliminar l’autonomia local amb actituds centralistes”.
Aquest 2016 hem conegut la primera sentència que parcialment posa en dubte la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i que va en la línia de donar la raó a les entitats municipalistes, que vam impulsar un recurs amb el suport de 2.400 municipis de tot l’Estat, dels quals 850 eren catalans.

Logotip