Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 27/10/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Política, Ràdio Esparreguera Dijous, 7 de setembre de 2017

Els grups municipals es posicionen sobre el referèndum de l’1-O

Primeres reaccions dels partits polítics representats a l’Ajuntament d’Esparreguera, a través dels seus càrrecs electes, després de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació. Són declaracions fetes durant el matí d’aquest dijous 7 de setembre a Ràdio Esparreguera

Maria Mas, portaveu socialista, ha lamentat les formes que ahir es varen veure al Parlament de Catalunya. “La defensa de la sobirania política no valida el trencament de la legalitat vigent. Una tramitació d’una llei amb aquesta transcendència, com a mínim, hauria d’acomplir el procediment”. Maria Mas també afirma que la situació actual és d’inseguretat jurídica: “Encara no tenim tots els elements, però des del grup municipal socialista diem que la principal funció que té un alcalde és la de vetllar per la institució i pels seus treballadors i treballadores”.

Per part del segon partit amb més representació al consistori, la CUP, el regidor Aleix Escursell ha manifestat satisfacció. “Després de gairebé sis anys de procés és el primer cop en què realment s’ha avançat i es comença a desobeir la legalitat espanyola”. Escursell ha anunciat que en els propers dies la CUP començarà la campanya pel sí. “Malauradament a Esparreguera sembla que el govern de PSC i ICV no té intenció de facilitar que es puguin obrir els col•legis, com sí que passarà a poblacions veïnes. Nosaltres ho denunciem”.

Per la seva banda, Emmanuel Ortí, portaveu d’ICV, soci de govern del PSC, ha dit que la situació continua essent tan incerta com la d’abans. “El que passarà immediatament és que serà recorregut. Creiem que el referèndum és totalment legítim, però considerem que no és vinculant. És una manifestació a favor d’un referèndum real, que continuem reivindicant que es faci. A Esparreguera, acomplirem la llei i el que ens digui el govern de la Generalitat, respectant sempre la protecció dels funcionaris i la institució”.

Joan Paül Udina, portaveu del grup municipal del Partit Demòcrata, s’ha congratulat per la convocatòria. “No ens agrada l’espectacle d’ahir al Parlament, però ens quedem amb el final. El poble de Catalunya volia majoritàriament un referèndum i ara el tenim convocat, emparant-se en la legalitat de Catalunya”. També ha manifestat dubtes sobre el que pugui passar a Esparreguera. “Com que sabem perfectament que s’intentarà derogar la convocatòria i les lleis que l’emparen, segueix essent una incògnita què decidirà l’Ajuntament”.

Josep Maria González, portaveu de Ciutadans, ha qualificat la convocatòria de “tejerazo” i ha negat rotundament que pugui ser considerat un referèndum. “És una pèrdua de temps, un botifarrendum... El que es va viure ahir al Parlament és vergonyós”. I sobre el que pugui passar a Esparreguera, ha advertit: “Estarem molt vigilants del que faci l’alcalde, de si cedeix espais o mostra una actitud ambigua; i també del que faci el secretari, que com a habilitat nacional té l’obligació d’acomplir i fer acomplir les lleis”.

Montserrat Vilardosa, portaveu d’Esquerra Republicana a l’ajuntament d’Esparreguera, afirma que després de la intensa jornada d’ahir ara ve el més difícil: posar les urnes i garantir que es vagi a votar. “No pot ser que els ciutadans no puguin arribar a les urnes. Els partits que estem a favor d’aquest referèndum, que és vinculant, farem tot el possible per tal que els ciutadans vagin a un col•legi electoral i votin”. Ha demanat que “la gent tingui ànims i que s’apunti com a voluntaris, perquè necessitem persones per gestionar alguns aspectes”.

Finalment, el portaveu del Partit Popular, Carlos Garcia, ha manifestat que “recolza sense fissures al govern estatal en totes les actuacions que hagi d’emprendre. El que va passar ahir és un atemptat a l’estat de dret i a la democràcia. La deriva dels nacionalistes catalans és la ruptura de les regles del joc. Els mateixos diputats que varen jurar o prometre la Constitució incompleixen ara la Carta Magna”. Carlos Garcia ha dit que “si el president Tarradellas aixequés el cap s’entristiria en veure el dany que s’ha fet al seu llegat de pactes i concòrdia”.

Ajuntament d'Esparreguera